Kramper under graviditeten – Årsager, symptomer og behandling

Kramper, men anses ikke for at være et symptom på tidlig graviditet. Det er det mest almindelige symptom, der opstår med det meste af graviditeten. Under graviditeten gennemgår kroppen en masse ændringer og strækker sig ved forskellige lejligheder for at give plads til barnet, hvilket fører til kramper. Selvom de mindre og lejlighedsvise graviditetskramper kan ignoreres sikkert, kan det i nogle tilfælde være nødvendigt med en lægeintervention. I denne artikel har vi analyseret de forskellige årsager, symptomer og behandling for kramper i flere trimestre af graviditeten.

Kramper under graviditeten - Årsager, symptomer og behandling

Den første ting du skal gøre er imidlertid at finde dig en god gynækolog og konsultere dem. Gå ikke på kompromis med komfortniveauet. Du har eller kan have med lægen, da du har brug for det mere end du ved senere. I sådanne situationer ville en identificeret person være et godt valg. Men hvis du finder nogen, skal du sørge for at være åben og fri og gennemsigtig. Nok om dine forespørgsler og tanker og rygter og misforståelser.

Er det normalt at have kramper under graviditeten?

Selvom det kan være skræmmende at have kramper i den tidlige graviditet, er milde kramper normale under graviditeten, og der er ingen grund til at bekymre sig om. Forskellige årsager kan forårsage kramper. Når livmoderen trækker sig sammen eller udvider sig af årsager som fuld blære, træning, UVI, orgasme, ledbånd og muskler, der understøtter livmodersstrækningen, og man kan mærke en krampe i maven. Kramperne under graviditeten er imidlertid af en helt anden grund. Følgende er de forskellige typer kramper på forskellige stadier af graviditeten.

Hvad er kramper i graviditeten:

Bekymret over de kramper, du har? Nå, der er måske ikke en egentlig grund til at bekymre sig om som sådan. Kramper i graviditeten kan være temmelig standard og nogle gange på grund af enkle bevægelser i kroppen. Imidlertid kan de nogle gange være et alvorligt problem. Inden du begynder at gå i panik, vil du måske gennemgå C.S.T’erne i lejre, dvs. årsagerne, symptomerne og derefter behandlingerne for kramper under graviditeten.

Hvis du lige har oplevet kramper og får panik over det, skal du slappe af og trække vejret dybt og læse videre, før du springer til nogen konklusioner. Hvis du også undrer dig over ‘Er kramper et tegn på graviditet?’ Har du ret. Kendt, men skræmmende, kramper er et symptom på graviditet. Men bliv ikke overbevist om det, og kontakt din læge for at bekræfte resultaterne. Da livmoderen betragtes som bare en hvilken som helst anden muskel, og da de er uddannet til ikke at gøre andet end en kontrakt, kan disse sammentrækninger virke som kramper.

En hardcore træningssession kan også føre til kramper i livmoderen. Nu hvor vi ved, at simple ting også kan forårsage kramper, er det vigtigt at forstå, hvordan man adskiller dem. Lad os se på nogle af kramperne, mens jeg er gravid.

Årsager til kramper under graviditeten:

Kramper under graviditeten

Kramper under tidlig graviditet (1. trimester):

Ved at opdele graviditetsperioden i tre faser kalder vi dem som trimestre og kalder dem første trimester, andet trimester og tilsvarende tredje trimester.

For nogle er kramper et tegn på graviditet, der opstår, når et æg bliver implanteret i livmodervæggen. Implantationskramper, som også kan være tegn på, at ægget bliver indsat, det er noget, du kan opleve i første trimester. Og da implantationen er udført, kan livmodervækstfaktoren også føre til kramper inden for de første to trimestre.

Der er en almindelig misforståelse hos de fleste gravide, at kramper i første trimester er farlige, da det er et tegn på abort, men det er ikke sandt. Mange af de verdenskendte læger er enige og godkendt, at et betydeligt antal gravide kvinder oplever kramper i de første 15 til 16 uger ud af graviditetsperioden. Læger fra hele verden har udelukket og nægtet kramper for at være et tegn på abort og har sagt, at det heller ikke er årsag til abort.

Så hvis du havde det indtryk af kramper, kan du slette den tanke fra dit sind, da aborter sker, når der sker en forkert udvikling af ægget, der blev fastgjort til livmodervæggen, og kroppen afviser graviditeten.

Kramper i 2. trimester af graviditeten:

Anden trimester er normalt den mest behagelige og har mindst chancer for at du støder på kramper. Medmindre du er gravid med multipler (mere end et barn). Hvis du har multipler, der vokser i livmoderen, stiger hastigheden, hvormed din livmoder vokser, og når de niveauer, den allerede skulle komme ind i tredje trimester.

Imidlertid er ledbåndssmerter også en undtagelse, da strækningen af ​​ledbånd forårsager denne form for smerte på grund af livmoderens vækst. Hvis du også tidligere har oplevet livmoderfibroider, kan det være vigtigt for dig at vide, at du vil opleve alvorlige smerter i løbet af 15. til 18. uge af din graviditet.

For dem, der ikke kender udtrykket, er livmoderfibroider overvækst af væv, der er ufarlige. Nu nedbrydes disse tilvoksende væv, når de ikke har nok blodtilførsel til at de kan opretholde. Når dette sker, kan du opleve alvorlige smerter og måske endda blive indlagt et stykke tid på dit hospital for at kunne klare de overskydende og spændende smerter.

Kramper i tredje trimester af graviditeten:

Tredje trimester kramper er vanskelige. At være en fase, hvor du er bundet til at få kramper eller veer. Du oplever dem måske ofte, og det er måske ikke arbejdskramperne endnu. Men hvis du har disse i anden eller indledende fase af tredje trimester, vil du måske få det kontrolleret, da de kan være tegn på for tidlig fødsel.

Symptomer på kramper under graviditet:

Nu er der en hel del symptomer, som du skal bekymre dig om. Der er dog nogle, som du ikke skal bekymre dig om. Lad os se på, hvad man skal ignorere, og hvad man ikke skal.

Kramper under graviditeten 3

Her er hvad du kan ignorere:

Hvis din tarm eller gasudslip giver dig lindring, er det ikke noget, du skal bekymre dig om. Du kan lade det passere, hvis det ikke er for alvorligt, da det kan være et maveproblem. Men hvis det ser ud til at være forværret, skal du kontakte en læge. Mens de fleste mennesker ringer med problemer i forbindelse med kramper, ville mange af de erfarne læger spørge dem, om de havde sex for nylig.

Seksuelt samkvem er en af ​​de mest almindelige årsager til kramper under graviditeten. Hvis du havde det, har du intet at bekymre dig om og kan være rolig om det, så længe du holder dig hydreret. Ændring af stillinger kan gøre kramperne bedre eller værre, da livmoderen kan strække sig. Så se hvad der passer dig bedst og hold dig til det.

Her er hvad du ikke bør ignorere og konsultere lægen med det samme:

Følgende er de tilfælde, hvor du skal konsultere din læge for kramper i graviditeten:

 • Hvis du lige havde seks eller flere kramper inden for en time, vil du ikke ignorere det, da det kan være for tidlig fødsel.
 • Svimmelhed og blødning ledsaget af kramper er ikke noget, man skal tage let på. Blødning må ikke tages for givet, da de danner grundsymptomer ved abort.
 • At være et andet symptom på for tidlig fødsel er en lyserød udflåd, der kan opstå, når din livmoderhalslængde ændres.
 • Hvis du er blevet diagnosticeret med en kort livmoderhals eller har tidligere haft for tidlig fødsel, er vedvarende kramper ikke noget, du ønsker at give slip på uden overvejelse.
 • Intense mavesmerter eller rygsmerter, sammen med opkastning, kvalme, feber er symptomerne på nyresten eller galdeblæresygdom. Besøg venligst dit hospital hurtigst muligt, hvis det er tilfældet.
 • Hvis din smerte ikke forbedres med ændringen i dine positioner med tiden, skal du ikke ignorere den. Kontakt straks din læge.

Behandling af kramper under graviditet:

Din læge vil mere end glæde sig til at se dig igen og forsikre dig om, at du har det godt. I stedet for at du er for sent med at bringe noget til ham/hende, hvor noget kunne have været gjort ved at gribe ind. Få af de anerkendte læger i USA anbefaler følgende for at håndtere kramper, mens de er gravide.

Hold hvile & Slap af:

For det første anbefales det, at du hviler og slapper af og drikker masser af væske, og hvis smerten er for stor, vil du måske tage en smertelindrende tablet. Spørg dog din læge, før du piller disse piller.

Du rådes ikke til at bruge varmepude eller sådanne smertelindringsartikler på din mave, da det kan være meget risikabelt under graviditeten at håndtere alt, hvad der vil øge temperaturen inde og vigtigst af alt skal undgås i løbet af første trimester.

Varme brusere:

Det anbefales stærkt at tage varme brusere og tage et par pauser i løbet af dagen for at strække og sidde, da kramper kan blive forværret fra at være i en position i en længere periode.

Nu hvor du ved, hvad kramper er, skal du passe på ovenstående og være klog i at vælge, hvad du skal ignorere. Hvis du stadig ikke har tillid til sagen, skal du ikke tage det i dine egne hænder. Dine læger hjælper dig mere end gerne med dine bekymringer og sorterer dem for dig. De afklarer bedst rygter og misforståelser.

Tro ikke på det, nogen du kender fortæller dig, medmindre det er din læge. Og det er bedst, når detaljerne i disse ikke er skjult og forklaret i detaljer for dem, så de ved, hvad der foregår nøjagtigt. Så prøv at være så gennemsigtig som muligt, selvom det involverer dit sexliv. Kramper under graviditeten kan være skræmmende nok.

Selvom det er ganske rimeligt at have dem, vil du måske have din partner ombord med dig for at hjælpe dig, når du har brug for det. Hold ikke noget fra din partner, da det kan være dem, der handler efter det og holde styr på det, da du er nødt til at glemme og ignorere, at det er naturligt.

Alternative metoder til smertefulde lindringskramper under graviditeten:

Følgende er de forskellige alternative måder at behandle smertefulde kramper under graviditeten på:

 • Skift den position, hvor du sidder, står eller ligger.
 • Tag et varmt vandbad.
 • Udfør forskellige afslapningsøvelser.
 • Læg varmtvandsposen pakket ind i et håndklæde ved ondt, og du vil snart føle en lettelse.
 • Drik masser af væske.

At få en egen baby er en af ​​de mest magiske ting i naturen og menneskeheden, og denne periode i dit liv skal værnes så meget som muligt. Lad ikke noget ødelægge din graviditet. Hvis der er noget så lille som et ønske om at klø, så få det sorteret. Du vil ikke have, at der kommer noget i vejen for dig og din baby. Og hvad angår mavekramper under graviditeten, skal du ikke skræmme og få panik, når du har dem. De fleste af de problemer, vi står over for i livet, er ikke værd at bekymre sig om. Når man husker det, skal nogle heller ikke videregives.

Vær derfor smart, tålmodig og selvsikker og pas på dig selv, som du aldrig har gjort før, fordi der udvikles en helt ny person inde i dig. Husk at spise sundt, drikke masser af væske og hvile mere, end du arbejder. Du vil måske også undgå at arbejde i sidste trimester for ikke at presse dig selv igennem dette. Værdsæt hvert øjeblik og alt det bedste for dig.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

1. Er kramper normale under tidlig graviditet?

Svar: I de fleste tilfælde er milde mavekramper under graviditeten et sædvanligt symptom i den tidlige fase af graviditeten. Da kroppen forbereder sig på at bære barnet. Mange gange får kvinder endda mild blødning med kramper, når embryoet implanterer sig på livmodervæggene. Derfor bør der ikke være nogen grund til at bekymre sig om milde kramper, forudsat at du ikke føler nogen af ​​de ovennævnte symptomer, hvor du skal konsultere lægen.

2. Gør kramper en abort?

Svar: I de fleste tilfælde betragtes let kramper under graviditeten som normale. Denne smerte er kortvarig og opstår som kroppen forberedt på at bære barnet. Men kramper i sig selv betyder ikke abort. Når alvorlig krampe under graviditeten ledsages af kraftig vaginal blødning, kan det skyldes abort. Når ægget ikke er implanteret korrekt, kasserer kroppen det samme, som er kendt som en abort. Kramper i sig selv betyder ikke abort.

3. Har graviditetskramper lyst til menstruationskramper?

Svar: I begyndelsen af ​​graviditeten kan du opleve milde kramper. Disse kramper ligner perioden kramper under tidlig graviditet, men de er i lænden eller i den nedre mave. Under graviditeten kan du opleve sådanne kramper i uger eller måske indtil få måneder. Det skyldes, at kroppen får plads i livmoderen og forbereder sig på at bære barnet.