9 Berømte kalkstenshuler med billeder

Alle havgrotter, der findes i verden, er kalkstenshuler den mest almindelige type. Deres dannelse finder sted, når regnvand opsamler kuldioxid i luften for at danne en svækket løsning kaldet kulsyre. Tilstedeværelsen af ​​denne syre i vandet æder væk ved kalkstenen, der gradvist opløser den over tid for at skabe en hule.

Nogle kalkstenshuler skylder også deres eksistens på grund af korrosionsprocessen, hvor partikler, der findes i store mængder rindende vand eller bølger, sliber væk ved klipperne for at slide dem væk, hvilket tillader dem at tage form. Kalkstenshulernes store skønhed og enormitet tiltrækker folk til det i forbløffelse og undren. Ikke alene er kalkstenshuler almindelige, men de er også i flertal i mange områder af verden. Nedenfor er nogle af de mest fascinerende kalkstenshuler.

Højenes hule:

Cave of the Mounds beliggende nær Blue Mounds i Wisconsin, USA er en naturlig kalkstenhule, der begyndte at danne sig for omkring en million år siden. Støbt af mange sorter af mineralske aflejringer og med drypsten- og stalagmitformationer fundet inde i hulen, betragtes Cave of the Mounds som “juvelkassen” i Amerika på grund af sin skønhed.

Jeita Grotto Limestone Caves:

Den længste hule i Mellemøsten er Jeito Grotto Cave i Libanon, der løber over 9 km. Jeita Grotto Cave består af to separate, men alligevel forbundne kalkstenshuler med en pragtfuld samling af stalaktitter og stalagmitter, og betragtes som Libanons stolthed. Et besøg i hulen indebærer en elektrisk sejltur, der mødtes med en dyb stilhed dybt inde.

Hida kalkstenhule:

En anden smuk hule at udforske er Hida Limestone Cave i Japan. Det åbner 800 meter under et vandfald og er hjemsted for sarte fingerlignende helictitgrotteformationer. Det indre af hulen er smukt oplyst og skaber et funklende skær på hulens vægge og vandet derunder. En tur inde i hulen er gennem en lang bro bygget til formålet.

Jenolan Caves:

Verdens ældste og mest betagende hule er Jenolan Caves i Blue Mountains nær Sydney, Australien. Det er den mest værdifulde hule i Australien med sine spektakulære formationer og rene underjordiske floder, hvilket gør den til også den mest besøgte hule i Australien.

Kalkstenhule og vandfald:

En kalkstenshule i Catalonien, Spanien, der vil binde enhver opmærksomhed med sit uberørte vandfald, der styrter nedefra. En sprække i hulens væg gør det muligt for solens stråler at filtrere og få vandet til at gnistre med en gylden nuance.

Carlsbad Caverns:

Carlsbad -hulerne nær Carlsbad i New Mexico huser verdens syvende største naturlige kalkhulekammer populært kendt som Big Room. Grotterne måler 4.000 x 625 fod og 350 fod i højden og er prydet af stalaktitter, stalagmitter og andre formationer af en forbløffende sort og kan krydses af let adgang.

Cave Pool:

Limestone Cave nær Chichen Itza i Yucatan, Mexico kan prale af en naturlig swimmingpool. Belysningen inde i hulen sammen med sollyset, der siver ind gennem en overliggende sprække, afspejler et utal af farver, hvilket gør denne hule til en absolut fornøjelse at svælge i.

Marmorhule:

Marmorhule i Lipljan kommune i Kosovo er en karts kalkhule, der menes at være dannet for omkring 80 millioner år siden. Kronen i denne hule er, at den består af marmortoppe dannet af et sjældent fænomen, der er metamorfose af kalksten. Selvom den er åbnet for turister, forbliver meget af hulen uudforsket.

Gouffre Berger kalkstenhule:

Gouffre Berger kalkstenshulen i Frankrig, der engang blev betragtet som verdens dybeste hule på 3,681 fod, er nu den 28. dybeste hule i verden og den fjerde i Frankrig. For ikke at lade sig narre af sin dødelige ro, har denne hule krævet en række liv under kraftig regn og stormvejr, hvor vandstanden stiger hurtigt.