Kasvien hoito – Ilmakasvit upeana koristeena

kasvien hoito riippuva ilma -kasvien ikkuna

Ehdotuksia kasvien hoitoon

Oletko koskaan vienyt kasvin huonoon päähän? Älä ota sitä moitteena! Se tapahtui minulle useita kertoja. Jopa ilmakasvien kanssa. Vaikka nämä ovat todella helppohoitoisia, ne voidaan myös ottaa käyttöön. Tai ehkä osittain siksi, että uskomme, että he eivät voi rikkoa.

Joten unohdamme nopeasti kastella niitä.

Mutta jos noudatamme sääntöä Kasvien hoito opimme, autamme heitä selviytymään ja kasvamaan pitkäksi.

Pidä huolta kasveistasi

kasvit hoito posliini kukkaruukut ilmakasvit

Joten miten voit pitää ilmakasvit hyvässä kunnossa? Niiden on menestyttävä laajalla alueella ilman suoraa auringonvaloa ja ne on upotettava ajoittain veteen. Onko se kevyttä? Enemmän tai vähemmän … Lue lisää!

Kauniita kasveja koristeena

kasvit hoito ilma kasvit koristelu

Huolehdi ilmakasveista

Tässä kohtaa haluan korostaa, että lähes kaikki tämän päivän artikkelissa esitetyt ilmakasvit löytyvät Etsy -kaupasta. Kyllä, tämä on varmasti hyvä paikka käydä ostamassa ilmakasveja. Niitä voi ostaa myös lastentarhoista, puutarhakeskuksista ja joskus jopa paikallisen ruokakaupan kukkaosasta.

Ilmakasvit pöytäkoristeina

kasvi vanne kukkaruukku Lintu ja sulka

Yksi yleisimmistä väärinkäsityksistä on, että tämäntyyppiset kasvit imevät kaiken tarvitsemansa ilman. He todella tarvitsevat vettä! Tässä on silmiinpistävin merkki siitä, että heiltä puuttuu sellainen: lehdet alkavat käpristyä. Toinen tärkeä sääntö on kastella ilmakasveja upottamalla ne pesualtaaseen, kulhoon tai muuhun astiaan.

Kasvien hoito vedellä

kasvit hoito kelluva pesuallas

Onko tunnelmasi jossain kuivassa paikassa? Voit kastella 2-3 kertaa viikossa parhaan hoidon saavuttamiseksi. Kostea tunnelma antaa sinulle enemmän liikkumavaraa. Kasvien liottaminen 15-20 minuuttia on erittäin hyödyllistä. Voit myös raikastaa ne kastelujen välillä ruiskupullon ansiosta. [Kuva Elämäntapa ja muotoilu verkossa]

Anna kuivua liinalla

kasvit hoito ilmakasvit koristelu

Ennen kuin asetat ilmatehtaan takaisin nurkkaan, anna sen kuivua hyvin ilmastoidussa paikassa. Tämä voidaan tehdä sopivalle pinnalle tai liinalle. Jotkut asiantuntijat suosittelevat, että kasvi pysyy tällaisena muutaman tunnin ajan. Tämä estää veden kerääntymisen pullistuville alueille ja estää sen mätänemisen.

Valkoinen makramee

valkoinen macrame kukkaruukku Thrifted Made kasvien hoito

Se tuntuu riittävältä, eikö niin? Mutta kun kyse on ilmalaitoksista, Internetistä löytyy loputtomasti tietoa. Jotkut suosittelevat kasvien huuhtelua juoksevan veden alla ja toiset – liottamalla niitä. Jos valitset toisen vaihtoehdon, odota 20-30 minuuttia.

Joten mistä tiedät, mikä sopii kasveille? Puhumme tästä myös artikkelin seuraavassa osassa.

Kauniita riippuvia ilmakasveja

kasvien hoito kukkaruukut Käsin tehty Sammade

Pidä huolta kasveistasi

Muistatko mitä sanoimme aiemmin, että valssatut lehdet osoittavat nestehukkaa? Itse asiassa on todella huomattavaa, kuinka paljon voit saada tietää kasveistasi vain tarkkailemalla sitä.

Useimmat ilmakasvit löytyvät astioista, ei ruukuista. Voit siis ottaa ne pois ilman suurta stressiä. Joten voit helposti ottaa sen toiselle puolelle ja tarkistaa, että kaikki on kunnossa. Mikään ei estä tätä tapahtuvan säännöllisesti.

Geometrinen lasiterrariumi

geometrinen terraario Meg A Myers Designs

Kuten jo sanottu, kasvien hoitoon on olemassa yleisiä ohjeita. Mutta sinun ei pitäisi sekoittaa tätä maagiseen kaavaan. Usein joudutaan turvautumaan “kokeilu ja erehdys” -periaatteeseen. Yksi tai kaksi näistä kestää huomattavan hyvin ja toiset alkavat mädäntyä.

Jotkut voivat myös osoittautua kestävämmiksi kuin toiset. Tarkkaile ja opi kulkiessasi!

Kukkaruukku mustavalkoisena

kukkaruukku Melissa Maya Keramiikkakasvien hoito

Lisäksi voidaan sanoa seuraavaa: jos ilmakasvit eivät kasva odotetulla tavalla, tämä voi johtua myös valon puutteesta. Toinen selitys olisi liian alhainen lämpötila, jossa ne kehittyvät.

Ilmakasvit voivat selviytyä ulkona. Muista, että suora valo sopii sinulle parhaiten ja että paras lämpötila on 10–30 astetta.

Värillinen kauneus

ilma kasvit kierretty hehtaarin kasvien hoito

Älä pelkää hoitaa puutarhaasi. Tämä sisältää kuolleiden lehtien poistamisen ja kuolleiden kasvien päiden leikkaamisen. Oikea kasvien hoito auttaa sinua saavuttamaan kasvien hyvän terveyden.