Hvad er transfedt og mad, der skal undgås

Der er mange myter, der er gået fra generation til generation, og en af ​​dem er, at fedt ikke er godt for kroppen. Fedt er altid blevet afskåret fra vores kost. Vi har altid forsøgt vores bedste for at undgå fedt i vores måltider og råde andre til at gøre det samme. Er fedt virkelig så slemt?

Hvad er transfedt og mad, der skal undgås

Betydning af transfedt?

Transfedt er kendt som “dårligt” kolesterol, der kan forårsage alvorlig skade på din krop. Først skal vi forstå fedt i vores mad. Fedt er en stor familie, der indeholder mættede fedtstoffer, umættede fedtstoffer, enkeltumættede fedtstoffer, renteverificerede fedtstoffer, flerumættede fedtstoffer, omega -fedtsyrer og til sidst transfedtsyrer.

Transfedt er en type umættet fedt med egenskaber og funktion af et mættet fedt. Der er to typer transfedt. Kunstigt fremstillet og naturligt fundet. Det naturligt forekommende transfedt findes generelt i tarmene på dyr og også i de fødevarer, der er fremstillet af disse særlige dyr. Kunstigt transfedt skabes af forarbejdede fødevareindustrier, hvor vegetabilsk olie tilføres hydrogen. Disse fødevarer omfatter mejeriprodukter og forarbejdet kød.

Transfedt er ikke et godt fedtstof og kan påvirke vores helbred på mange måder. Det påvirker kolesterolniveauet ved at øge det dårlige kolesterol og sænke det gode kolesterol. Det kan tilstoppe arterierne og forårsage hjerteanfald eller paralytisk slagtilfælde. Type 2 -diabetes er et andet resultat af overdreven transfedt i vores kost.

På trods af at de kender de dårlige virkninger af transfedt, bruger de fleste fødevareindustrier det, fordi det er meget mere omkostningseffektivt end det rene fedt. Det giver produktet mulighed for at holde i lang tid med den ideelle tekstur og gode smag. Oprindeligt indeholdt kun forarbejdede eller emballerede fødevarer transfedt. Imidlertid har dens anvendelse også sildret ind i fastfood -led. Lande som Danmark, USA osv. Har sat massive begrænsninger for brugen af ​​transfedt.

Selvom folk er klar over dets bivirkninger, køber de stadig fødevarer med store mængder transfedt. I de første år vidste folk ikke om transfedt og dets virkninger på menneskekroppen. FDA understøtter ikke forbruget af transfedt. Folk er tiltrukket af disse fødevarer på grund af smag og holdbarhed. Det er vigtigt at være forsigtig med, hvad vi spiser, da det kan resultere i alvorlige sundhedsproblemer.

Ifølge nogle eksperter bør du begrænse indtagelsen af ​​fødevarer, der indeholder hydrogenerede vegetabilske olier og erstatte den slags transfedtholdige fødevarer med fødevarer, der indeholder mono-mættede fedtstoffer og flerumættede fedtstoffer. For at holde styr på det transfedtindhold, du kan indtage, er det godt at læse næringsværdien og ingredienserne, der bruges i forarbejdede fødevarer.

Kilden til transfedtstoffer:

Dette blev oprindeligt fundet i små spor i animalske fødevarer. En af de primære kilder til transfedt er planteædere, der spiser græs. Faktisk viser de græsædende dyr som køer, bøfler, hjorte, geder i sammenligning med fjerkrædyr af samme slags, at de kornædende dyr som kyllinger og ænder indeholder mindre transfedt end de græsædende.

Hvor effektive er transfedtstoffer?

Transfedt blev oprindeligt infunderet i vores mad for at øge deres holdbarhed. Selvom “dette er den værst tænkelige type fedt”, ved mange af os ikke, at den anbefalede kost indeholder en betydelig mængde transfedtstoffer. Faktisk spiser vi en eller anden form for transfedt eller den anden på daglig basis, men der er ingen grund til at bekymre os, fordi vores krop har brug for lidt af alt, også dem der virker usunde. Således er en lille portion transfedt godt, da det hjælper os med at bekæmpe kroniske sygdomme. Selv da er transfedtstoffer stadig et af de mindst anbefalede næringsstoffer til forbrug.

Virkninger af transfedt:

Nu er der godt kolesterol og dårligt kolesterol i vores krop. Hvad transfedt gør er at reducere niveauet af godt kolesterol, som er HDL eller lipoprotein med høj densitet, og øge det dårlige, som er lipoprotein med lav densitet, ellers kendt som LDL. Stigningen i LDL -niveauer resulterer i risikoen for hjertesygdomme som hjertesvigt, hjerteanfald, overbelastning af fartøjer, tilstoppede arterier og vaskulær forhindring og mange andre forstyrrelser øges.

Den mest almindelige effekt af transfedt er imidlertid på fedme eller overdreven vægtforøgelse. Indtagelse af transfedt får os til at tage mere på i vægt end andre fedtstoffer. De omfordeler alt kropsfedtvævet omkring maveområdet og kan også være årsagen til åreforkalkning eller betændelse. Desværre er det uundgåeligt, da de mange produkter indeholder transfedt.

Transfedts fødevarer, der skal undgås:

Transfedt kan ikke afvises helt fra vores krop, men det vi kan gøre er at kontrollere og indeholde dem af hensyn til vores helbred. Mens vi ikke kan undgå det hele, kan vi afbalancere, hvad vi spiser. Her er listen over fødevarer, der indeholder transfedt:

Junkfood eller fastfood som stegt kylling, pommes frites, pizza indeholder en stor mængde transfedt.

Forarbejd fødevarer som chips, popcorn i mikrobølgeovn, drikkevarer med kunstig aromatisering, burgerpatties, emballeret kød bruger transfedt til at øge deres holdbarhed.

Mejeri og konfekture som ost og margarine, chokolade, kager, fløde og frostings, tærter og kiks, is osv. Bruger transfedt til at give dem den rigtige tekstur og smag.

Denne liste indeholder mere end halvdelen af ​​vores daglige fødevareprodukter, og du kan dermed ikke krydse dem helt fra din indkøbsliste. Hvad du kan gøre er at sammenligne og se, hvilke produkter der har mindre transfedt, og afhængigt af det kan du vælge at vælge dem med mindre transfedt.

Sådan slipper du af transfedt fra kroppen:

Det meste af det, vi spiser, er tilfældigt på listen over fødevarer, der indeholder transfedt. Nu er spørgsmålet “hvis vi ikke kan undgå det, hvordan kan vi undgå at slippe af med det?” Her er et par måder, du kan fjerne transfedt fra din krop:

 • Det er vigtigt at begynde at læse etiketterne på dine madpakker for at forstå niveauet af transfedt. Begynd at undgå mad, der indeholder transfedt, og vælg sunde alternativer.
 • Kig efter mærkater på fødevarer som f.eks. “Forkortelse” eller “delvist hydrogeneret”. Disse er kunstigt skabt transfedt, som er langt mere sundhedsskadeligt
 • Forpligt dig strengt til en kostplan i en uge, hvor du undgår alle fødevarer med transfedt og hydrogenerede olier.
 • Forøg dit fiberindtag for at binde fedtstofferne i din krop og frigive dem.
 • Drik masser af væske og juice som gulerod for at hjælpe med at frigive fedt.
 • Glem ikke at tage din første kop varmt citronvand tidligt om morgenen for at rense din krop
 • Skift til økologisk mad så meget som muligt. På denne måde kan du reducere indtagelsen af ​​transfedt.

Liste over fødevarer til fjernelse af transfedt fra kroppen

Tegn en kostplan og inkluder følgende fødevarer for at fjerne transfedt fra kroppen:

 1. Varmt citronvand: Renser din lever og afgifter din krop. Skyller forsigtigt kropsfedtet ud.
 2. Enzymrig mad: Enzymrige fødevarer som Avocado har visse forbindelser, der hjælper med at nedbryde dit fedt og øge dit stofskifte.
 3. Rå eller dampede grøntsager: En sund salat eller rå eller dampede grøntsager kan hjælpe dig med at bremse transfedt og forhindre forstoppelse.
 4. Fiberrig mad: Mad som fuldkorn, æbler er rige på fibre, der hjælper med at binde fedtstofferne og frigive dem fra systemet
 5. Masser af vand: Vand er den bedste kilde til fjernelse af transfedt. Vand kan fortynde fedtkomponenterne og skylle dem ud af kroppen.
 6. Grøn te: Grøn te, der er rig på antioxidanter, fungerer som et mirakel i fjernelse af kropsfedt. Det afgifter din krop og sænker kolesteroltalet,

Vi præsenterede nogle af de vigtigste fakta om transfedt, hvorfra de kommer, dets vigtigste ingredienser, hvilke fødevarer der indeholder det mest, deres virkning på helbredet, og hvordan man kan erstatte samt slippe af med det fra din krop.