Tittibhasana – Hogyan kell csinálni, és milyen előnyökkel jár

A világ legszélesebb körben gyakorolt ​​gyakorlata a jóga. Az egész a védikus időkben kezdődött Indiában, és azóta idáig eljutott. Manapság az emberek inkább a jógát részesítik előnyben a megerőltető edzésprogramokkal szemben, mert nemcsak a jóga kezel számos problémát a testünkkel kapcsolatban, hanem csodákat tesz az elmével és a lélekkel is. A jógának sokféle testtartása van, és a nehézségi szint is változó. Minden kezdőnek az alaphelyzetből kell kiindulnia, de azoknak, akiknek sikerült az alap, és kipróbáltunk néhány összetettet, ki kell próbálniuk a Tittibhasanát..

Tittibhasana

A Tittibhasana egy szanszkrit kifejezés, amely Firefly testtartást jelent. Ez egy meglehetősen nehéz testtartás, amely maximális türelmet és törődést igényel. Célszerű nem elsietni, hogy tökéletesen elvégezze az első lépést. Beszélni fogunk arról, hogy a Tittibhasana hogyan segít nekünk, de előtte tanuljuk meg, hogyan kell ezt a testtartást lépésről lépésre megtenni.

Hogyan kell csinálni:

A Tittibhasana gyakorlása során következetesnek kell lenni, mert időbe telik. Mivel ez a jóga fejlett testtartása, csak a tapasztalattal rendelkezők próbálják meg ezt a testtartást megvalósítani. Most jöjjön guggoló helyzetbe úgy, hogy a lába kisebb távolságra van, mint a válla. A medencéjének előre kell dőlnie, míg a törzsnek a lábai között kell lennie. Alacsonyan tartva a törzsét, egyenesítse ki a lábait, hogy a medencéje a térd magasságával egyenlő legyen.

Ezután közvetlenül a térde fölött és a bal comb alatt próbálja meg a vállát és a bal felkarját hozni. Ujjaival előre mutatva tegye a kezét a földre. Most lassan emelje fel testét a padlóról. Lassan hozzon súlyt a kezére és távol a lábától. Helyezze a belső combját a lehető legmagasabban a karjai mellé. Vegyen egy mély lélegzetet, és húzza ki a lábát oldalra. Próbálja egyenesen tartani. Annak érdekében, hogy a lábak párhuzamosak legyenek a talajjal, a medencének magasan kell lennie.

A nagy lábujjaidat vissza kell húzni a törzshöz. Nyújtsa ki a karját, és nyújtsa ki a lapockáját. Most emelje fel a fejét, hogy előre nézzen anélkül, hogy megfeszítené a nyakát. Belégzéskor tartsa a testtartást 15 másodpercig. Kilégzéskor engedje el a lábát a padlóhoz.

A Tittibhasana előnyei

A Tittibhasana vagy a Firefly testtartás előnyei a következők.

1. Feszíti a combizmokat, a hátsó törzset és a belső ágyékokat:

Gyakorold a Tittibhasanát, és megnyújtja és megerősíti a combizmaidat, a törzsedet és a belső ágyékodat.

2. Alapvető egyensúlyérzéket hoz:

A Tittibhasana segít az egyensúly alapvető érzésének bejuttatásában a testedbe. Mivel ez egy összetett testtartás, az egyensúly nagyon szerves. Ezenkívül javítja a mag szilárdságát.

3. Az elme megnyugtatása:

A szentjánosbogár testtartás a leginkább szükséges hatással van az elmére. Megnyugtat és irányít. Ezenkívül segít enyhíteni a szorongást, a stresszt és a feszültséget.

4. Erősíti a csuklót, a karokat és a belső combokat

Mivel nagy nyomás nehezedik a csuklóra, a Firefly testtartás segít megerősíteni őket. Ezzel együtt a karokra gyakorolt ​​nyomás segít a karok és a comb belső izmainak erősítésében is.

5. Hangolja a hasát és a hasát:

Ne féljen tovább, ha kiálló hasa van, vagy egyszerűen csak azt szeretné, ha a hasa és a hasa jó formában legyen. Azok számára, akik tónusba akarják hozni a has területét, gyakorolják a Firefly testtartást, mivel növeli és feszesíti a has környékét. Ezzel együtt tonizálja a hasizmokat is.