60 Értelmes Vruschika Rashi (Skorpió) babanevek fiúknak és lányoknak!

Vrishchik vagy Skorpió a nyolcadik jel a tizenkét csillagjegy között, és egy skorpió szimbólumával van ábrázolva. Az indiai védikus asztrológia szerint az alábbi Nakshtrákban született emberek tartoznak e Rashi alá – Vishaka (4. Pada), Anuradha (1,2,3,4) Padas és Jyestha (1,2,3,4) Padas. Ebben a cikkben 60 legjobb Vruschika Rashi Baby nevet ismertettünk fiúknak, lányoknak, unisexeknek és ikreknek, akik ezekben a csillagokban és Padamsben születtek.

Nézzük most a Vrishchik Rashi nevek kezdőbetűit:

To, Na, Nau, Nee, Ni, No, Ya, Yi, You, Ye, Yo *

*az említett Panchangától függően változhat

Vruschika Rashi Baba nevek

60 egyedi Vruschika Rashi babanév fiúknak és lányoknak, jelentése:

Ha úgy gondolja, hogy a baba elnevezése a Rashi -ről szerencsét hoz és pozitív vonásokat vonz, akkor jó helyen jár. A védikus sashtrák szerint a Vruschika Rashi-ban született gyermekek általában rendkívül szenvedélyesek ahhoz, amit csinálnak, hűségesek és elkötelezettek a szeretteik iránt, célorientáltak és rendkívül leleményesek.

Olvassa el, hogy megtudja a Skorpió csillagjegy 60 legjobb babanevének válogatott gyűjteményét:

25 legjobb Vrishchik Rashi baba neve fiúknak:

Ha azt szeretné, hogy gyermeke vonzza Skorpió Rashi pozitív vonásait, akkor folytassa, és válasszon az alábbi modern, mégis értelmes nevek közül:

1. Nalin:

A „Nalin” egy gyönyörű név a kisfiúk számára, amely a szanszkrit nyelvből származik. Ez azt jelenti, hogy „lótuszvirág”. A név a bölcsességet, a reményt, a megvilágosodást és a feltámadást szimbolizálja. Csakúgy, mint a lótusz, amely a piszkos vízből származik, az ilyen nevű emberek is megszerezhetik az esélyek elleni küzdelmet.

2. Naman:

A fiúk másik értelmes neve „Naman”. A szanszkrit nyelvből származik, ami „üdvözlést”, „íjat” vagy „tisztelegni” jelent. A név az alázatosság tulajdonságaival, a földönkívüli természettel stb.

3. Natesh:

A „Natesh” szanszkrit szóból származik, jelentése „Natyas ura” vagy „Tánc ura”, aki nem más, mint Lord Shiva. Tehát, ha isteni nevet keresel, akkor ezt válaszd.

4. Nabhay:

A „Nabhay” tökéletes választás a szülőknek, hogy kisfiukat nevezzék el. A szó jelentése „félelem nélküli ember”. Nem ezt a tulajdonságot szeretné minden szülő a hím utódaitól? Bár megszoktuk az „Abhay” szót, az „n” kezdőbetűként egyenesen a szanszkrit nyelvből származik.

5. Nachiket:

A „Nachiketa” szanszkrit szó, jelentése „szent tűz”. A hindu mitológia szerint Nachiketha Sage Vajashravas fia, aki arról lett híres, hogy eltökéltségével elérte a Moksha -t vagy az Üdvösséget..

6. Nadeesh:

A „Nadi” szó szanszkritul „folyót” jelent. Tehát a „Nadeesh” azt jelenti, hogy a folyók ura. A nevet a hatalmasság, a remény és a határtalanság szimbólumaként használják.

7. Nakul:

„Nakul” egyike a nagy indiai eposz, Mahabharata öt pandavai hercegének. Ennek a szanszkrit eredetű szónak a valódi jelentése „mongúz”. Nakul is Lord Shiva sok nevének egyike.

8. Nayak:

A „Nayak” a szanszkrit „Nayaka” szóból származik, ami vezetőt vagy uralkodót jelent. Ez a név a hősiességhez, a vezetéshez és a felsőbbrendűséghez kapcsolódik. Ez a 3 szótagú név megfelel az Anuradha Nakshatra elnevezési szabályainak.

9. Neehar:

A „Neehar” szanszkrit eredetű szó, amely „ködöt”, „ködöt” és „harmatot” jelent. Az alternatív írásmódok: „Nihar”, „Neihar” stb.

10. Neelesh:

A „Neelesh” név a szanszkrit nyelvből származik, amely azt jelenti: „A kék Isten”. Ez jelentheti mind Lord Vishnu -t, akit kék bőrű Istenként írnak le, mind Lord Shivát, akinek kék a torka, miután lenyelte a mérget.

11. Neerav:

A „Neerav” népiesen használt név az északi államokból származó fiúk számára, mint Gujarat, Bengál stb. Ennek a szónak a jelentése „Csendes”. Úgy gondolják, hogy az ilyen nevű fiúk általában kevésbé agresszívek és nyugodtak.

12. Nibhish:

Sokan úgy vélik, hogy a Nibhish egyike Lord Ganesha sok nevének. Bár eredetéről és történetéről nem sok információ ismert, a szó stílusos és modern hangulattal bír.

13. Nidesh:

A „Nidesh” szó a szanszkrit nyelvből származik, és az indiai mitológiában gyökerezik. Ennek a névnek a jelentése: „Aki gazdagságot és gazdagságot ad”. A hinduizmus szerint Lord Kubera, akit a gazdagság urának tartanak. Tehát tökéletes név a leendő királyod számára!

14. Nigam:

A „nigam” a szanszkrit „nigama” szóból származik, amelynek több jelentése van, például út, elhatározás, kincs. India északi részein ezt a nevet inkább vezetéknévként használják, mint személy keresztneveként.

15. Nishanth:

A „Nishanth” a Vruschika Rashi kisfiúk értelmes neve, amely a szanszkrit nyelvből származik. A „Nisha” szó éjszakát jelent, az „anth” pedig a végét. Tehát ennek a névnek a szó szerinti fordítása: „Az éjszaka vége vagy a sötétség”.

16. Nikhil:

Egy másik fiúnév, amely „N” betűvel kezdődik, „Nikhil”. Szanszkrit eredetű, és jelentése „teljes” vagy „egész”. A legközelebbi rokon név „Akhil”, ami egyetemes vagy teljességet jelent.

17. Nomit:

A „Nomit” egy modern név, amelynek nincs közvetlen jelentése. Ezt azonban úgy is lehet értelmezni, hogy „aki fontos munkára jelölték ki”. Tehát a névhez méltóság, vezetői tulajdonságok és elkötelezettség társul.

18. Yashwanth:

A „Yashwanth” a kisfiúk egyik legnépszerűbb indiai neve. Szanszkrit eredetű, ahol a „Yash” szó hírnevet jelent. Tehát ennek a szónak a jelentése: „aki sok hírnevet szerez”.

19. Yathin:

A „Yathin” egy új stílusú név, amelynek többféle értelmezése is van, például szimpatikus, védő, együttérző stb. Nincs sok információ a név történetéről és eredetéről.

20. Yuvraj:

A „Yuvraj” egy másik népszerű név, amely „ifjú királyt” vagy „herceget” jelent. Ez a név királyi hangulatú, és királyi, kékvérű stb..

21. Yajnesh:

A „Yajnesh” nevet Lord Vishnu másik nevének tekintik. A szanszkrit nyelvből ered, és az „áldozat vagy istentisztelet ura” jelentéssel bír..

22. Yaksh:

„Yaksh” a mitikus istenisten neve, Yaksha. A hindu mitológia szerint Yaksha az erdők védelmezője, és agilis, intelligens és gyors lényként írják le.

23. Yashas:

A „Yashas” egy szanszkrit szó, amely dicsőséget, hírnevet, hírnevet stb. Jelent. Ennek a névnek a rövid formája a „Yash” lehet, ami hírnevet is jelent. Úgy gondolják, hogy egy ilyen nevű személy minden törekvésében sikert ér el.

24. Yuvan:

A „Yuvan” szó a szanszkrit nyelvből származik, ami azt jelenti, hogy „fiatalos”. Azt is tekintik, hogy az egyik a sok név Lord Shiva. A névhez jó egészség, életerő és életerő társul.

25. Yugandhar:

A „Yugandhar” szép név, jelentése „örök”. Ez a név az örökkévalóságot, a határtalanságot jelzi. A hindu mitológia szerint van egy hatalmas harcos, Yugandhara, aki a nagy csatát Pandavák oldalán vívta..

25 legjobb Vrischikha Rashi kislány neve:

Itt található a Skorpió csillagjegy 25 felkapott kislány nevéről szóló részletes információk listája. Az édes és szelíd hangzás mellett erőteljes jelentésük biztosan lenyűgöz:

26. Nabha:

A „Nabha” rövid és stílusos név a kislányoknak, ami azt jelenti: „ég”. A hindi nyelvből származik, ahol a szót „nemes lélekként” értelmezik.

27. Nainika:

A “Nainika” egy szép név a kislányoknak, akik feltűnően szép szeműek. A szó jelentése „aki vonzó és csillogó szemű”. Ennek a névnek a rövid formája lehet „Naina”, azaz szem.

28. Naisha:

Ha olyan modern nevet keres, amely anglicizált hangulattal rendelkezik, próbálja ki a „Naisha” -t. Ennek a szónak a jelentése: „Különleges virág”. Ez a megfelelő név édes kisgyermekének.

29. Nakshatra:

A „Nakshatra” tökéletes név a kis csillagod számára! Ez egy szanszkrit szó, jelentése “csillag”. A szó az isteniséghez és a mennyeihez kapcsolódik. Van egy bizonyos exkluzív hangulata is, amelyhez más név nem illik!

30. Namitha:

A “Namitha” szanszkrit szó, jelentése “alázatos” és “meghajlás”. Ennek a névnek a legközelebbi alternatívája helyesírás és jelentés szempontjából a „Namratha”.

31. Naimisha:

A „Naimisha” szó az Uttar Pradeshben található „Naimisharanya” szent hindu templomból származik. Ez a hely nagy jelentőségű a hinduk számára, mivel úgy gondolják, hogy itt hajtották végre az Úr Visnu születésének bűnbánatát. Tehát válassza ezt a nevet a lányának, mert tele van isteniséggel.

32. Nandana:

A „Nandana” szót Durga istennő másik nevének tekintik. Ennek a névnek a további értelmezése a boldogság, a lánya és az, aki sikereket ért el stb. A „Nandu” becenevet használhatja szeretettel a kisbabájához.

33. Naomika:

A „Naomi” szó Noami Campbell amerikai szupermodellre emlékeztethet. De tudtad, hogy Naomi a Durga istennő sok neve, akit az ókori szövegek „Naomikának” neveznek? Most újabb oka van arra, hogy szeresse ezt a nevet!

34. Nashika:

A „Nashika” név azt jelenti, hogy megbocsát, vagy aki megbocsát. Úgy tartják, hogy az ezzel a névvel rendelkező emberek hajlamosak megbocsátani fenyegető készítőiknek, és gyorsan továbblépni, ahelyett, hogy bosszút állnának a dolgokon.

35. Navya:

A „Navya” szó szanszkritból származik, és két értelmezése van. Ez jelentheti a fiatalt vagy azt, aki dicséretre méltó. Mindenesetre ideális választás a lánya elnevezésére!

36. Niharika:

A „Niharika” az egyik legnépszerűbb indiai kislány név. Több jelentése van, mint például „harmatcseppek”, „ködös”, „csillagcsoport” stb. A név vonzó fizikai és mentális vonásokhoz kapcsolódik.

37. Neelam:

A „Neelam” szó a jogdíjat, a ritkaságot és a kizárólagosságot képviseli. Ez egy szanszkrit szó, amely “kék zafírt” jelent, amely az egyik legritkábban előforduló és nagyon drága drágakő a földön.

38. Netra:

A „Netra” szó szanszkrit nyelven „szemet” jelent. Úgy is értelmezik, hogy „egy, akinek látása van”. Tehát, ha egy jövőbeli látnokot szeretne ápolni, válassza ezt!

39. Niveditha:

A „Niveditha” szanszkrit szó, jelentése „felajánlás Istennek”. Azt jelzi, hogy odaadod magad Isten szolgálatának. Sok szülő választja ezt a nevet, akik azt szeretnék, hogy a lányuk megszerezze ezeket a tulajdonságokat.

40. Nischita:

A „Nischita” szanszkrit eredetű név, ami azt jelenti, hogy határozott, elkötelezett stb.!

41. Niveda:

A „Niveda” szó a szanszkrit „Nivedana” kifejezésből származik, jelentése „szent áldozat”. 3 szótagú, és betartja az Anuradha Nakshatram szabályait.

42. Niyathi:

A „Niyathi” korlátozást vagy szükségszerűséget jelent. Szanszkrit eredetű, és jó választás a lányának, aki szeret saját szabályokat felállítani saját kis világában!

43. Yashaswini:

A „Yashaswini” szanszkrit eredetű név, ami azt jelenti, sikeres, dicsőséges vagy győztes. Ez a „Yashaswi” női változata. Úgy gondolják, hogy ez a népszerű név rengeteg szerencsét, hírnevet és vagyont hív meg.

44. Yashika:

A „Yashika” név a „Yash” gyökér szóval jön létre, amely hírnevet jelent. Yashika kiterjesztett jelentése bátor lány, aki egyben intelligens is. Nem ez a két fő jellemzője, amit szeretne a lányának megszerezni?

45. Yasmita:

A „Yasmita” szó híres vagy dicsőségeset jelent. Válassza ezt a lányának, ha azt akarja, hogy bárhová is megy, és bármit is csináljon, rágalmazzon a rivaldafényre!

46. ​​Yojana:

Szeretnéd, ha kislányodból aprólékos tervező nőne fel? Akkor menj ehhez a szanszkrit „Yojana” szóhoz, ami tervezést jelent. A Yojana -t eredetileg nagy távolságok mérésére használták!

47. Yogitha:

A „jógita” egy szanszkrit szó, amely azt jelenti, hogy „tud koncentrálni”. Az ezzel a névvel rendelkező emberek nagyfokú összpontosítással rendelkeznek, és közel állnak a meditatív gondolkodáshoz.

48. Yukthika:

A „yuktha” kifejezés bölcsességet jelent. Ebből a szóból származik a „Yukthika” név, aki bölcsességgel vagy éles intellektuális képességekkel rendelkezik.

49. Yukthi:

A „Yukthi” egy női szó, amely magas logikai érveléssel, bölcsességgel és intelligenciával rendelkezik. A legközelebbi alternatív név Yuktha.

50. Yathika:

Úgy gondolják, hogy Yathika Durga istennő sok neve közül való. Eredetéről és történetéről nem sok információ ismeretes.

5 Vruschika Rashi Unisex babanév:

Ha bizonytalan a születendő baba nemében, akkor készüljön fel a nevükre ezekkel a nem-semleges szavakkal. Nézze meg az alábbi részleteket:

51. Nandha:

A „Nanda” szó azt jelenti, aki tele van örömmel! Ez nagyszerű elnevezési választás lehet mind a lányok, mind a fiúk számára pozitív jelentése miatt.

52. Navneet:

A „Navneet” egy népszerű pandzsábi név, amely alkalmas lányoknak és fiúknak. Ennek a szónak a jelentése frissen habosított vaj, ami újdonságot, fiatalságot stb.

53. Neel:

A Skorpió született gyerekek másik szép unisex neve Neel lehet. Ez azt jelenti, hogy „kék”, szín, amely a királysághoz, a nyugalomhoz, a nyugalomhoz és a bölcsességhez kapcsolódik.

54. Navin:

A Navin egy unisex név, ami azt jelenti, hogy „új”. Ez egy szanszkrit szó, és a „Navina” nemi specifikus névként használható. A helyesírási alternatíva „Naveen”.

55. Yaksh:

Yaksh egy hindu mitológiai szellem neve, amely lehet férfi vagy nő. Tehát kipróbálhatja ezt a nemek számára.

5 Vruschika Rashi Twin Baby név:

Áldott ikerbabákkal? Gratulálunk! Íme 5 készlet Vruschika Rashi ikerbaba név a kicsiknek:

56. Nadeep – Navdeep:

Íme egy rímes névsor ikerfiúknak – Nadeep és Navdeep. A „nadeep” a gazdagság ura, a „navdeep” pedig új fényt jelent. Mindkettő név, amely nagyon hasonló a helyesírás és a kiejtés szempontjából.

57. Nabhith – Nabhya:

Nabith és Nabhya két rímes szó, amellyel megnevezheti ikerfiát és lányát. A „Nabith” azt jelenti, aki rettenthetetlen, és a „Nabhya” azt jelenti, hogy Központi vagy gócpont.

58. Nahul – Natasha:

Egy másik modern névsor az ikerfiú és lány számára Nahul és Natasha. „Nahul” azt jelenti, aki hatalmas, és „Natasha” azt jelenti, aki az Úr (Jézus) születésnapján született.

59. Nandini – Nalini:

Ha azonos névsorozatot keres iker kislányainak, próbálják ki a Nandinit és a Nalinit. A „Nandini” jelentése elragadó, örömteli stb., A „Nalini” pedig lótuszvirágot vagy liliomvirágot jelent szanszkritul.

60. Yuva – Yuvika:

Végül, de nem utolsósorban van egy pár szép nevünk ikerlánynak és fiúnak – Yuvraj és Yuvika. Mindkettő a hangos „Yu” -val kezdődik. A „Yuva” jelentése fiatal, a „Yuvika” pedig fiatal lány.

Reméljük, hogy a Vruschika Rashi babanevek listája megoldotta az újszülött gyermek elnevezésével kapcsolatos nehézségeit. Ezeknek a neveknek nemcsak modern vonzerejük van, hanem gazdag jelentésük és szimbolikájuk nagyon lenyűgözővé teszi őket. Szóval, melyiket választotta kislányának?

NYILATKOZAT: Fontos megjegyezni, hogy ezeknek a neveknek eltérő jelentése lehet a különböző országokban, kultúrákban és nyelveken. Tehát győződjön meg arról, hogy teljesen megértette a név szimbolikáját a helyi kultúrában, mielőtt kiválasztja a baba számára. Ne hagyatkozzon az ebben a cikkben közölt anyagokra, mivel az információ nem támaszkodik kiterjedt kutatásokra vagy szakértői véleményekre.