Hyödyllisiä Israelin matkavinkkejä sujuvaa lomaa varten Pyhässä maassa

Israel, jota edelleen kutsutaan pyhäksi maaksi, on paljon enemmän kuin vain uskonnollinen kohde. Yhdessä kaikkien pyhiinvaeltajien kanssa, jotka lähtevät joka vuosi uskonnolliselle matkalle, monet muut lentävät Israeliin tutustumaan ja ihmettelemään yhden maailman vanhimmista sivilisaatioista historiaa ja kulttuuria.

Riippumatta syistäsi vierailla Israelissa, tulet hämmästymään tämän Pyhän maan kauneudesta!

Jotta matkasi sujuisi, muista seuraavat Israelin matkavinkit. Toivotamme sinulle jännittävää lomaa Pyhässä maassa!

Jos haluat vierailla Pyhällä Maalla, jatka Israelin matkavinkkien lukemista!

Israelin matkavinkit lippu auringonlasku Jerusalem

Paras aika matkustaa Israeliin

Mielestämme toukokuu on paras aika matkustaa Israeliin. Tällä hetkellä uskonnolliset pyhiinvaellukset huhtikuussa ovat jo ohi eivätkä kaikki kesäturistit ole vielä saapuneet. Toukokuu Israelissa tarjoaa lähes täydellisen sään ja ainutlaatuisen maiseman, mahdollisimman vähän turisteja ja alhaiset lentolippujen ja hotellien hinnat.

Marraskuu on myös edullinen vaihtoehto, mutta pitkän ja kuivan kesän jälkeen luonto ei ole niin kaunis kuin keväällä.

Jos päätät lentää Israelin suurimman lentoyhtiön El Alin kanssa, valmistaudu erityisen tiukkoihin turvatoimiin. Tätä tarvitaan jatkuvan terrori -iskujen uhan vuoksi. Siksi matkatavarat tarkistetaan usein käsin ja matkustajilta kysytään syitä matkalle jne..

Lennä Israeliin El Al Airlinesin kanssa

Israelin matkavinkkejä lentolippujen varaamiseen

ilmasto

Maa on suhteellisen pieni, mutta sää ja ilmasto vaihtelevat maantieteellisen sijainnin mukaan.

Odotetaan kuumaa, kuivaa kesää koko maassa huhtikuusta lokakuuhun. Mutta talvella sisäilma on kuiva ja pohjoisilla ja rannikkoalueilla se on enimmäkseen viileää ja sateista.

Majoitusta paikassa Israel

Kaksi Israelin suosituimmista matkailukohteista ovat Jerusalemin pyhä kaupunki ja kukoistava rantakaupunki Tel Aviv. Molemmat sijaitsevat keskeisellä paikalla maassa, joten matkustajat voivat tutustua kaikkiin tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Seuraavat majoitusvaihtoehdot tarjoavat täydellisen tasapainon mukavuuden ja aidon Välimeren kulttuurin välillä!

Nauti ainutlaatuisesta tunnelmasta Jerusalemin vanhassa kaupungissa!

Israelin matkavinkit vanhojen kaupunkien kaduille

Jerusalem

Parhaat budjettiystävälliset majoitustilat (alle 200 dollaria): St. George’s Cathedral Pilgrim Guesthouse, Legacy Hotel

Parhaat luksusmajoitukset: Mount Zion Boutique Hotel, Leonardo Plaza Hotel Jerusalem

Tel Aviv

Parhaat budjettiystävälliset majoitustilat (alle 200 dollaria): Dizengoff Suites, The Diaghilev

Parhaat luksusmajoitukset: Royal Beach Hotel Tel Aviv, 65 Hotelli

Kuinka ajaa Israelin läpi

Jos aiot matkustaa kaupungista kaupunkiin nähdäksesi suosittuja nähtävyyksiä, bussit ovat paras ja helpoin vaihtoehto sinulle. Suosittujen reittien bussit kulkevat säännöllisesti, mutta lippujen ostaminen etukäteen on suositeltavaa.

Jos haluat esimerkiksi kiertää Israelin rannikkoa, vuokra -auto on paras päätös sinulle. Suurissa kaupungeissa, kuten Jerusalemissa ja Tel Avivissa, julkinen liikenne on kuitenkin parempi vaihtoehto. Bussit ja taksit ovat yleensä halpoja ja aina saatavilla.

Suunnittele edestakainen matka?

Israelin matkavinkit karttavat suurimpien kaupunkien nähtävyyksiä

Israelin tärkeimmät nähtävyydet

Acre / Akko ja Old Acre Market

Acren vanha kaupunki sijaitsee pohjoisessa Välimeren itärannikolla. Rannikkokaupungin vilkkaat markkinat ovat täydellinen paikka viettää muutaman tunnin aito israelilainen tunnelma. Voit myös vierailla linnassa ja turkkilaisessa saunassa!

Acren markkinoilla

Israelin matkavinkkejä Akkonin markkinat

Jerusalem

Pyhä kaupunki on ollut pyhä paikka kaikille uskonnollisille ja hengellisille ihmisille lukemattomien vuosien ajan, mutta tämän muinaisen kaupungin kauneudella on niin paljon tarjottavaa kaikille.

Jerusalem – pyhä paikka kaikille uskonnollisille 

Israelin matkavinkkejä Jerusalem vierailee pyhiinvaelluskaupungissa

Jaffa

Tämä Tel Avivista etelään sijaitseva vanha rannikkokaupunki on jyrkässä ristiriidassa sen modernin naapurikaupungin kanssa. Kävele ja nauti ainutlaatuisesta arkkitehtuurista. Suosittelemme vierailemaan satamassa auringonlaskun aikaan!

Jaffa on viehättävä satamakaupunki

Israelin matkavinkit Jaffan satamakaupungin vanha kaupunki

Genezareth -järvi

Täällä voit kokea Israelin luonnon kauneuden! Galileanmeren rannalla sijaitsee Jeesuksen kaupunki Kapernaumissa – historiallinen paikka, joka on nyt asumaton arkeologinen alue. Kannattaa käydä.

Voit myös nauttia Israelin kauniista luonnosta!

Israelin matkavinkit Galileanmeri kaunis luonto

Länsimuuri

Uskonnollinen tai ei, olet luultavasti kuullut Länsimuurista (jota kutsutaan myös itkumuuriksi). Länsimuuri on pyhin paikka, jossa juutalaiset rukoilevat. Länsimuuri on yksi Jerusalemin suosituimmista nähtävyyksistä.

Länsimuuri on yksi juutalaisuuden pyhistä paikoista 

Israel matkavinkkejä Jerusalemin länsimuuri Länsimuuri

Kuollut meri

Toinen näkemisen arvoinen kohde on Kuollutmeri – maan alin kohta. Meri itse kutistuu hitaasti Lähi -idän kuuman ilmaston vuoksi. Joten vieraile, kun voit!

Kuollutmeri on maan alin kohta

Israelin matkailuvinkit Kuolleelle merelle

Lisävinkkejä

On tärkeää ottaa huomioon perinteisten paikallisten tavat ja tavat ja noudattaa paikallisia sääntöjä sen mukaisesti. Ortodoksisissa juutalaisalueissa naisten ei pitäisi olla yksin julkisesti, ja mieluiten heidän pitäisi olla miehen seurassa.

Vieraillessaan juutalaisessa palvontapaikassa miesten tulee tuoda hattu tai baseball -lippis päänsä peittämiseksi. Naiset voivat käyttää huivia peittääkseen päänsä tarvittaessa.

Muiden kuin matkailualueiden osalta et saa päästä Gazan alueelle, Länsirannalle tai Syyrian, Egyptin tai Libanonin raja-alueille. Kaikkia näitä pidetään erittäin vaarallisina ja riskialttiina korkean sotilaallisen konfliktin ja toiminnan vuoksi.

Koe Tel Avivin rantaelämä

Israelin matkavinkkejä Tel Avivin rannalle

Vinkkejä matkatavaroiden matkalle Israeliin

Sovitin: Tämä on ehdottomasti pakko saada! Israelin pistorasiat vaativat kolme pyöreää piikkiä. Hanki siis universaali sovitin (tyyppi H).

Sopivat vaatteet: Nyrkkisääntönä suosittelemme, että pakkaat kevyet puuvillapaidat (ainakin kyynärpäihin asti) ja pitkät housut tai maxihameet, kun vierailet uskonnollisissa kohteissa tai matkustat Jerusalemin läpi.

Tästä huolimatta Israel on suhteellisen moderni maa, jossa shortsit ja tankkitopit ovat hyväksyttäviä.

Aurinkovoide: Aurinkosuoja on Israelissa erittäin kallista, joten pakkaa tarpeeksi koko matkallesi! Pienet, kannettavat aurinkovoidekynät mahtuvat helposti taskuun tai lompakkoon. Jos tarvitset suuremman pullon aurinkovoidetta, osta se lentokentän turvallisuuden mukaan.

Aurinkohattu: Ihosyöpä ja aurinkosuoja ovat suuri huolenaihe Lähi -idässä. Suojaa siis itsesi auringolta aurinkohatulla.

Mukavat kengät: Mukavat kumipohjaiset kengät ovat yleensä parhaita. Sandaalit ja lenkkarit ovat suositeltavia. Muista, että sinua pyydetään riisumaan kengät ennen palvonnan paikkaan saapumista.

Ajattele myös aurinkosuojaa kesälomasi aikana

Israelin matkavinkit muuttavat Kuolleenmeren aurinkovoidetta