15 Evidensbaserede Bael Juice-fordele + Forberedelse og bivirkninger

Har du nogensinde set runde, træagtige teksturfrugter i din lokale butik? De er søde, aromatiske frugter kendt som “Bael”. Baelfrugter er hjemmehørende i Indien og Sydasien med et videnskabeligt navn “Aegle Marmelos”. De er almindeligt kendt som “Trææbler” eller “stenæbler” på grund af deres lighed med hårde trækugler eller små sten. Selvom deres skal er svær at bryde, er frugtkødet indeni ret blødt og grødet. Den har en sødlig aroma og er lidt syrlig i smagen. De gamle indianere har brugt baelfrugter i mange århundreder for de utrolige medicinske fordele, de tilbyder. I denne artikel fik vi nogle fantastiske baeljuice -fordele, også givet baeljuiceopskrift, dens ernæringsmæssige fakta og bivirkninger.

Bedste Bael Juice -fordele + Forberedelse & amp; Bivirkninger

Hvad er Bael Juice?

Bael juice er en naturlig drink ekstraheret fra frugtkødet fra Bael. Når den er lavet med modne frugter, får saften en dyb gullig-orange farve med en sød smag. Denne saft anses for at være den bedste sommerdrink for sine utrolige køleegenskaber. Den mest almindelige måde at indtage denne saft på er i form af Bael -sherbet, som ikke er andet end Bael -juice tilsat lidt salt og peber.

Er trææblejuice god til dig?

Trææblejuice eller Bael Juice er en glimrende medicin til behandling af mange lidelser. Det bruges ofte til at hjælpe med vægttab ved at forbedre stofskiftet og fordøjelsen. Fyldt med fiber, ufarvet Bael -juice kan behandle forstoppelse og reducere oppustethed. Saftens naturlige sødme gør den også velegnet til diabetespatienter. Det er dog vigtigt at konsultere din læge, før du drikker denne saft for at undgå unødvendige komplikationer.

Ernæringsfakta om Bael Juice:

Tjek den ernæringsmæssige opdeling i hjemmelavet Bael -juice lavet med 100 g trææble.

 • Kalorier i alt: 134
 • Total fed: 3 g
 • Kulhydrater: 18 g
 • Protein: 7 gm
 • C -vitamin: 3%
 • Kalk: 13%
 • Jern: 6%

Sådan laver du Bael Juice derhjemme?

Mange mennesker køber generelt Patanjali Bael -juice, der er let tilgængelig på markedet. Men hvis du leder efter en Bael -juiceopskrift at lave derhjemme, kan du tjekke processen herunder:

Ting du har brug for:

 • Bael -frugt – 1 mellemstor
 • Vand – 1 kop
 • Ristet spidskommen – ½ ske
 • Sort salt – 2 knivspidser

Behandle:

 • Bael -frugt skal først rammes med en sten eller en hård støder for at bryde skallen op.
 • Brug en ske til at fjerne frugtkødet og fjerne frøene.
 • Tilsæt 1 kop vand til denne frugtkød og blød i 10 minutter.
 • Brug nu en blender og blend saften godt.
 • Si saften, og tilsæt lidt spidskommen og sort salt.
 • Hæld det i et glas og server straks.

Serveringstip: Du kan endda tilføje lidt Jaggery eller peber til denne opskrift, afhængigt af dit valg.

Sådan opbevares Bael Juice?

Bael juice kan opbevares i op til 5 dage i køleskab. Den bedste måde at opbevare saften på er i en glasbeholder med en lufttæt forsegling. At lade saften stå åben ved stuetemperatur kan gøre den harsk og uegnet til forbrug. Også tilsætning af Jaggery, salt eller andre krydderier påvirker ikke kvaliteten af ​​Bael -juice.

Hvor meget Bael -juice kan jeg indtage om dagen?

Der er ingen særlig serveringsbegrænsning for Bael -juice, da det generelt betragtes som sikkert. Men hvis du vil nyde denne drik uden at opleve nogen bivirkninger, kan du tage op til 30 ml-50 ml af saften op til to gange om dagen. Alt ud over dette kan føre til visse helbredskomplikationer og uønskede problemer.

Kemisk sammensætning af Bael:

Bael har kemiske bestanddele som Aegeline, Skimmianine, Citral, Lupeol, Cineol, Citronellal, Eugenol, Cuminaldehyde, Mermelosin, Aurapten, Luvangetin, Fagarine, Psoralen, Marmelade, Marmin og Tannin.

Bedste Bael Juice -fordele (Wood Apple Juice Benefits):

Læs videre for at lære om de forskningsbaserede trææblejuice fordele for dit helbred, din hud & hår.

fordele ved trææblejuice

Bael Juice -fordele for sundhed:

Her fik vi de 13 bedste bael juice -fordele til sundhed. Lad os tage et kig på dem.

1. Forebyg forstoppelse:

Bael -frugt i sin modne form er bedst til at behandle forstoppelse, hvorfor den betragtes som de bedste afføringsmidler. Det renser hovedsageligt såvel som toner tarmene, hvorfor det endda fjerner den gamle akkumulerede afføring i tarmene, hvis det bruges regelmæssigt i et par måneder. De bedste resultater opnås, hvis det er i form af saften af ​​den modne frugt. Kødet af den modne frugt skal fjernes helt og laves til juice. Sørg for at fjerne frøene, før du laver saft af det. For at gøre det mere lækkert kan man også lave en milkshake af bael.

2. Bael Juice til kontrol af diabetes:

Bael er også kendt for at blive brugt til at kontrollere diabetes. Til dette skal bladene af bael bruges. Det reducerer det oxidative stress, der sker på grund af diabetes. Forbruget af bael blade har vist sig at sænke blodsukkerniveauet til 54 %.

3. Til behandling af diarré og dysenteri:

Umoden Bael -frugt bruges til behandling af dysenteri og diarré uden feber. Den umodne baelfrugt skal tørres i solen og pulveriseres og opbevares i en lufttæt beholder. Dette pulver kan blandes med jaggery og indtages.

4. For at helbrede åndedrætsproblemer:

Hyppige forkølelsesangreb såvel som åndedrætsbesvær kan meget velbehandles med bælblade. Fremgangsmåden- bland baeljuice og sesamolie, både i lige store mængder og varm det godt op. Til dette varme afkog tilsættes lidt sort peber og spidskommen omkring en halv teskefuld. Fjern den derefter fra ilden og bevar den godt. Denne olie skal påføres i hovedbunden og masseres godt. Hvis det bruges regelmæssigt, hjælper det med at opbygge modstand mod kulde og andre luftvejsproblemer.

5. Til behandling af mavesår:

Bael blade er et meget godt middel mod mavesår. Bael -blade skal gennemblødes i vand natten over, og den næste dag skal vandet sigtes og indtages tidligt om morgenen. Regelmæssig brug af denne drink sikrer også fald i smerte og ubehag. Bael blade siges at være beriget med tanniner, der reducerer betændelsen og derved gør vej til helbredelse af sår. Forbrug af bael -frugtsaft er også meget gavnligt, da det er fuld af tyktflydende indhold. Dette stof hjælper med at danne en belægning på maven og hjælper dermed med at fjerne sårene.

6. Ingen giftzone:

Bael i sin saftede form kan altid være en god toksinlindring. På en daglig dag kan akkumulerede toksiner i din krop vige for mange sygdomme. Derfor slutter du hver aften med et glas sødet baeljuice og forhindrer toksinerne i at trænge sammen i din krop. Dette er en af ​​de bedste fordele ved baeljuice.

7. Inflammatorisk karakter:

Bael er beriget med antiinflammatoriske egenskaber. Det er sandsynligvis derfor, at bael også kan bruges til at helbrede betændte ømme udslæt. I gamle dage ville folk se et pulver af bael og blande det med gurkemeje for at helbrede revner eller revner i deres knogler. Denne gang bruger vi bare saften til at holde allergier og betændte led i skak inklusive hovedpine, migræne og kropssmerter, en god kur mod tømmermænd.

8. Rig på hæmoglobin:

Bael frugtjuice fordele øger blodtallet i din krop og tackler hæmoglobin og problemer med blodtab. Et godt hjemmemedicin for en, der for nylig har mistet meget blod, eller simpelthen er på de tidlige stadier af moderskabet, hæmoglobin er et must for dig for at forblive stærk, noget bael juice med glæde vil give dig. brug honning som sødemiddel til at helbrede naturligt.

9. Boost metabolisme:

Bael juice hjælper fordøjelsen. Efter et godt varmt måltid kan du altid tilføje baeljuice til din dessert eller kost. Det køler dig ikke kun, men giver dig også mulighed for at få en produktiv fordøjelsesproces, så din krop kan absorbere næringen. Med korrekt ernæring hjælper bael også med at udskille fordøjelsessaft fra din tarm for at stabilisere og forbedre stofskiftet.

10. Kropskøler:

Varm sommermiddag kan tackles med et køligt, kølet glas kropskøler, det er vores helt egen baeljuice. En opvarmet krop er bestemt en opbevaringsplads for grublende sygdomme, uanset om den er mindre eller større. Drik et glas bael og hold dig kølig og beroliget.

11. Bael Juice kan forhindre kræft:

Her taler vi om brystkræft, som er et almindeligt problem for 80% af hunnen efter en vis alder. Bael juice forhindrer brystkræftens muligheder ved at eliminere mulige kræftceller.

12. Immunitetsforøgelse:

Immunitet er din krops selvforsvar, noget som bael kan hjælpe din opbygning af. Bael frugtsaft bruger sin godhed til at bygge et slør af beskyttelse omkring din krop og derved øge din immunitet.

13. Ernæringens kraftcenter:

En allrounder i alle formål, bael juice er strengt taget det potentielle kraftcenter for vitaminer, mineraler og endda elektrolytter. Dette ville betyde, at bael med succes kan holde dig sund og energisk.

Bael Juice -fordele til hud:

Her fik vi bael juice -fordele til huden. Lad os tage et kig på dem.

14. Bael Juice til hudens sundhed:

Bael er en naturlig hud healer, der tager sig af ikke kun mindre problemer som acne, men også smertefulde udslæt og hudbruner. Det er en frodig eksfolierende og efter forbrug har det vist sig at være en naturlig hudfarve eksfoliator. Bortset fra dette afkøler bael dit indre og holder din kropstemperatur i skak og holder hudproblemer væk.

Bael Juice Fordele til hår:

Her fik vi bael juice -fordele til hår. Lad os tage et kig på dem.

15. Stop fedt hår & Forbedrer hårvækst:

Et fedt hår er en kvindes nåde, hendes skønhed og hendes humør for dagen. lad ikke dårlige hårdage ødelægge dig længere ved blot at have en flaske baeljuice ved hånden. Bael stimulerer hovedbundsvæv og forbedrer hårvækst. På den måde vokser dit hår stærkt og sundt.

Bael Juice -bivirkninger:

Nu hvor du har forstået de mange fordele ved Bael -juice, er det tid til at komme til bivirkningerne. Overforbrug af denne frugtsaft kan føre til visse lidelser som:

 • Sænket blodsukkerniveau
 • Ondt i maven
 • Halsforbrænding
 • Interaktion med visse lægemidler
 • Opkastning
 • I de værste tilfælde kan det forårsage leverskade og leversvigt.
 • Bael -juice under graviditet vides at forstyrre visse lægemidler og anbefales derfor ikke.

Aldrig forestillet dig, at denne unikke frugt kan være så god for dit helbred? Betydningen af ​​Bael -juice er længe blevet anerkendt i den gamle praksis med Ayurveda til behandling af tuberkulose, infektioner og fordøjelsesproblemer. Indtagelse af frisklavet Bael -juice kan ikke kun være din nye sommerdrik, men også hjælpe dig med at leve et bedre liv. Så hvad venter du på? Tid til at fylde dit spisekammer med disse fantastiske frugter og servere din familie med sin lækre godhed.

Bael Juice Fordele