Meditáció kezdőknek – hogyan kell csinálni

A stressz a leginkább elkerülhetetlen helyzet a jelenlegi életmódban, amely mindenkit megragad, kortól függetlenül. A legjobb módja a stressz leküzdésének és a boldogságnak a meditáció gyakorlása. A meditáció egy egyszerű, életet átalakító készség, amely nemcsak ellazítja az elmét, de segít felfedezni önmagát és felépíteni a lehetőségeit. Ez az egyik legcsodálatosabb módja annak, hogy véget vessen az élet minden problémájának, és megtanul békésebb, elégedettebb, elismerőbb és mégis figyelmesebb lenni. Ha még nem gyakorolt ​​meditációt, és szeretné tudni, hogyan kezdje el a meditációt kezdőknek, akkor ez a megfelelő hely az Ön számára. Tanuljon meg néhány alapvető meditációs technikát kezdőknek, és változtassa meg életét örökre.

Meditáció kezdőknek - hogyan kell csinálni

A meditáció elsajátítása nem túl rózsás utazás, de ha meglátod, rájössz, hogy ez volt az egyik legjobb dolog, amibe befektetted az idődet. Sok türelem és odaadás szükséges ahhoz, hogy elméd békés és koncentrált legyen ebben a mai forgalmas világban, ahol sok minden vesz körül, és mindig elfogy az idő. A türelem az egyetlen összetevő, amely előrelépést jelenthet a meditáció területén. Van néhány tippünk és lépésünk, amelyeket kizárólag a kezdők meditációjának kell követnünk.

Meditáció kezdőknek:

Ez a cikk oktatja a meditációt, valamint egyszerű lépéseket a kezdők számára. mit kell követnie ahhoz, hogy békés és hasznos meditációt kapjon a kezdők számára.

1. Rendszeres gyakorlat:

Az első és legfontosabb dolog az, hogy felismerjük annak fontosságát, amit újrakezdünk. A napi jóga meditációhoz mentálisan és érzelmileg is el kell fogadnia és elég türelmesnek kell lennie ahhoz, hogy átvészelje a kezdetben felmerülő hullámvölgyeket. Kezdje napi 15 perccel, és ez az az idő, amikor „találkozik önmagával”.

2. Kezdje a napot meditációval:

Hogyan kell meditálni kezdőknek? Kezdje a napot csenddel és nyugalommal, és egész nap teljen energiával. Könnyen meggondolatlanságba kerülhet, és érezheti a testében és elméjében bekövetkezett változást, ha korán felébred, és legalább 5-10 percig meditál. A csakrák nagy része a reggeli meditációval kitisztul, és várod a szokásos menetrendet.

3. Nyisd ki:

Nyisd ki magad meditáció közben. Nyisd meg elmédet, lelkedet és testedet, hogy meditáció közben megkaphassák az energiát. Hagyja, hogy teste összeköttetésben legyen egész lényén keresztül, és tartsa szélesre a tenyerét.

4. Légy megbocsátó:

Növelje erejét a megbocsátáshoz belül. Sok gondolat jutna az eszedbe, és csak annyit kell gondolnod és mondanod, hogy megbocsátasz; megbocsátasz embereknek, körülményeknek, helyzeteknek és problémáknak, amelyeken keresztül mentél. Először bocsáss meg magadnak. A „megbocsátok” a kapu a meggondolatlan tudatossághoz. Ez az egyik legjobb technika a teljes meditációhoz.

5. Gyertya lángja vagy zene:

Kezdetben tárgyak vagy zene segítségét kell igénybe venned, hogy javítsd a koncentrációdat, nem könnyű olyan állapotba ugrani, amikor csak becsuknád a szemed, és mély gondolataid lennének, ami magasabb szinteken történne. Tehát vegyél egy gyertya lángot, amelyre a szemedet ragasztod és meditálsz. Kaphat egy kis meditációs zenét is, amely koncentrálhat azokra, amelyekre meditál. Ez a legfontosabb a kezdők meditációjában.

6. Engedd el:

A meditáció nem csak arról szól, hogy valamire koncentrálunk, vagy megtartjuk a fókuszunkat, vagy akár a gondolatok megjelenítéséről vagy leállításáról. Sok gondolat halmozódna fel a meditáció során, és csak annyit kell tennie, hogy elengedi. Elengeded, miközben megadod magad a belső békének és nyugalomnak.

7. Ne stresszeljen a gondolatokon:

Kezdetben sok figyelemelterelés lesz, amikor megpróbál koncentrálni. Gondolni fog a múlt emlékeire és a jövővel kapcsolatos aggodalmaira. Rendben van, mivel természetes. Annyit kell tennie, hogy stresszelnie kell a fejét, és meg kell próbálnia visszanyerni a koncentrációt, megszüntetve ezeket a zavaró ötleteket. Eljön az idő, amikor úgy érzed, hogy az idő megállt, és hagyod, hogy gondolataid olyan helyzetbe táguljanak, ahol már nincsenek. Gondolkodó és tudatos leszel.

8. Meditáljon a környező emberekkel:

Jobban fogod csinálni, ha más emberek közelében vagy, miközben meditálsz. Ha látja, hogy egyre több gyertya világít, akkor több fény lesz a szobában. Ha emberek vannak körülötted, biztos lehetsz benne, hogy jól csinálod. Képes leszel több energiát elnyelni, és a meditáció hatékonyabb lesz.

Egyszerű tippek a meditációhoz kezdőknek:

A meditáció gyakorlására nincs szigorú szabály. Az egész a légzőmozgások és a gondolatok áramlásának ellenőrzéséről szól. Idővel és gyakorlattal könnyen elsajátíthatja ezt a készséget, és kihasználhatja a meditáció előnyeit. Miközben néhány kezdő meditációs technikáról beszéltünk, nézze meg ezeket a tippeket, amelyek segítenek a folyamatban.

  • Próbáljon minden nap ugyanabban az időben meditálni.
  • Győződjön meg arról, hogy a meditációt nyugtató és nem zavaró környezetben gyakorolja.
  • Ha a külső idő hideg, tartson melegen kendőt vagy takarót.
  • A meditáció üres vagy teljesen teli gyomorral elvonhatja a figyelmét. Tehát csak készítsen el valami könnyű ételt közvetlenül a meditáció előtt.
  • Meditálás közben ügyeljen arra, hogy a kilégzések ideje fokozatosan növekedjen. Próbáld megcsinálni
  • hosszabb, mint a belégzése. Így több friss levegő juthat a tüdőbe.
  • Mindig használjon meditációs időzítőt. A legjobb, ha van időzítője, amely jelzi, hogy lejárt a meditációs idő, anélkül, hogy folyamatosan aggódnia kellene emiatt. Csak győződjön meg róla, hogy nyugtató riasztási hangot választ, és nem rázkódó zajt. Ki szeretne egy durva sokkot közvetlenül egy békés meditációs ülés után!

A meditációt nem könnyű gyakorolni, de kitartással képes leszel elsajátítani. ez egy egyszerű trükk, amellyel képzelheti elméjét, hogy teljes mértékben uralja gondolatait és érzéseit. A meditáció megtanít értékelni mindent, ami körülveszi, még akkor is, ha zavarónak tűnik. Ezek voltak a kezdő meditáció egyszerű irányelvei. Végül rájössz, hogy ez a leghasznosabb dolog, amit valaha tettél életedben. Ossza meg csodálatos tapasztalatait mindenkivel a környezetében, és ossza meg ezeket az egyszerű meditációs technikákat kezdőknek.