Mellrák kezelési eljárások

Ahogy egy lány érik, a mellei növekedni kezdenek. És sok mellbetegség válik kiemelkedővé, ahogy a lány nővé nő. A mell rendellenességei fizikailag láthatók, de az anatómiai állapotok pszichés és érzelmi következményekhez vezethetnek. A polylythelia és a polymastia az a két állapot, amikor a nőnek több mint két szokásos mellbimbója van.

Néha a nők úgy születnek, hogy hiányzik az egyik vagy mindkét mellbimbó. Néha a tipikus emlőbetegségeket a méret és az arány is befolyásolja. Leggyakrabban a mellek alakja és mérete sem szimmetrikus. Gyakori eltérés, hogy az egyik oldalról a másikra körülbelül 30% -os aránytalanság van.

Nagyon gyakran előfordul, hogy a jóindulatú emlőállapot egyetlen kezelése az állapot magyarázata és biztosítása. Néha kisebb vagy nagyobb műtétekre van szükség az emlőbetegségek kezelésére. A jóindulatú emlőbetegségek értékelése magában foglalhatja az ultrahangot, a fizikális vizsgálatokat, a folyadék vagy szövetek eltávolítását, a mammográfiát az elemzéshez.

Számos tényezőtől függően, például a tüneteitől, a betegség mértékétől, az egészségi állapotától, a kezelés toleranciájától, a kezelést követő elvárásaitól, az orvostól, és Ön fogja megtalálni a legmegfelelőbb kezelést. Az alábbiakban néhány emlőápolási eljárást említünk.

Mellrák kezelési eljárások:

Sebészet:

A műtét az elsődleges kezelés. És ez az első védelmi vonal az emlőrák ellen. Az emlőrák első jeleinek eltávolítása műtéttel sikeresen kezelhető, különösen, ha nem sebészeti kezeléssel kombinálják. A diagnózis befejezése után orvosa elmagyarázza a különböző műtéti lehetőségeket, azok előnyeit és mellékhatásait. Aztán együtt megbeszélitek és eldöntitek a műtét típusát, jellemzőit, preferenciáit. Kétféle mellműtét létezik, és ezek:

Lumpektómia:

Mellrák

A lumpektómia az az eljárás, amely segít eltávolítani a daganatot és néhány környező szövetet, miközben megőrzi a mell többségének művészetét. Általános vagy helyi érzéstelenítés szükséges a daganat területének zsibbadásához. És a műtét során kiválaszthatja a kívánt érzéstelenítést. Sok nő a műtét után néhány hétig sugárzást kap, hogy eltávolítsa a mellekben meglévő maradék emlőrákos sejteket.

Mastectomia:

A mastectomia a mellek sebészeti eltávolítása. Ötféle mastectomia létezik, amelyek a mellek eltávolításától a mellek rákos sejtjeinek és néhány egészséges szövet eltávolításáig terjednek. Sok nő úgy dönt, hogy mellplasztikát végez, de néha a nők inkább a protézist részesítik előnyben, mint a mastectomiát. A mastectomiát általános érzéstelenítésben végzik.

Azok a nők, akik a mell rekonstrukciója mellett döntenek, egyúttal újjáépítik a melleiket. A mastectomia befejezése után orvosa behelyez egy leeresztő csövet annak érdekében, hogy kiürítse a felesleges folyadékot a melleiből, majd összevarrja a bemetszést, felöltözteti a sebét, és tömíti a mellkasát egy szoros kötéssel, amely összenyomja a területet, és elősegíti a gyógyulás. A mellek rekonstrukciója vagy újjáépítése miatt átlagosan három napig, vagy néha még egy kicsit is kórházban kell maradnia.

A kórházból való kilépés előtt fájdalomcsillapítót írnak fel Önnek, és megtanítják a metszés és a seb ápolására is. Orvosa is nyomon követi Önt, hogy ellenőrizze a fejlődést és eltávolítsa a varratokat. A mastectomia után az orvos azt javasolja, hogy kezdjen sugárkezelést, ha a daganat mérete túl nagy volt.

Mellrák 2

A mellápolási eljárások elengedhetetlenek az emlőkkel kapcsolatos problémák kockázatának minimalizálásához. Mindig a szélén kell lennie, ha bármilyen rendellenességet észlel a melleken vagy azok környékén.