BioUrban -keinotekoinen puu voi puhdistaa kaupunkien ilman

Puut ovat vanhin ja luonnollisin tapa puhdistaa ilma. Niillä on kuitenkin yksi merkittävä haitta – ne vievät paljon aikaa ja tilaa kasvaa. Meksikolainen startup soitti BiomiTech löytänyt tien ulos. Yhtiö on kehittänyt keinotekoisen puun, BioUrbanin, joka voi imeä saman määrän ilmansaasteita kuin 368 elävää puuta. Tämä vastaa sitä, mitä 2890 ihmistä hengittää päivässä.

BioUrban on lähes 4,2 metriä korkea, 1 tonnin raskasmetallipuu. Se käyttää mikrolevää, joka imee hiilidioksidia ja muita epäpuhtauksia ilmasta ja palauttaa puhdasta happea. Projektin alkamisen jälkeen vuonna 2016 yritys on asentanut puun kotikaupunkiinsa Pueblaan, Meksikoon, toisen Kolumbiaan ja kolmannen Panamaan. Sillä on lisäsopimukset kahdesta Turkista tulevasta puusta ja mahdollisuus “istuttaa” lisää puita Mexico Cityyn ja Monterreyhin.

BioUrban -puu voi puhdistaa yhtä paljon ilmaa kuin hehtaari metsää

Keinotekoinen puu BioUrban voi puhdistaa kaupunkien ilman kaupungeista

“Tämä järjestelmä hengittää ilmansaasteita tekniikan avulla ja käyttää biologiaa fotosynteesin luonnollisen prosessin suorittamiseen kuin puu”, sanoo Jaime Ferrer, BioUrbanin kehittämisen takana olevan BiomiTechin perustajakumppani.

Meksikolaiset tuntevat hyvin ilmansaasteet.

México, laajamittainen pääkaupunkiseutu, jossa on yli 20 miljoonaa ihmistä, pysähtyy säännöllisesti yli viiden miljoonan auton, saastuttavan teollisuuden ja jopa lähellä aktiivinen tulivuori Popocatepetl aiheuttama.

Ensimmäinen puu on ollut Pueblassa, Meksikossa, vuodesta 2016

BioUrban -keinotekoinen puu voi puhdistaa täydellisesti ilmaa kadun vieressä olevissa kaupungeissa

BioUrbania ei ole tarkoitettu kilpailemaan luonnonpuiden kanssa

BioUrban on kiehtova idea. Biomitechin tavoitteena ei kuitenkaan ole kilpailla luonnonpuiden kanssa. Pikemminkin se auttaa kaupunkeja saavuttamaan puhtaamman ilman tilanteissa, joissa ei yksinkertaisesti ole mahdollista istuttaa niin valtavia määriä puita kuin luonnollisesti vaaditaan.

Kunnianhimoinen tavoite. Maailman terveysjärjestön mukaan arviolta 7 miljoonaa ihmistä kuolee vuosittain Ilmansaasteen seuraukset. Tämä on yli viisi kertaa lähes 1,25 miljoonaa liikennekuolemaa vuosittain. Projektin haittapuoli on, että jokainen puu maksaa noin 50 000 dollaria. Tämä on hinta, joka työntää pois tiettyjä maailman osia, joissa tätä tekniikkaa tarvitaan kipeästi.

BioUrban ei ole ainoa tällainen projekti, saksalainen yritys Green City -ratkaisut on kehittänyt CityTree, suuren pystysuoraan asennetun neliön, joka on valmistettu sammalviljelmistä ja joka käyttää fotosynteesiä ympäröivän ilman puhdistamiseen. CityTreessä on myös erityisiä antureita, jotka voivat kerätä ympäristö- ja ilmastotietoja ja lähettää digitaalista ja visuaalista tietoa käyttämällä tekniikoita, kuten Wi-Fi ja NFC.

Yhä useammat kehittäjät yrittävät luoda ympäristöystävällisiä tekniikoita

Keinotekoinen BioUrban -puu voi puhdistaa kaupunkien ilman, levän kruunun

Keinotekoinen puu BioUrban voi puhdistaa puun yläosassa olevien kaupunkien ilman

BioUrban ja CityTree sopivat erinomaisesti suuriin kaupunkeihin, joissa ei ole tilaa oikeille puille

Keinotekoinen puu BioUrban voi puhdistaa ilmaa kaupunkien ensimmäisessä ja toisessa versiossa sisältä ja ulkoa