Longboard -tyypit ja komponentit – perustiedot

Longboard -trendin perusteet – komponentit ja levytyypit

Kun surffaajat varustivat surffilautansa rullilla, jotta kadut olisivat turvattomia rakkailla vesiurheiluvälineillään, heillä ei varmasti ollut aavistustakaan siitä, mikä suuntaus he olivat käynnistäneet. Mutta sillä välin alkuperäinen tee-se-itse-ajatus liikkumisesta on kehittynyt silmiinpistävään puomiin: Longboardit! Ei vain lapset ja nuoret risteilevät asfaltilla. Yhä useammat aikuiset ovat myös löytämässä lonkka -rullalautavaihtoehdon itselleen. Mutta mikä todella tekee longboardin ja mistä muodoista on kyse? Olemme koonneet joitain suosituimpia tyyppejä ja selittäneet karkeasti rakenteen.

Longboard -tyypit ja komponenttien perustiedot

Longboardien rakentaminen

Eri longboardien perusrakenne on aina sama. Ne koostuvat kannesta, kuorma -autoista ja teloista. Näitä kolmea komponenttia käsitellään lyhyesti alla:

• laivan kansi: Kansi on se laudan osa, jolla rajaa seisoo.

 VLAM tarkoittaa pystysuoraan laminoitua. ”Lisäksi lisätään seuraava:” Kannen kanssa on huomioitava, että kaikilla puulajeilla ei ole yhtä kovuusastetta. ”Vaikka vaahterapuu tuottaa suhteellisen jäykkiä levyjä, mahonkipuu tarjoaa pehmeämpiä malleja ja siis enemmän joustavuutta. Mahonkilaudat ovat siis joustavampia. Puulla, josta kansi on tehty, on suuri vaikutus ajokokemukseen. Puuta täydennetään tai päällystetään usein epoksihartsilla, lasikuidulla ja muilla materiaaleilla. Muodossa, pituudessa, leveydessä ja muodoissa on suuria eroja. Nämä mitat ja ominaisuudet määrittävät, minkä tyyppinen longboard se on.

 • Akselit: Akselit yhdistävät rullat kannelle. Niin kutsutut “käännetyt kuningastappikuorma-autot” ja “tavalliset king-nastaiset kuorma-autot” ovat yleisiä longboardeilla. Akselien on vastattava kannen leveyttä riittävän vakauden, joustavuuden ja ajonautinnon takaamiseksi.

 • Rullaa: Longboard -renkaita myydään monenlaisia ​​kokoja, leveyksiä ja kovuuksia. Ne vaikuttavat sileyteen, pitoon, pitoon ja liukumiskykyyn.Valmistettu kestävästä polyuretaanista.

Longboard -tyypit yhdellä silmäyksellä

Jokainen, joka on jo katsonut ympärilleen luistelijakaupassa tai verkossa, huomaa nopeasti, että longboardit näyttävät joskus erittäin erilaisilta. Tämä koskee erityisesti kansiota. Taajuusalue vaihtelee suhteellisen tasaisesti muotoiltuista malleista, joissa on yksittäisiä muotoja. Tutkimme kahdeksaa levytyyppiä ja selitimme lyhyesti, kenelle ne sopivat.

      1. Risteilijä

Tyypistä Risteilijä on kolme vaihtoehtoa: 2. Pudota alas

Kansi klo Pudota lauta kallistuu alaspäin ja akselit ruuvataan kiinni alhaalta. Levyt ovat ihanteellisia risteilylle alhaisen painopisteen vuoksi.

      3. Yläkiinnike

Yläasennuslevyt myydään erityisen usein ja ovat suosituimpia malleja. Kaarrekäyttäytyminen on erittäin hyvä, joten liukuminen ja veistäminen ovat hauskoja. Akselien vakiokokoonpano tapahtuu alhaalta.

     4. Pudota läpi

Pudotus tarkoittaa tapaa, jolla akselit asennetaan. Toisin kuin Drop Down ja Top Mount, Drop Through Board kiinnittää ne ylhäältä laudalle. Keskeinen ero: Koko longboardin painopiste on siirtynyt, mikä tarkoittaa, että ohjauskäyttäytyminen on erilainen. Aloittelijat tulevat hyvin toimeen tämän levyn kanssa, mutta myös ammattilaiset haluavat käyttää sitä Pudota laudan läpi. Lähes kaikkia ajotekniikoita voidaan harjoitella tällä käytännöllisellä monitoimilaitteella, eivätkä suuretkaan nopeudet ole ongelma.

     5. Kaksinkertainen pudotus

A Double drop longboard siinä on matala painopiste ja kaareva kansi. Kun yksi akseli on kiinnitetty levyyn alhaalta, toinen akseli asennetaan kannen läpi. Tämäntyyppinen longboard tuo paljon vakautta ja yhdistää pudotuksen ja pudotuksen edut.

Longboard -tyypit ja komponentit Longboard -rullat Perustiedot

     6. Slalom -laudat

Slalom -laudat ovat erityisen hyvin edustettuina Sveitsissä. Pituus on noin 50-80 senttimetriä ja on siksi samanlainen kuin rullalauta. Kapeat kirveet ovat kaukana täältä. Slalom -laudoille on ominaista suuri joustavuus, ohjattavuus ja nopeus. Ne on ennalta määrätty sekä kaupungille että freestyle -alueelle.

     7. Alamäkeen longboard

Pitkät laudat alamäkeen ovat enimmäkseen jäykkiä, tasaisia, tarjoavat maksimaalisen sileyden ja on suunniteltu laskeutumiseen suurella nopeudella. Mutta sillä voidaan ajaa myös leveitä kaaria. Kuitenkin, jos kapeita katuja ja temppuja halutaan suorittaa, toinen malli olisi sopivampi.

     8. Hybridi

Hybridilaudat voidaan verrata rullalaudoihin. Ne ovat vain hieman suurempia, suhteellisen kovia ja ihanteellisia uima -ajelulle, mikä tarkoittaa ratsastusta laudoilla käyttämättömissä uima -altaissa, kuten usein tehdään Amerikassa. Vanhan koulun rullalautailijat ja kaikki temppuja rakastavat pitävät hauskaa hybridin kanssa.

Longboarder näyttää miltä longboarding voi näyttää käytännössä seuraavassa videossa: