Matsyendrasana (Spinal Twist) – Hogyan kell csinálni és előnyei

A jógát nemzedékről nemzedékre adták át a legügyesebb látnokok, akik e nagyszerű művészeti forma élvonalába tartoztak. A jógát művészeti formának nevezni ügyes, mivel valóban a test művészete. A jóga megfelelő mestere rendkívül rugalmas, fizikailag és mentálisan is megfelelő, de nem kell mesternek lennie ahhoz, hogy kihasználja a jóga előnyeit. A jóga nagyon személyes gyakorlat, és otthonának határaiból végezhető, ami békét és magabiztosságot nyújt.

Matsyendrasana (spinal Twist) Hogyan kell csinálni, és milyen előnyökkel jár

A jógát naponta gyakorolni kell, hogy teljes mértékben gyakorolhassuk és kihasználhassuk minden előnyét. A jóga számos különböző testhelyzetből áll, amelyek közül választhat, majd mély, fokozatos légzéssel teljes egészében létrehozza ezt a gyakorlatot. A mai cikkben a Matsyendrasana testtartásról, annak módjáról és előnyeiről fogunk beszélni.

Matsyendrasana jóga – Lépésről lépésre utasítások és előnyök:

Matsyendrasana jóga – hogyan kell csinálni?

A Matsyendrasana más néven gerinc csavarás póz, amely szó szerint ezt fogjuk tenni ebben a jóga testtartásban. Ez nehéz jóga testtartásnak tűnhet, de őszintén szólva ez az egyik legegyszerűbb. A nyújtás és csavarás lágy mintáján keresztül a teljes jóga készlet elkészül. A légzés azonban továbbra is az egész jóga fontos része.

  • Kezdésként ülj le egy jógaszőnyegre, lábadat kinyújtva magad elé, a gerincet és a nyakat igazítva, miközben a kezed nyugodtan pihen.
  • Van még egy kezdete ennek a póznak, ahol a Padmasanával kezdheti, ahol keresztbe tett lábbal ül, más néven lótuszpóznak.
  • Most, hogy készen állunk, kezdjük az edzéssel.
  • Hozd el az egyik hajtott végtagodat, mondjuk a bal oldalt egészen a jobb hajlított lábadig, a bal lábad érintse meg a talajt, míg a jobb végtag még mindig hajlítva van.
  • Most kezdje a test csavarásával, derekával felfelé. ha a bal lábát használja a jobb fölé, akkor jobbra csavarodik, és fordítva.
  • Ezalatt a gerincnek és a velőnek a lehető legegyenesebbnek kell maradnia.

Most vigye az egyik karját egészen a keresztbe tett térdig, hogy megtartsa a támaszt, míg a másik hátrafelé megy. Azonban gyakran azt mondják, hogy a másik karját szabadon és kipihenten is tarthatja. a kezdeti szakaszban a csavar kissé szűknek tűnhet.

Idővel azonban enyhülni fog a helyzeten. Miután bezárta a pózt, lélegezzen egy percig, normális, de mély lélegzetet, mielőtt kinyitja a helyzetet, és visszatér az alaphelyzetbe.

Matsyendrasana jóga – hogyan segít nekünk?

Amint a csontvelőt a másik oldalra csavarja, enyhe bizsergő fájdalom fut végig a gerincén, ami kielégíti hosszú ideig tartó izomfájdalmát.

Ebben a gyakorlatban a gerinc és az alsó hát szilárd szakaszon megy keresztül, ezért a hát- és velőfájdalmakat egyszerűen dörzsöljük el. Ezt a jógát adrenalin -fokozóként ismerik.

A gyors emésztés érdekében végezze el ezt a jógát fél órával étkezés előtt. Miközben a gyomrot csavarjuk, a belek nyomás alá kerülnek, amelyen keresztül gyors sebességgel működnek, ezáltal biztosítva a gyors emésztést.

Az előző pont egy másik előnyhöz juttat, amely a magas anyagcsere. A magas anyagcsere biztosítja, hogy a szervezetben lebontott összes tápanyag megfelelően működjön, kiválasztva a megfelelő gyümölcsleveket és tápanyagokat, így nem keletkeznek szükségtelen élelmiszertárolások vagy emésztési problémák. Ez összefüggésben lehet a fogyással is.