Oranssi väri – merkitys, vaikutus ja kodin sisustus

Oranssi väri – merkitys ja sisustus

oranssin värin merkitys ja vaikutus 1

Oranssi väri on erittäin lämmin ja vilkas väri, joka todella herättää hyvin erilaisia ​​reaktioita, kun se havaitaan maailmanlaajuisesti. Alankomaissa oranssi väri herättää kansallista ylpeyttä.

Hauskoja kurpitsia helloweeniin

oranssi väri - vaikutus ja merkitys 2

Aasiassa se on pyhä väri, jota käytetään vain buddhalaisten munkkien vaatteissa. Ja Yhdysvalloissa ensimmäinen reaktio oranssiin väriin liittyy aina Helloweeniin! Amerikkalaiset löysivät ensimmäisenä julkisesti nämä upeat spektrin oranssit sävyt. Aiemmin vain mausteiset sävyt cinnabar, Jamaikan pippuri, paprika ja terrakotta olivat myyntikelpoisia kuluttajavärejä.

Kaikki oranssin sävyt säteilevät lämpöä. Oranssi on suosittu väri mainonnassa nykyään uusia tuotteita esitellessään. Sitä käytetään myös viestinnässä ja grafiikassa valmistajille, jotka haluavat välittää “trendikkäitä ja viileitä” tuotteita.

Mukava olohuone, joka on koristeltu oranssilla seinäelementillä ja tyynyillä

oranssi väri ja kodin sisustus

Sisustuksessa oranssin värin käyttö on kuitenkin laajalti ja laajalti edullista sävyaksenttina. Siitä huolimatta rikkaat, kirkkaan punaiset oranssit vivahteet cinnabarissa tai Jamaikan pippurin tai terrakotan keltaiset oranssit värit ovat paljon kodikkaampia ja niitä käytetään useammin kodin sisustuksessa. Nämä mykistetyt sävyt sopivat täydellisesti perinteiseen ja maalaismaiseen sisustukseen. Nämä syvät mutta selkeät sävyt vastaavat eksoottisempia suunnitteluvärejä ja itämaisten vaikutteita. Oranssit sävyt ovat lämpimiä, iloisia, kodikkaita, houkuttelevia ja erittäin houkuttelevia.

Viihtyisä ruokasali, jossa on oranssit tuolit ja tuoreita kukkia

oranssi väri ja kodin sisustus4

Oranssi on elinvoimainen väri, joka liittyy terveyteen ja elinvoimaan. Se on kehittynyt punaisesta tulesta maanläheisempään sävyyn. Koska siihen liittyy myös innostusta ja optimismia, oranssi on sopiva väri halliin. Mutta koska se on melko mahtipontinen, sinun on harkittava huolellisesti, sopiiko se sinulle todella vai onko se aivan ylivoimainen. Ihanteellinen pohjoiseen päin oleviin huoneisiin, jotka on lämmitettävä. Se on myös hyvä valinta keskustelupisteisiin. Koran, lohen, saven ja persikan lievemmät sävyt voivat olla erittäin rauhoittavia ja seurallisia.

Sinun on tiedettävä käyttämiesi värien kulttuuriset vaikutukset ennen niiden käyttöä.

Mukava eteinen, jossa on oranssit seinät ja huonekalut

oranssi väri nykyaikaiset laitteet

Tyylikäs Olohuone oranssilla Kalustus

oranssi sisustusideoita

Tyylikäs olohuone eri oranssin sävyillä

oranssi olohuone