4 Tamarind ansigtspakker og deres fordele

Tangy og sød tamarind findes, hvor de fleste husstande tilføjer mad til maden. Den spises generelt rå eller fremstilles i form af gelé og chutney for at blive serveret som en dukkert. Men de fleste af os er ikke klar over, at det også er godt for vores huds sundhed.

Tamarind ansigtspakker og deres fordele

Tamarind har C-vitamin, A-vitamin, antioxidanter, AHA og hydra-lock egenskaber, som er gavnlige for huden. Det kæmper mod dannelse af frie radikaler og holder huden sund og ung. Det er en glimrende ingrediens til hjemmelavede produkter for at tilføre huden fugt, men er meget sur og skal bruges med forsigtighed. Her er et par nemme og sikre at bruge ansigtspakker med tamarind.

Tamarind Face Packs:

Her er de top 4 hjemmelavede tamarind ansigtspakker og deres fordele.

Tamarindpulp og sandeltræpulverpakke:

Tamarindpulp og sandeltræpulverpakke

For at lave pakken skal du bruge 2 teskefulde frisk tamarindmasse, en halv teskefuld sandeltræspulver og multani mitti, to skefulde ostemasse, 5-7 dråber rosenvand og blandes i en ren skål til en fin pasta. Påfør pastaen på huden og lad den blive i 20 minutter. Efter pakningen er tørret, skylles grundigt med varmt vand. Sørg for at bruge en ikke-metallisk brun til at lave pastaen. Pakken opfrisker huden og holder den væk fra acne og bumser. Dette er en af ​​de bedste tamarind ansigtspakker.

Gurkemeje og Tamarind Face Pack:

Til pakken skal du koge omkring 30 gram tamarind i 100 ml vand. Når det er kogt, siles frugtkødet i en skål. Brug cirka en teskefuld papirmasse og tilsæt en halv teskefuld gurkemeje. Påfør på huden og lad det tørre. Skyl derefter grundigt med varmt vand og tør huden. Påfør fugtighedscreme, hvis du føler, at huden strækker sig.

Inden du bruger pakken, skal du sørge for at lave en patch -test, hvis du har følsom hud. Det er ikke tilrådeligt for acne og bumser, der er tilbøjelig til at bruge pakken, da det kan øge irritationen. Det er en god tamarind ansigtspakke.

Tamarind And Honey Face Pack:

Denne pakke lyser øjeblikkeligt huden med alle sine blegemidler. Til fremstilling af pakken bruges kogt tamarindmasse, citronsaft og honning i lige store mængder og blandes godt. Påfør på huden og lad det stå i 20 minutter. Tør derefter pakken af ​​med fugtig bomuld og skyl grundigt med koldt vand. Pakken forårsager lidt brændende fornemmelse i starten. Fortsæt kun at bruge pakningen, hvis fornemmelsen er tålelig for at forhindre udslæt og rødme på huden. Prøv det også på en lille del af din hud, før hele ansigtet påføres.

Tamarind And Curd/Cream Face Mask:

Tamarind And Curd/Cream Face Mask

Tag en teskefuld rå tamarindmasse; tilsæt en teskefuld havsalt og en tsk ostemasse, hvis du har fedtet hud eller en teskefuld fløde, hvis du har tør hud. Bland ingredienserne godt og påfør i ansigtet. Lad pakken tørre. Fugt hænderne med koldt vand og eksfolier forsigtigt huden, inden du til sidst skyller pakken af. Dette fjerner olie og snavs fra huden og gør den blød. Saltkornene hjælper med at fjerne hudorme og urenheder fra huden og hjælper med at lukke åbne porer i huden. Pakken får også huden til at gløde. Dette er den perfekte tamarind ansigtsmaske.

Disse ansigtspakninger kan bruges op til to gange om ugen til at vise effektive resultater på cirka tre uger. Der skal udvises forsigtighed, og tamarind bør ikke bruges i store mængder, da det kan forårsage betændelse i huden og rødme. Hvis huden er tilbøjelig til bumser og bumsernes porer er åbne, skal du undgå at bruge tamarind. Det kan forårsage ekstrem forbrænding og gøre situationen værre. Det gælder også, hvis du har et snit eller sår i ansigtet.

tamarind ansigtspakker