A családtagok közötti kommunikáció javítása

Ugyanazon a tenyéren lévő öt ujj nem ugyanaz, ezért ne feledje, hogy ugyanez lenne egy fedél alatt élő családtagokkal. Anya és apa huszonöt éve élhettek együtt, de még mindig egyének. Gondolataidban, tetteidben és szavaidban különböznél a testvéredtől és a vágyaiktól. A korkülönbség, a generációs szakadék és az individualizmus, minden szempontot tiszteletben kell tartani és tiszteletben kell tartani. A harcok a családtagokon belül újra és újra kirobbannak, de ez nem jelenti azt, hogy egy családnak vége van. Néha csak annyit kell tennie, hogy;

A családtagok közötti kommunikáció javítása

 • Ül.
 • Beszélgetés.
 • Figyelje meg.
 • Újraindítás.
 • Tisztelet.
 • Becsület.
 • Bizalom.
 • Szeretet.
 • Mosoly.
 • Ölelés.

Beszéljétek meg:

Ahelyett, hogy a piszkos ágyneműt nyilvánosan kimosná, a legjobb, ha a családdal ül és megbeszéli a dolgokat. Ne csapkodjon, ne haragudjon és ne nyafogjon, csak beszélje meg a véleményét békésen, és győződjön meg arról, hogy megengedi, hogy mások is elmondhassák a véleményüket, megszakítás nélkül mindkét oldalról.

Amikor valaki beszél, hallgassa meg és hagyja, hogy befejezze. Ne ítélkezzen és ne legyen kemény, amikor megoldja az ügyeket, vagy amikor megoldásokat kell keresnie. Ha voltak olyan problémák a múltban, amelyekre soha nem született megoldás, engedje el őket. Talán az egész család számára megtanulták a tanulást, és nem lenne bölcs dolog holttesteket ásni a sírból.

Gyűljön össze egy család, és mielőtt elfogy a bor, üljenek és emlékezzenek egymásra a múlt napjairól. Az eltelt boldog napok biztosan visszahozzák a mosolyt, és a sok mosoly elfelejti és megbocsátja az akkor elkövetett legsúlyosabb cselekedeteket.

Tartsa a kapcsolatot családtagjaival, bárhol is legyen a világon, különösen a szülőkkel. Kiállják az idő próbáját, felneveltek és kiemelkedő felnőtté tettek. Biztosan minden nap legalább egy órával tartozik a Skype -nak, az alkalmazásnak vagy az SMS -nek, hogy megtudja az egészségüket, mit csináltak a nap folyamán vagy hogyan érzik magukat. Ez megmutatná nekik, hogy továbbra is törődsz vele.

Legyen meglepetés ebédgyűjtés vagy vacsora csak a család számára. Tegye különlegessé, mindenki kedvenc étele kerüljön az asztalra, vagy esetleg hívja meg mindet bográcsozásra. Miközben a legjobb ételeket kóstolgatod, hallani fogod az elmúlt napok történeteit, és kineveted őket. Ugorgassátok és húzzátok egymás lábát a határok átlépése nélkül, érezzétek jól magatokat és rögzítsétek ezeket a pillanatokat a kamerán. Videoblog készítése; ossza meg, ha megengedett a közösségi médiában és a közösségi oldalakon.

Családi nyaralást is végezhet. Kérdezze meg szüleit, nagybátyjait és nagynénjeit, unokatestvéreit és testvéreit, és vigye el házi kedvenceit is. Élvezze a tengerparti nyaralást, vagy kiránduljon a hegyekbe, menjen spirituális útra, vagy csak lustálkodjon egy parasztházban. Minél többet töltesz időt egymással, annál jobban megbecsülnéd, és ugyanezt tennéd azokért is, akik időt szánnak arra, hogy együtt legyenek.

De ez minden? Van néhány bevált módszer is a családi kommunikáció javítására. Nézze meg a családi kommunikáció javításának öt módját és tevékenységét.

Beszélgess helyzeteket: Fontos, hogy táptalajt teremtsünk a kommunikációhoz, vagy csak beszéljünk a világ különböző dolgairól. Támogasson egészséges teret a körülötted zajló érdekes dolgokról való beszélgetéshez. Fontos, hogy beszéljen gyermekeivel. Vegyen fel egy alkalmi beszélgetést velük, és hagyja, hogy beszéljenek. Ezt még az iskolából való rövid úton is megtehette.

Tervezzen pikniket: Válasszon egy kellemes, szórakoztató helyet. A piknik jó tevékenység kezdetnek. Csatlakozzon vízi játékokhoz vagy vidámparkokhoz. Beszélgessen az étkezések során, és kérdezze meg őket a napról. A hallgatás mindig bizonyítja, hogy fontosak egy beszélgetésben. Azt is választhat ételt össze. Tervezzen valami olyasmit, mint egy edényszerencse, amely lehetővé teszi a kötődést és a nevetést egymáson. Rendben van a találkozók ütemezése. Az elfoglalt embereknek általában mindenre van időpontjuk, beleértve a családot is.

Beszélgetési stílus: Győződjön meg róla, hogy informális. Beszédstílusának nagy szerepe van a választott témákban. Ha a családtagok közötti kommunikációt szeretné elősegíteni, akkor ideális az informális nyelv használata. Így megnyugtatja a másikat, és akár a családban lévő introvertáltak is megnyílhatnak.

A 80:20 szabály: A szabály egyszerű. Többet hallgasson és kevesebbet beszéljen. Hallgassa figyelmesen. Hadd beszéljenek a többiek. Ha tudják, hogy hallgatnak rájuk, mindig lesz motivációjuk beszélni, és többet fognak nyitni. A hatékony kommunikáció a családtagok között úgy érhető el, ha többet hallgatunk a másikra.

Rendezvények szervezése: Szervezzen eseményeket minden hónapban bármilyen alkalomra. Az olyan tevékenységekhez, mint a szervezés, többen beszélnek és véleményeznek. A kapcsolatok erősebbek lesznek, és amikor az emberek ellátogatnak az eseményre, jó terepet teremtettek a sokak közötti interakcióhoz.

A családi kommunikáció rendkívül szükséges életünk egyre rohanóbb napjaiban. Elfoglaltságunk és a monoton munkaidő nem hagy bennünket arra, hogy megértsük saját gyermekeinket. Amikor kevesebb figyelmet és törődést kapnak, drága gyermekkoruk nagy része elvész. Menj el randevúzni a gyerekeiddel, és hagyd, hogy megnyíljanak előtted. Adjon nekik egy kis időt, és érezze magát különlegesnek. A kommunikáció fontossága a családban biztosítja az egészséges kötődést, és a kutatások kimutatták, hogy a gyerekek jobban teljesítenek az iskolában és más tevékenységekben.

A család az első:

A vihar idején, ha a család egymás mellett áll, minden igényt kiállnak. A családot fontos tisztelni és tisztelni, pénzt bármikor lehet keresni. Tiszteld a közeli embereket, akik szeretnek téged és törődnek veled, ők az igazi gyémántod, vagyonod. Időnként kényeztesse magát kis beszélgetésekkel; adj otthon valakinek vállát, hogy sírjon. Tudasd velük, hogy ott vagy, mert az egyszer eltelt idő nem tér vissza.

Azt mondják, a vér sűrűbb, mint a víz. Ez sokunk számára igaznak tűnik. Bízzon a hatékony és egészséges kommunikációban. Ez szükséges gyermeke és családtagjai személyes és szakmai fejlődéséhez. Nincs drágább az időnél, amit bárkinek ajándékozhat. Próbálja ki ezt ma, és nézze meg a változást.

 • „A család nem fontos dolog. Ez minden – michael j.fox “
 • “Nem az a nagy ház, hanem az, hogy mennyire boldog az otthon. „

Azt mondják, a vér sűrűbb, mint a víz, menjen előre, és bizonyítsa be, hogy igaza van!!