Bikram jóga a fogyáshoz

A fogyás egyesek számára olyan, mint a háború. Nem a szó szoros értelmében. A fogyás kevés ember számára nagyon nehéz lesz, mivel a flab egyszerűen nem megy könnyen. Mindannyian fogyni szeretnénk és szépnek, kanyargósnak tűnnénk, de nagyon keveset akarunk tenni ennek érdekében. Sok olyan diéta áll rendelkezésre a piacon, amelyek segítenek gyorsabban leadni a kilókat, de veszélybe sodorhatják egészségünket. Tehát nem csak a felesleges kilók leadására kell összpontosítanunk, hanem annak elérésére irányuló egészséges megközelítésre. Különféle tevékenységeket végezhet az ember, ha fogyni szeretne. Van kardióedzésünk, gépi edzésünk, meditációnk és a legnépszerűbb jóga. Ma a Bikram jógáról fogunk beszélni, ami forró jóga. Az embereknek ismerniük kell az utóbbit.

Bikram jóga a fogyáshoz

A forró jóga minden bizonnyal feltűnést kelt a piacon a közelmúltban egy teljesen új megközelítés miatt. Tehát mielőtt belekezdenénk a részletekbe, tanulmányozzuk a vázlatát.

Mi a Bikram jóga?

Ezt a jógaformát a Bikram choudhary fogalmazza meg, amely eltér a hagyományos hatha jógától, de megnyúlt. Egy tipikus Bikram jóga foglalkozás 26 testhelyzetből és 90 percből áll. Ez a 26 testtartás két légzőgyakorlatot is tartalmaz. A szobahőmérséklet 40 Celsius fok körül van, 40% -os páratartalom mellett.

A forró jóga egészségügyi előnyei:

Nos az egyik zsúfolt egy szobában, több másikkal, 40 fokos hőmérsékleten, páratartalom mellett. Mindenki izzad és izzad az utolsó cseppig; ez a legforróbb fitness trend a városban, ami a forró jóga. A megnövekedett szobahőmérséklet összefüggésben lehet a test jobb működésével és aktivitásával. Különböző egészségügyi előnyökkel jár, nem csak a kilók leadásán. Ha egy test izzadni tud és harcol egy ilyen forró szobában, akkor biztosan sokat fog fogyni. Mivel a hő zsírégetéshez vezet a szervezetben. Ettől eltekintve segíthet a súlykezelésben, a méreganyagok kipirításában, a sérülések gyógyításában és az érzelmileg megerősödött egyénekben.

A különféle jóga nemcsak a fogyásban segíthet, hanem növeli a test rugalmasságát és mechanizmusát. Egy jó, javított testtartást érünk el a Bikram jóga foglalkozások után hosszabb ideig.

Egy tanulmány szerint egy 130 font súlyú embernek 430 kalóriát kell elégetnie egy 60 perces ülés alatt.

Azt a sebességet, amellyel a Bikram jóga kalóriát éget, mérsékelt aerob edzésnek, például gyaloglásnak nevezhetjük.

Egészségügyi veszélyek:

A túlzott izzadás szintén nem tekinthető jótékony hatással a szervezetre, mivel kiszáradhat a szervezetből az alapvető tápanyagokból. Tehát a jóga mindennapi gyakorlása során körülbelül 3-4 liter vizet kell fogyasztania az egyensúly fenntartása érdekében.

A jóga nem elég a fogyáshoz:

A légkör és a gyakorlatok szintje minden bizonnyal szükséges a fogyáshoz. De ez nem elég a fogyáshoz. A testalkatod, a mindennapi étrended is sokat számít. Ha valaki nagyon magas kalóriatartalmú étrendbe kezd, vagy egész nap az irodában ül, akkor csak egy foglalkozás nem segít. A tevékenységet egész nap be kell építeni az egyénekbe.

A jóga testtartás gyakorlása határozottan növeli a szervezet anyagcseréjét, és ezáltal segít a test néhány fő kalóriájának elégetésében. A Bikram jóga 26 testtartása segít rugalmassá válni ahhoz, hogy egész nap megterhelő tevékenységeket végezzen. A fogyás kulcsa az, hogy kikelsz a lusta kényelmes ágyból, és egész nap aktív maradsz.