Székrekedés gyermekeknél

A székrekedés normális probléma a gyermekeknél, és minden bizonnyal a legkevésbé zavarják, hogy gyerekek. Ha egy gyermeknek három vagy háromnál kevesebb székletürítése van egy héten, székrekedésnek minősül. Ennek oka lehet a kemény, száraz és nagy mennyiségű széklet.

Székrekedés akkor fordul elő, ha az izomösszehúzódás a bélben túl lassú ahhoz, hogy a székletet ki lehessen nyomni a rendszerből, vagy a víz hiánya a székletben, hogy lágyítsa és kimozdítsa a bélből. Rendkívül fájdalmas, puffad a gyomra. A problémától szenvedő gyermekek általában azok, akik kevesebb vizet isznak, alacsony rosttartalmú és magas zsírtartalmú étrendet fogyasztanak, és kevesebbet mozognak. Egyszerű és szükséges változtatások a gyermek étrendjében átélhetik, mivel átmeneti jellegűek.

Összeesküvés gyermekeknél

Székrekedés gyermekeknél:

A gyermekek székrekedését eltérően kell kezelni, mint a felnőttek székrekedését, mivel az okok eltérőek.

A gyerekek betűtípusa hajlamos a fürdőszobába menni, még akkor is, ha erős a késztetés, valószínűleg azért, mert túl lusták vagy elfoglalták a szórakoztató játékot. Ez néha a székrekedés problémájához vezethet, mivel a széklet felemelkedik, és később nem jön le, amikor erősen megerőltetik.

A stressz egy másik tényező, amely székrekedéshez vezet a gyermekeknél. Ez a stressz minden bizonnyal különbözik a felnőttek stresszétől. A stressz tényezői közé tartozhat, ha valami miatt aggódnak, otthon veszekednek az idősebbek, új iskolába járnak, félnek a tanároktól és új barátokat szereznek. Az érzelmi emelkedések és lejtők székrekedést okozhatnak gyermekeknél.

A székrekedés egyéb okai az alacsony rosttartalmú étrend, a gyógyszerek, bizonyos betegségek és állapotok, a késztetés tudatlansága. Tehát miközben ezzel a problémával foglalkoznak a gyermekeknél, ügyelni kell az étrendjükre, a gyógyszeres kezelésükre és a viselkedésük megváltoztatására.

Diéta:

A test hidratálása:

A gyerekek többsége nem iszik vizet, még akkor sem, ha kérik. Kényszerítse őket ivóvízbe, és próbálja rávenni őket erre a szokásra a rutinjukban. Ideális esetben naponta 6-7 pohár vizet kell inni. Székrekedés esetén a fogyasztást 4-6-ra kell növelni. A napi gyakorlás sokat segít a székrekedés problémájának enyhítésében. Ezenkívül eltávolítja a méreganyagokat és a hulladékot a szervezetből.

Rostban gazdag ételek:

A rostokban gazdag ételek segítenek a széklet könnyű kiürítésében a rendszerből. Vonja be tehát egészséges, rostban gazdag étrendjét gyermekei rendszerébe. Néhány példa a rostban gazdag élelmiszerekre: teljes kiőrlésű kenyér és gabonafélék, zöldségek, bab, gyümölcs.

Nem szabad megenni mindet egyszerre. Hagyja őket keveset enni, hogy a testük hozzászokjon, és idővel hatékony legyen.

lenmag:

Ezek az apró barnás magvak csodákra képesek a székrekedés enyhítésében. Rostban gazdag. Meg lehet szórni gabonapelyhekre és joghurtokra, és turmixokba keverni.

Banán meleg tejjel:

A gyerekeknek lassan enniük kell a banánt, és jól meg kell rágniuk egy pohár meleg tejjel. A banánnak nagyon érettnek kell lennie, vagy fordítva is működhet. Az ő esetükben nagyon jól működik, ha kiengedik a székletet a testükből.

Viselkedési változások:

A gyerekek nem mennek naponta a mosdóba, hogy kiengedjék a székletet a testből. Ezért ösztönözni kell őket arra, hogy naponta menjenek a mosdóba a könnyű székletmozgás és a rendszer egészséges karbantartása érdekében.

Olyan üzletekkel csábíthatják őket, mint a karamella vagy cukorka, hogy rendszeresen keményen dolgozzanak, és ez legyen a mindennapi szokásuk.

Súlyos probléma esetén orvoshoz kell fordulni. A megfelelő ellátás és a gyógyszerek jól működhetnek az étrend és a rendszeres szokások bizonyos változásaival együtt.