Grønkål under graviditet: Hvor sikkert er det og måder at spise på

Hvorfor insisterer vi på at spise grønkål, mens vi er gravide? Fordelene er mange. Grønkål er en mørkegrøn bladgrøntsag, der er næringsrig og tjener den til at være den rigtige ingrediens til din babys vækst. Overfloden af ​​vitaminer, calcium og fibre gør det til en ideel mad, der bør glide ind i din graviditetskost. Når du laver grønkålen, bemærker du dog, at du ikke rigtig kan lide duften af ​​den. Men den gode nyhed er, at der er mange måder at nyde grønkål på. Vi fortæller dig om det i denne artikel.

Grønkål under graviditeten

Ernæringsværdi af grønkål:

Kan gravide spise grønkål? Her er et kig på næringsværdien af ​​grønkål. Du kan derefter se svaret i det.

Grønkål tilbyder en rig dosis jern, calcium, fosfor, vitamin A, C og K. Det er også fyldt med antioxidanter sammen med kobber og magnesium. Vitamin B6, B1, B2 og B3 er også pakket i den. Grønkål har meget få kalorier, men mere fiber. Dens del af omega 3-fedtsyre, kendt som alfa-linolensyre, hjælper med at reducere hypertension.

Hvad er typer grønkål?

Grønkålens godhed findes nu i fire forskellige typer af den.

1. Krøllet grønkål:

Dette er den populært forbrugte grønkål, den der almindeligvis findes på markederne. Den har en skarp lugt med en peberagtig smag. Det er normalt lidt bittert, men hvis du foretrækker mindre bitterhed, skal du kigge efter yngre og friske blade.

2. Redbor Kale:

Denne grønkål har flæset blade og ser smuk ud. Farven spænder fra dyb rød til lilla og også grøn nogle gange. Denne type grønkål bruges normalt til at pynte retten.

3. Lacinto grønkål:

Dette er ellers kendt som toscansk kål eller dinosaurkålen. Bladene er mørkegrønne og smalle. Bladene er fastgjort til en stærk stilk, der normalt fjernes ved madlavning. Det tilføjer en rig smag til retten.

4. Russisk grønkål:

Russisk grønkål er ellers kendt som sibirisk grønkål og er ret svært at finde dem. Det er dog meget gavnligt for kroppen, hvis blade ligner en raket, og farven varierer fra lilla til rød. Den er mildt sød og kan tilberedes stort set på samme måde som den anden grønkål.

Fakta om grønkål:

Grønkål er en grøn grøn grøntsag, der findes rigeligt i vintersæsonen. Men i disse dage findes den i dagligvarebutikker året rundt. Grønkål udsender, når den er kogt, en svovl-lignende lugt, der bliver ikke-tiltalende for nogle vordende mødre. Der er forskellige slags grønkål som grønne, Lacinato og Siberian Kale. Vælg en sort, du foretrækker afhængigt af valget af din opskrift.

Spise grønkål under graviditeten: er det sikkert?

Absolut!

Selvom alle grønne bladgrøntsager betragtes som sundere madmuligheder, ligger grønkål på toppen af ​​diagrammet blandt disse. Det betegnes med rette som næringsstofkraft og er yderst gavnligt for vordende mødre og voksende baby. Ifølge sundhedsernæringseksperterne kan en kop grønkål give dig en overskydende dosis af vitamin A og C, som du har brug for på en dag.

Fordele ved grønkål under graviditet:

Tag et kig på disse ernæringsmæssige fordele ved grønkål under graviditeten.

1. Calcium:

Grønkål er kendt for at være et kraftcenter af calcium, der sikrer din baby stærkere tænder og knogleudvikling. Calcium er også påkrævet for udviklingen af ​​hjerte, muskler og nerver hos den voksende baby. Det er bevist, at grønkål giver mere calcium end mejeriprodukter og også absorberes bedre i kroppen.

2. Fiber:

Grønkål har et meget højt indhold af fibre, der tilfører grovfoder til maden og hjælper fordøjelsen. Fibrene hjælper med at lindre flere maverelaterede lidelser og forhindrer også forstoppelse, en alvorlig tilstand, som kvinder oplever under graviditeten.

3. A -vitamin:

A -vitamin er afgørende for et stærkere immunsystem, der igen hjælper kroppen med at bekæmpe fremmede infektioner. Tilføjelse af grønkål i din kost giver dig en god dosis A -vitamin og er sundere for dig såvel som din baby.

4. C -vitamin:

Grønkål har et højt indhold af C -vitamin, der beskytter og nærer fosteret, samtidig med at den giver ekstra vitalitet og energi til den vordende mor. Desuden er en anden funktion af C -vitamin at beskytte de gravide mod infektioner som hoste og forkølelse.

5. Antiinflammatorisk:

Grønkål er fyldt med antiinflammatoriske egenskaber. De fleste af kroppens sygdomme, såsom hjertesygdomme, gigt og autoimmune lidelser, skyldes inflammation. Godheden i grønkål hjælper med at forhindre og endda undertrykke disse sygdomme.

6. Magnesium:

Magnesium er et meget vigtigt mineral, der regulerer mere end 300 funktioner i vores krop. Dets vigtigste funktion er at hjælpe energiproduktion i vores krop. Så hvis du føler dig træt under graviditeten, skal du spise en skål grønkål for at få en god dosis magnesium.

7. styrker blodgennemstrømningen:

Grønkål er kendt for at styrke blodkarrene. Dette er ekstremt vigtigt især for de gravide mødre, fordi de har en tendens til at have tilsat blod i livmoderen.

Bivirkninger af grønkål under graviditet:

Hver god ting på Jorden har også sin egen andel af bivirkninger. Her er nogle bivirkninger af grønkål, som du bør være opmærksom på.

  1. Tør mund og dehydrering er de første tegn på at spise for meget grønkål. Grønkål har en vanddrivende karakter, hvilket betyder, at du måske har lyst til at urinere mere og dermed hjælper dig med at skylle toksiner ud. Dette kan dog nogle gange fratage din krop vand, hvilket kan resultere i mundtørhed og dehydrering.
  2. Når du spiser for meget kostfibre, vil din krop ikke optage næringsstoffer effektivt. Dette kan resultere i oppustethed, tarmgas osv.
  3. En allergisk reaktion er en anden bivirkning af grønkål under graviditeten.
  4. Højere indtagelse af antioxidanter kan også risikere dit helbred og din baby.

Bedste måder at servere grønkål på under graviditet:

Her er nogle måder, du kan tage grønkål på.

1. Salater:

skær et friskt sæt blade ud, der skal tilføjes til din skål med salat. Dette er en måde at sikre, at du får nok af det og også føle mindre af det, hvis du ikke kan lide dets smag.

2. Suppe:

Lav en grønkålssuppe. Du skal blot koge og sile grønkål. Tilsæt en klat smør og lille hakket løg. Tilsæt den blandede grønkål og bring det i kog. Det er Tilsæt salt og peber efter smag.

3. Grønkålsdip:

Nyd dine kiks med en klassisk grønkålsdip.

4. Grønkålssmoothie:

Grønkålssmoothien er også en god måde at spise grønkål på. Grønkålssmoothie til graviditet indeholder honning i stedet for dit almindelige sukker.

Lav en klassisk grønkålssmoothie, der er let at lave og lækker at lave.

  1. Tilsæt et halvt dusin frossen banan. Hvis du ikke kan lide bananer, skal du supplere den med avocado.
  2. Til dette tilsættes nogle kirsebær og jordbær. Hvis du kan lide, nogle blåbær også.
  3.  En flok eller en håndfuld friskvasket og tørret grønkålsblade går nu i blenderen.
  4. 1/3 kop yoghurt eller mandelmælk og en lille ske hørfrø skal tilsættes.
  5. Hvis du vil, tilsættes en ske jordnøddesmør og lidt vand til en jævn blanding. Pres lidt lime på den.
  6. Blend dem alle godt og server mild chill!

Denne klassiske grønkålssmoothie til graviditet sikrer, at du får den rigtige mængde næringsstoffer til dagen!

Sådan vælges frisk og sund grønkål til graviditet:

Mindre løvkål er godt. De er møre og har også kun en mild smag. Denne type vil være velegnet, hvis du planlægger at nyde din salatform. Generelt vælges de ved at se deres fugtighed og skarpe, uviltede grønkål. Små huller på den angiver skader forårsaget af insekter. Bladene bør heller ikke være gule eller brune, da det er et forslag om, at det allerede er beskadiget.

Grønkål i den rigtige mængde er helt sikkert godt for din krop. Vær kreativ med de mange ting, du kan gøre med grønkål. Prøv opskrifter og find ud af, hvad du bedst kan lide. I enhver form, prøv at forbruge det. At spise grønkål under graviditeten har mange fordele og kan blive ekstremt godt for din krop.

Ofte stillede spørgsmål & Svar:

Q1. Hvor meget grønkål kan gravide spise?

Svar: Da at spise grønkål er godt for graviditeten, kan du inkludere det i din graviditetskost i cirka to til tre rutiner om ugen. En håndfuld grønkål vil gøre godt i din salatskål, og du kan også spise det samme til din smoothie.

Q2. Spise rå grønkål i graviditeten sikkert eller ej?

Svar: Ingen! det er ikke sikkert. Rå eller ukogt grønkål eller grøntsager eller kød vil have dårlige bakterier. Dette kan forurene og forårsage problemer for dit helbred.

Q3. Er det sikkert at have grønkålssmoothie?

Svar: Det er sikkert sikkert. Grønkål i enhver form er godt under din graviditet. Du skal muligvis erstatte din daglige dosis sukker med honning for ekstra fordele og godhed.