Sådan slipper du af med hormonel acne – årsager og behandlinger!

Hormonel acne er acne, der opstår under store hormonelle ændringer i din krop. Dette er hovedsageligt relateret til menstruation og endda overgangsalderen. Da menstruation sker hver måned, får det den hormonelle acne til at bryde ud hver måned også. Dette bliver ret svært for kvinder at håndtere. Mænd kan også have hormonel acne, når andre faktorer som stress osv. Tager over. Hjemmemedicin mod hormonel acne er en meget god idé, da dette hjælper dig med langsomt og let at tage sig af problemet. Der er flere måder, hvorpå du kan behandle hormonel acne og ikke lade det påvirke dit liv.

Sådan slipper du af med hormonel acne

Hormonale acne årsager:

Som sagt tidligere er hormonel acne normalt forårsaget på grund af hormoner, der er på et højere niveau. Dette sker i visse perioder i naturtro menstruation, høje androgenniveauer, overgangsalder osv. På dette tidspunkt gennemgår kroppen mange ændringer, og acne kan være en vej ud.

 • Menstruation sker hos kvinder, når kroppen fjerner det urene blod fra reproduktionsorganerne. Denne ændring sker hver måned, og det er, når kroppen går meget igennem. Acne kan ses i ansigtet eller endda på overarme og ryg og kan være meget smertefuldt.
 • Overgangsalderen er det tidspunkt, hvor en kvindes reproduktionssystem lukker ned. Dette er en tid, hvor der sker mange forskellige ting i kroppen som hedeture, acne, smerter i kroppen, humørsvingninger osv..
 • Androgenniveauer kan stige hos mænd, og dette skaber også acne på huden. Dette er en besværlig tid, da smerten ofte er ret meget.

Hormonale acne symptomer:

De mest almindelige symptomer på hormonel acne ses i ansigtet. Aknen dannes som en lille byld med pusdannelse efter et par dage. Området bliver betændt, og smerten er uudholdelig. Det er muligt at få mere end en acne -byld i ansigtet. I de fleste alvorlige tilfælde er hele kind- og pandeområdet dækket af acne.

 • Personen er voksen og ikke i teenageårene med pubertetsrelateret acne. Når du når overgangsalderen, er acne også hormonel acne.
 • Acne dannes nær hagen og også kæben. Dette er ret smertefuldt og besværligt.
 • Den hormonelle acne dukker op igen hver måned, baseret på årsagen som menstruation osv.
 • Stress spiller en stor rolle i væksten af ​​acne. Du vil bemærke, at acne udvikler sig mere, når stressniveauet er højt.
 • Cyster er meget smertefulde og ikke så enkle som en hudorm. De går ikke let, før de bryder ud.

Sådan slipper du af med hormonel acne:

1. Grøn te til hormonel acne:

Grøn te til hormonel acne

Hvordan hjælper det: Grøn te en vidunderlig naturlig te, der ikke sendes gennem de forskellige tørretrin. Dette bevarer antioxidanterne i te, som er meget gavnlige for kroppen. Grøn te kan indtages internt for et renere fordøjelsessystem. Dette hjælper dig internt og derefter eksternt, da huden mærker de vidunderlige virkninger af dette. Du finder også grøn te til stede i lotioner og geler. Disse er god behandling med hormonelle bumser og måder at slippe af med hormonel acne.

 • Nødvendige ingredienser: Grøn te, vand.
 • Sådan forbereder du: Lav grøn te ved at koge en kop vand og derefter tilføje 1 tsk grønne teblade i den. Lad det sive et stykke tid.
 • Hvordan man ansøger: Drik dette dagligt for at få det bedste ud af fordelene ved grøn te.
 • Hvor ofte gør du dette: Har dette dagligt i mindst 6 måneder.
 • Forholdsregler: Ikke relevant

2. Tea Tree Oil til behandling af hormonel acne:

Tea Tree Oil til behandling af hormonel acne

Hvordan hjælper det: Tea tree -olien er en fantastisk olie, der hjælper dig med at tage kontrol over den hormonelle acne -kur. Det reducerer betændelsen, og det hjælper dig med at slippe af med hormonel acne. Når betændelsen tages hånd om, bliver acne mindre i størrelse, og smerten kan håndteres. Dette giver dig til gengæld mild acne, der ikke tømmer dig følelsesmæssigt. De ar, der er en del af acne, reducerer også.

 • Nødvendige ingredienser: 12 dråber kokosolie, to dråber tea tree olie.
 • Forberedelse: Bland de to olier sammen, da kokosolien er bærerolien.
 • Hvordan man ansøger: Du kan bruge en vatpind til at dyppe i olieblandingen og derefter lægge den på de berørte områder.
 • Hvor ofte gør du dette: Gentag dette hver dag.
 • Forholdsregler: Gør en patch test for at se, om du er allergisk over for tea tree olie.

3. Gurkemejpasta til hormonel acne:

Gurkemejpasta til hormonel acne

Hvordan hjælper det: Gurkemeje er en antibakteriel og antiinflammatorisk ingrediens, der bruges til hudproblemer og hormonelle acne-midler. Curcumin i gurkemeje er, hvad den aktive ingrediens er, og det giver fordelen. Det kan dræbe bakterierne og også lindre smerten og betændelsen. Det er altid fordelagtigt at have ren gurkemeje som roden og male den selv. Dette er et naturligt middel mod hormonel acne. Det er let at male gurkemejeroden og ekstrahere pastaen.

 • Nødvendige ingredienser: Gurkemejerod, Emery sten.
 • Sådan forbereder du: Våd stenen og gurkemejeroden og gnid roden i en cirkulær bevægelse for at lave en pasta. Gnid nok af gurkemejeroden til at få en teskefuld pasta.
 • Hvordan man ansøger: Tag en lille mængde af denne pasta og påfør den på de berørte områder. Lad det tørre og vask det af med vand.
 • Hvor ofte gør du dette: Anvend dette dagligt.
 • Forholdsregler: Ikke relevant

4. Kanel og honning for at fjerne hormonel acne:

Kanel og honning for at fjerne hormonel acne

Hvordan hjælper det: Rå honning er et af de bedste vidundere i den naturlige verden. Det har antimikrobielle egenskaber og andre medicinske anvendelser. Denne søde velsignelse fra bierne har været brugt siden alder i hjemmemedicin mod forskellige hudproblemer. Kanel er en anden god ingrediens, der har antimikrobielle anvendelser. Begge disse ingredienser kan være den bedste behandling for hormonel acne. At have rå honning er en god måde at kontrollere hormonel acne naturligt.

 • Nødvendige ingredienser: 3 spsk rå honning, 1 spsk kanelpulver.
 • Sådan forbereder du: Bland honning og kanelpulver sammen. Du kan også forsigtigt opvarme denne blanding.
 • Hvordan man ansøger: Påfør denne blanding på dit ansigt og lad det sidde i 30 minutter. Vask med varmt vand.
 • Hvor ofte gør du dette: Gentag dette hver uge for bedre resultater.
 • Forholdsregler: Kontroller, at honningen er ren honning og ikke forfalsket.

5. Citroner og appelsiner for at reducere hormonel acne:

Citroner og appelsiner reducerer hormonel acne

Hvordan hjælper det: Citroner og appelsiner har et surt indhold i sig, hvilket hjælper med at ændre pH -balancen i huden. Når huden er betændt, er den meget basisk. Så syren i citroner og appelsiner giver chancen for at bringe pH -balanceniveauet. Dette hjælper med at gøre huden klarere og reducerer også betændelsen. Syren i citron og appelsin hjælper også med at lette hudtonen, især på grund af de ar der er tilbage. Prøv dette for at vide, hvordan man helbreder hormonel acne.

 • Nødvendige ingredienser: Citronsaft eller appelsinsaft.
 • Sådan forbereder du: Lav saften af ​​en halv citron eller appelsin.
 • Hvordan man ansøger: Ved hjælp af en vatpind dyppes den i citronsaft eller appelsinsaft. Påfør denne saft til de berørte. områder. Lad det sidde i 15 minutter. Skyl med vand og påfør derefter fugtighedscreme.
 • Hvor ofte gør du dette: Du kan gøre dette to gange om ugen.
 • Forholdsregler: Fortynd citronsaften i vand, hvis din hud er følsom.

Tips & Behandling for at helbrede hormonel acne:

P-piller:

 • Kvindelig hormonel acne er forårsaget, når menstruation fører til højere hormonniveauer i kroppen. Orale præventionsmidler gives til kvinder for at kontrollere prævention. Disse piller har også en måde at håndtere hormonel acne. Når ægløsning sker, er hormonerne på sit højeste, og det er, når pillerne træder i kraft. En hormonel acne kvinde bør overveje at bruge disse piller.

Benzoylperoxid:

 • Benzoylperoxid er et godt produkt, der hjælper med at dræbe bakterier. Det er denne bakterie, der forårsager acne og betændelse. Benzoylperoxid hjælper med at dræbe kilden og reducerer dermed betændelsen og arene. Du kan få dette i form af lotioner eller cremer, der let kan påføres huden. Hormonel acne kvinde kan regelmæssigt bruge denne creme.

Vask dit ansigt med varmt vand:

 • Vand er godt for din krop både internt såvel som eksternt. Du skal forbruge mindst otte glas vand om dagen for at rense din krop for toksiner. Når den indre krop er ren, hjælper det med at få klarere hud og mindre mængde fedtet sekretion. Eksternt vand kan rense huden og fjerne snavs og snavs. Varmt vand kan også fjerne mere olie. Dette er også en god mandlig hormonel acne behandling.

Stressreduktion:

 • Stress spiller en stor rolle i dit liv og den måde, din krop reagerer på. Det er et af de vigtigste hormonelle acne symptomer, der forårsager et smertefuldt udbrud. Så at reducere stress i dit liv er en måde at reducere den hormonelle acne. Med alt det arbejds- og livsproblem, vi går igennem, er det svært at reducere stress. Men yoga, meditation, motion og hobbyer kan hjælpe dig med at bekæmpe stress.

Undgå fastfood:

 • Fastfood er en anden stor bekymring for moderne generation mænd og kvinder. Fastfood indeholder generelt overskydende olie og fedt, der kommer ind i vores system. Dette fører til overskydende olieopbygning, som til sidst kommer ud på hudoverfladen. Dette er den anden hormonelle acne årsager, der kan håndteres ved at spise sund og fedtfri mad.

Yderligere tips til hormonel acne:

Her giver vi dig nogle flere ekstra tips til at håndtere hormonel acne. Vi ved nu, hvad der forårsager hormonel acne, så lad os se, hvad du ellers kan gøre for at håndtere problemet.

 • Du kan overveje at tage en slags kosttilskud og vitaminer til dette. Nogle af de bedste vitaminer til hormonelle acne og de bedste kosttilskud til hormonelle acne ordineres normalt af lægen.
 • Urter er en anden måde at håndtere problemet på. Du kan tjekke med Ayurveda -læger, der kan fortælle dig, hvilke urter der er gode til at holde hormonerne i skak.

At vælge den bedste medicin mod hormonel acne er noget, du bliver nødt til at prøve og se

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Kan hormonel acne blive tilskyndet?

Ja, du kan dæmpe forekomsten af ​​hormonel acne. Der er de bedste produkter til hormonel acne, der hjælper med at reducere starten på acne. De hjælper også med at reducere smerten ved betændelsen. Du kan opsøge en læge for at afgøre, hvilken medicin der fungerer bedst for dig og din situation. Bortset fra medicin kan du altid lave hjemmemedicin, hvilket burde være en løbende proces. Hjemmemedicin tager tid at vise resultater. du skal blive ved med at bruge dem i en længere periode. Hver af disse ting hjælper dig med at reducere acne problemer.

Vil eksterne produkter alene hjælpe med at bekæmpe den hormonelle acne?

Til en vis grad vil eksterne produkter hjælpe dig med at holde den hormonelle acne i skak. Men det er altid tilrådeligt at kontrollere kilden til den hormonelle acne og derefter forsøge at målrette mod dette særlige problem. Når du ved, hvad årsagen til acne er, kan du let håndtere det. At have en sund kost, drikke masser af vand og reducere stress er mange måder, hvorpå du kan hjælpe dig selv. Når dette er taget sig af, vil de eksterne produkter som lotioner og cremer have en mere markant effekt.

Påvirker hormonel acne mænd?

Ja, hormonel acne påvirker både mænd og kvinder. Selvom vi ser flere kvinder med dette problem, skal mænd også se det i øjnene. De har androgenniveauer, der til tider går højere. Dette skaber normalt et miljø for hormonel acne. Androgenniveauerne kan tages hånd om med medicin. Hanner oplever, at acne er mere besværlig på grund af ansigtshår som skæg og støtsmerter. Dette tilstopper porerne, og dannelsen af ​​pus er alvorlig. Ar er normalt permanente hos mænd, da de også har tendens til at tage acne. Dette efterlader huden robust.

Hormonel acne og dens problemer påvirker mænd og kvinder. Dette skyldes stigningen eller udsving i hormonniveauerne. Den overskydende olie, der udskilles, bliver tilstoppet i hudens porer, og derefter ophobes snavs og snavs for at skabe acne og pus. Denne smertefulde forekomst kan hjælpes med hjemmemedicin, medicin osv. De bedste produkter til hormonel acne bruges til at helbrede acne og de resterende ar. Hormonel acne gør livet ret svært, men det kan i høj grad styres.