USA eri tavalla: matkailukohteet aivan eri näkökulmasta

USA: n matkavinkit: Matkakohteet Yhdysvalloissa aivan eri näkökulmasta

New York, Los Angeles, Florida: Monille saksalaisille Yhdysvaltojen matkakohteiden määrä on varsin hallittavissa ja klassisen matkailun muokkaama. Tämä artikkeli haluaa tehdä sen täysin eri tavalla ja näyttää kohteet rajattomien mahdollisuuksien maassa, joita matkustavilla eurooppalaisilla ei yleensä ole tehtäväluettelossaan.

Yhdysvallat on suosittu kohde matkailijoille ympäri maailmaa. Mutta kuten turistit ovat, he yleensä vedetään klassisiin matkailukohteisiin. Tietenkin selfie New Yorkin Empire State Buildingissa tekee enemmän vaikutuksen niihin, jotka jäivät kotiin kuin yksi Holcombin / Mississippin apteekin eteen. Yhdysvallat tunnetaan myös suuresta maisemastaan, minkä vuoksi ulkoloma on toinen tapa matkustaa Amerikkaan. Mutta jos et halua kävellä hyvin tallattuja turistireittejä, löydät osavaltioista paljon poikkeuksellisia, aavemaisia ​​ja jännittäviä asioita. Seuraava artikkeli haluaa esitellä joitakin erityisen mielenkiintoisia paikkoja.

Monille Yhdysvallat ei ainoastaan ​​edusta vapautta, vaan myös paljon kliseitä jättimäisyyden ja omituisuuden välillä. Jotkut niistä ovat niin hyviä, että ne sopivat jopa matkakohteiksi kaukana perinteisistä matkailukeskuksista

USA: n matkavinkit USA: n ero Lippu

1) Enemmän kuin ranta ja surffaajat: länsirannikko

Tämä hieman erilainen USA -matka alkaa sieltä, koska useimmat ihmiset ajattelevat ensisijaisesti Hollywoodin unelmatehdasta, loputtomia rantoja ja upeita huviloita: länsirannikko.

1.1 Los Angeles 

1.

1.1 Kieltokanavat

Alusta lähtien ovat olleet alle Los Angelesin tunneli rakennettu. Esimerkiksi metroille, mutta myös rahan kuljettamiseen pankkien välillä tai rikollisten siirtämiseen. Alkoholikiellon aikakauden alkaessa nämä tunnelit saivat uuden merkityksen: juhlavieraat saattoivat mennä puheesta (laittomista pubeista) toiseen näkemättä. Alkoholisalakuljettajat kuljettivat tavaroitaan näkymättöminä ja toisinaan jopa tuottivat niitä maan alle. Nykyään osa tunnelista on edelleen saavutettavissa, sisäänkäynti on “Hall of Records” takana Temple Streetillä.

USA: n matkavinkit USA: n ero Kuvio 1

1.1.2 Tesla -kela Griffithin observatoriosta

Nikola Tesla oli visionääri sähköstä – mutta koko elämänsä ajan häntä pidettiin myös ”oudona pöllönä”. Osittain siksi, että hän työskenteli sähkön siirtämiseksi ilman kautta kaapeleiden sijaan. Yksi hänen teoksistaan ​​on Tesla-kela: kahden metrin korkea laite, joka ampuu suurjännite salaman Faradayn häkkiin. Erittäin näyttävä esitys, jota ei kannata jättää väliin East Observatory Roadilla.

Tutkija Nikola Tesla yritti vain hallita sähköä ilman fyysisiä johtoja. Hänen kelat osoittavat edelleen, miltä se näytti tänään: spekulatiivinen ukkosmyrsky pienessä mittakaavassa

USA: n matkavinkit USA: n ero museo

1.1.3 Petersen Automotive Vault

Jopa tavalliset Petersen Automuseumin näyttelytilat ovat todellinen kultakaivos harrastajille, koska täältä löydät vain moottoroinnin historian, joka on kerrottu alkuperäisinä kappaleina. Sitä kutsutaan hämärämmäksi museokellarissa Wilshire Boulevardilla Holvi: Siellä odottavat eksoottiset autot: esimerkiksi jo harvinainen Jaguar XKSS, joka myös kuului Steve McQueenille. Tai Irakin diktaattori Saddam Husseinin omistama panssaroitu Mercedes. Jos haluat nähdä nämä ajoneuvot, sinun tulee kääriä lämpimänä: Jotta vanhenemisprosessit pysyisivät alhaisina, “The Vault” jäähdytetään lähes jäätymislämpötilaan.

1.2 San Diego

1.2.1 NAB Coronado

Jos pysähdyt Kalifornian eteläisimmässä kaupungissa, kannattaa lähteä matkalle San Diego Bayn Coronado -niemimaalle, joka on jaettu suoraan hotellien viereen Merivoimien amfibinen tukikohta Coronado Ranta turistien kanssa – tietysti aidattu. Siellä voit katsella, kuinka legendaarisen eliitti Navy Sealsin mahdollisia sotilaita opettajat lyövät Basic UnderwaterDemolition (BUD / S) -kurssin aikana – niin, että jopa sen katsominen aiheuttaa kipeitä lihaksia. Tässä on ensimmäinen osa dokumentista, joka näyttää vaikuttavasti jauhatuskaupan.

Ennen kuin merimiehistä tulee sinetti eliittisotilaita, opettajat lyövät Coronadon ehdokkaat pehmeäksi vaipana liian kovan harjoittelun kautta – vain nämä viikot selviytyvät aloittavat varsinaisen koulutuksen

USA: n matkavinkit USA: n kanssa sotilaat

1.2.2 Whaley House

Jos haluat saada ryömiä, sinun tulee ajaa San Diego Avenuen läpi ja rakennettu vuonna 1857 Whaley House lopettaa. Mutta vain rohkeiden pitäisi mennä sisään: nykyinen museo rakennettiin hautausmaalle, jossa oli teloituspaikka, ja sitä pidetään maailman haamukuntoisimpana talona – väitetään, että siellä oli havaintoja jo ennen sen rakentamista. Ainakin kuusi aaveita kerrotaan olevan siellä.

1.3 Las Vegas

1.3.1 Nevadan testi- / kolminaisuusalue

Las Vegasin matkailijoille on olemassa erilainen kauhu: se on vain noin 100 kilometriä kimaltelevasta kaupungista luoteeseen Nevadan testipaikka – Yhdysvaltojen suurin ydinkokeiden alue. 928 atomipommia räjähti siellä 1950- ja 1980 -luvuilla. Suurin osa siitä on maan alla. Säteily ei ole enää vaarallista nykyään, joten opastettuja kierroksia tarjotaan tämän alueen läpi, jota risteävät kymmenet jättimäiset kraatterit. Kaikki aiheesta kiinnostuneet löytävät myös Trinity Sitein New Mexicosta, jossa maailman ensimmäinen atomipommi räjähti vuonna 1945. Tällaiset matkat voivat alkaa Vegasissa: sieltä löydät Smithsonian -instituutin perustaman National AtomicTesting Museumin.

Uudessa Meksikossa basalttiobeliski merkitsee kohtaa, jossa maailman ensimmäinen atomipommi räjähti – muuten Ground Zeron räjähdyksestä ei juuri näy jälkiä tänään

USA: n matkavinkit USA: n kanssa nähtävyyksien muistomerkki

1.3.2 Unohdetut hotellit

Las Vegas on kaupunki jatkuvassa muutoksessa. Tämä pätee erityisesti hotelleihin. Legendaarisia taloja, kuten Sands tai Dunes, joista seuraavassa artikkelissa kerrotaan, ei ole enää olemassa. Sulkemisen jälkeen olet “uhri” kohdennetuille purkutöille, loppujen lopuksi tila Las Vegasissa on rajallinen. Siitä huolimatta pieni osa on silti vierailtavissa: Neon -museo pelasti lukemattomat neonmerkit tuholta ja tarjoaa siten pienen käsityksen menneiden aikojen historiasta.

2) Vain cowboyt ja vehnä? Ei lainkaan! Keskusvaltiot

Myös sisämaassa matkustajat voivat kohdata hämäritä asioita käytännössä kaikissa osavaltioissa.

2.1 Texas

2.1.1 Cadillac Ranch

Amarillon länsipuolella Vuonna 1974 jotkut taiteilijat hautasivat puoliksi kymmenen Cadillacia maissipeltoon symboloimalla peräajoneuvojen nousua ja laskua. Cadillacit ovat edelleen olemassa – graffitin peitossa. Ruiskutusta halutaan nimenomaan siellä, jotta asennus muuttuu jatkuvasti. Jotta matkamuistojen metsästäjien “helpottamat” ajoneuvot eivät katoa jossain vaiheessa kokonaan, varaosia lisätään jatkuvasti ja ajoneuvot myös valkaistaan ​​säännöllisesti tuoreella valkoisella maalilla.

Koska niin monet kävijät jättivät jälkensä, Cadillac Ranch on taideteos jatkuvassa muutoksessa

USA: n matkavinkit USA: n ero Autot autiomaassa

USA: n matkavinkit USA: n ero Kaavio 2

2.1.2 Roskien katedraali

“Roskien katedraali” on päällä Lareina Drivein Austin, jossa sen rakentaja on koonnut kaikenlaisia ​​romukokoja jättimäiseksi kokonaiseksi taideteokseksi 80 -luvulta lähtien – vanhoista kaiteista, ruohonleikkureista, kainalosauvoista ja muusta tuli esteetön katedraali. Ja sitä voi katsella ilmaiseksi.

2.2 Idaho

2.2.1 Maailman suurin beagle

Tämä on valtatie 95 lähellä Cottonwoodia Koira Bark Inn – Nimi on tavallinen motelli. Mutta mikä tekee rakennuksesta erityisen: Se näyttää jättimäiseltä beaglelta. “Koiratalo” nousee kymmenen metrin korkeuteen maisemasta, ja siinä on tilaa kahdelle vierashuoneelle ja aamiaishuoneelle.

Yli 160 000 yksikköä DC-3: sta ja sen sotilasmuunnoksesta, C-47: stä, valmistettiin vuosina 1936-1945-ja monet niistä ovat edelleen käytössä kovassa työssä

USA: n matkavinkit USA: n ero Lentokone

2.2.2 DC-3 puissa 

the Douglas DC-3 on kaikkien aikojen rakennettu lentokone. Ja McCallissa yksi niistä suljettiin kauan sitten. Mitä tuhannet lentotunnit eivät voisi vahingoittaa kestävää konetta, luonto tekee nyt: Puita kasvaa lentokoneen ympärillä, joten se näyttää siltä kuin se olisi osa metsää.

2.3 Colorado

2.3.1 UFO -vartiotorni

San Luisin laaksossa on nähty useita UFO -havaintoja. Ja koska maapallon ulkopuoliset lentokoneet näkyvät paremmin hieman korkealla, tämä löytyy Hooperista ufoVartiotorni, taso, josta on esteetön näkymä yötaivaalle. Ja koska amerikkalaiset voivat ansaita rahaa mistä tahansa, heidän keskuudessaan on matkamuistomyymälä.

2.4 Nebraska

2.4.1 Auto Henge

Stone-Henge Englannissa on maailmankuulu menneiden aikojen kulttipaikkana-hieman vähemmän tunnettu, mutta se on myös rakennettu menneitä aikoja ajatellen AutoHenge. Alliancen pohjoispuolella sen rakentajat koottivat vanhoja todisteita amerikkalaisesta autonrakennuksesta 1: 1 monumentaaliseksi kopioksi todellisesta Stone Hengestä.

Amerikkalaiset rakastavat autoja – ei ole muuta tapaa selittää taideteoksia, kuten Car -Henge, jotka ovat olemassa vain tässä maassa

USA: n matkavinkit USA: n kanssa ero Nähtävyydet

2.5 Iowa

Rahtivaunun kulkuri liittyy erottamattomasti Yhdysvaltojen historiaan. Brittin kaupunki asetti muistomerkin näille “laulamattomille sankareille” Hobo -museo. Vierailijat voivat odottaa siellä paitsi enemmän historiastaan, myös erilaisia ​​näyttelyitä ja taustoja.

2.5.1 Hobo -museo

2.5.2 Miniatyyri Wonderland Railway

Malliradan fanien tulisi kiertää Colfax: Löydät sen sieltä Trainland USA. Matka Amerikan läpi pienessä mittakaavassa. Siellä rakennettiin yli kilometri kiskoja sekä tuhansia taloja. Tämä tekee Trainlandista yhden maailman suurimmista näyttelyistä.

2.6 Kansas

2.6.1 Maailman suurin pienoiskoossa olevien suurten esineiden kokoelma

“Maailman suurin kokoelma maailman pienimpiä miniatyyrejä maailman suurimmista esineistä” on Lucasin museon nimi. Ja nimi kertoo kaiken: jättimäiset pähkinät, lehmät, jotka voidaan nähdä vain suurennuslasin alla. Museo on ehdottomasti outo, mutta todella poikkeuksellinen.

2.6.2 GunfightersWaxMusuem

Dodge City on synonyymi cowboyille ja villille lännelle par excellence. Ja missä olisi parempi olla vahamuseo, joka kunnioittaa aseenharrastajia? kohdassa Aseitaistelijoiden vahamuseo Siellä on patsaita Wyatt Earpista traagiseen General Custeriin – ja muita näyttelyitä cowboyista ja aseistajista.

USA: n matkavinkit USA: n ero Kuvio 3

3) Keskellä syvää etelää: eteläiset valtiot

Tuskin mikään muu USA: n osa on niin kliseiden kuormittama kuin eteläiset osavaltiot. Heitä pidetään usein hieman jälkeenjääneinä tai “erilaisina”, mutta ne ovat kuuluisia erikoisruoastaan ​​ja erittäin kohteliaista käytöstavoistaan, joita he pitävät yllä myös poikkeuksellisissa tilanteissa. Mutta monenlaisia ​​uteliaisuuksia löytyy myös matkakohteista syvälle etelään.

3.1 Arkansas

3.1.1 Otsarien Kristus

Kaikki tietävät maailmankuulun Jeesuksen patsaan Sokerileipävuorella Rio de Janeirossa – Arkansasin pohjoispuolella on Eureka Springsin kaupunki – ja siellä seisoo myös jättimäinen Jeesus Otsarien Kristus. Ajatus oli alun perin tarkoitettu uskonnollisen huvipuiston keskukseksi, mutta se ei koskaan tullut. Patsas kohoaa 20 metrin päässä Ozark -vuorten kukkuloilta.

Vaikka “Otsarien Kristus” ei nouse niin korkealle kuin sen malli Riossa, se on silti vaikuttava 20 metrin korkeudessa

USA: n matkavinkit USA: n ero -patsas

3.1.2 Johnny Cashin syntymäpaikka

“Musta mies” ei ole vain yksi Arkansasin osavaltion kuuluisimmista pojista, vaan myös yksi maan suurimmista legendoista. Hän aloitti myös pienenä, yhdessä Dyess kutsuttiin köyhien maataloustyöntekijöiden ratkaisuksi. Levyt, joilla tämä suuri muusikko otti ensimmäiset askeleensa, ovat edelleen nähtävissä tänään: talo on kunnostettu ja on alkuperäisessä kunnossa.

3.2 Alabama

3.2.1 Kerättävien matkalaukkujen museo

Itse asiassa kosketus on ehdottomasti kielletty useimmissa museoissa – ei niin Lunastamaton matkatavarakeskus Scottsborossa. Siellä kadonneiden ja nostamattomien matkalaukkujen sisältö on jopa ostettavissa. Sillä on jättimäinen käytettyjen tavaroiden luonne ja se on hyvä monille yllätyksille – älä huoli, keskellä on myös todellinen museo: Siellä säilytetään kaikkein poikkeuksellisimmat matkatavarat – ja niitä ei saa olla kosketuksissa.

Noutamattomat matkatavarat: Mikä aiheuttaa vatsakipuja lentoasemien turvahenkilöstölle, on myynnissä Unclaimed Baggage Centerissä – ja asiakkaat rakastavat sitä

USA: n matkavinkit USA: n ero lentokentällä

3.2.2 Maailman suurin moottoripyörämuseo 

Yksi Amerikan rikkaimmista miehistä asuu Birminghamissa: George W. Barber. Ja koska hänellä oli muutama miljardi dollaria maitotalousyrityksensä myynnin jälkeen, George rakensi museon suosikkiharrastuksensa, moottoripyörien, kunniaksi. Hän omistaa 1400 ja 600 heistä on katsottavissa milloin tahansa Parturimuseossa – kaikki tieliikennekelpoiset ja kaikilta kaksipyöräisten liikkeiden aikakausilta.

3.3 Kentucky

3.3.1 Dinosaurusmaailma

Jokainen, joka piti Jurassic Parkin kaltaisista elokuvista, pitää Dinosaurusmaailma Cave Cityssä rakkaus: Yli 150 elämänkokoista dinosaurusta löytyy – luonnollisesti luonnollisessa ympäristössä lähes 100 000 neliömetrin alueella.

4) Paljon suurempi kuin vain New York: itärannikko

Kun ajattelet itärannikkoa, mielessäsi on yleensä vain Manhattan. Yhdysvaltojen itärannikko on edelleen paljon pidempi kuin länsirannikko – ja se sisältää myös enemmän osavaltioita, joissa on hämärää ja poikkeuksellista.

4.1 Maine

4.1.1 Cryptozoology Museum

Kansainvälinen on itärannikon pohjoisosassa, Portlandissa Cryptozoology -museo. Ja se täyttää nimensä, koska se on omistettu yksinomaan legendaarisille hahmoille ja eläimille, kuten Bigfoot, Sasquatch ja Tatzelwurm. Tämä sekä historiallista että itse asiassa vakavasti eläintieteellistä taustaa vasten.

Jos puita ei olisi, voit itse kuvitella itsesi Saharan autiomaassa Mainen autiomaassa. Mutta juuri kasvisto tekee dyyneistä niin outoja

USA: n matkavinkit USA: n luonne

4.1.2 Mainen “autiomaa”

“Hetkinen, Maine ei ole maan kuivalla lounaisosassa, kuinka siellä voi olla autiomaa?” Ne, joilla on maantieteellinen tieto tästä otsikosta, voivat kysyä itseltään. Mutta myös Maineessa on aavikko: Okei, oikeastaan ​​dyyni -maisema. Se toimii laajentamalla yli 16 hehtaaria Mainen autiomaa mutta kuin “todellinen” autiomaa – ja pelkästään tästä syystä se on vierailun arvoinen.

4.2 New York

4.2.1 Maailman pienin kirkko

Kylässä Oneida lampin keskellä on kirkko – pienin maailmassa. Sen rakensi yksityinen kansalainen vuonna 1989 – ja se tarjoaa tilaa vain kahdelle henkilölle ja papille. Vaikka hän sulkee tämän pois suurista kirkollisista palveluista, se tekee minikirkon erittäin suosituksi niiden keskuudessa, jotka ovat valmiita naimisiin ja etsivät poikkeuksellisia häitä.

4.2.2 Pohjois -Veli -saari

East Riverin keskellä New Yorkin Bronxin näköpiirissä on asumaton Pohjois -veli -saari – vuoteen 1963 asti Riversiden sairaalan koti, tuberkuloosin ja muiden sairaiden ihmisten karanteenikoti. Kun sairaala suljettiin, viimeiset ihmiset lähtivät metropolin saarelta ja luonto otti vallan siinä määrin, että siellä jopa kuvattiin dokumentti siitä, miltä maailma voisi näyttää ihmisten sukupuuton jälkeen. North Brother Island ei ole virallisesti saavutettavissa, mutta sitä voi katsella vedestä veneretkillä.

USA: n matkavinkit USA: n ero Kuvio 4

4.3 Massachusetts

4.3.1 Salemin noidatalo

Osa Pohjois -Amerikan varhaisimmista eurooppalaisista oli puritaania. Ja he olivat äärimmäisen uskonnollisia ja uskoivat myös, että noidat olivat pahassa New Englandissa. Tämä hysteria huipentui vuonna 1692 kirjaimellisesti ja elokuvallisesti käsiteltyihin Salemin noidan oikeudenkäynnit – noidan talo kylässä on tämän synkkän ajan viimeinen arkkitehtoninen todistaja, ja se on nyt museo, joka tarjoaa tietoa tästä aikakaudesta.

Salemin noidatalossa naiset julistettiin noidoiksi näyttelykokeissa – tänään museo muistelee tätä paranoian vaihetta

USA: n matkavinkit USA: n ero Amerikkalaiset talot

4.3.2 Pahan taiteen museo

“Taidetta ei voi mitata” – monet sanovat. On kuitenkin myös taidetta, joka on yksinkertaisesti ruma tai parhaimmillaan kyseenalainen. Ja tämä on omistettu Huonon taiteen museo Somervillessä. Maalauksista hirveän huonosti täytettyihin eläimiin sisältyy kaikki, mitä pidetään myös taiteena, mutta jota ei koskaan näytetä vakavassa galleriassa.

 4.4 Virginia

4.4.1 CIA -museo

Langleyssä asuu legendaarinen CIA: n tiedustelupalvelu. Ja silläkin on laaja historia, jonka hän asettaa yleisön saataville täysin salaa. Että CIA -museo esittelee näyttelyitä monien vuosikymmenten amerikkalaisesta vakoilusta, mukaan lukien tiedustelulentokoneiden pilottipuvut ja työkalut kirjeiden avaamiseen jälkiä jättämättä.

Betoni ei ruostu teräksen tavoin – siksi Kiptopeke Beachin osittain upotetut betonilaivat ovat ihanteellisia aallonmurtajia

USA: n matkavinkit USA: n auringonlaskun ero

4.4.2 Kiptopeken betonilaivat

Betoni voi myös kellua – ainakin silloin, kun se on valettu laivan rungon muotoon. Mitä toisen maailmansodan aikana tapahtui teräksen puutteen vuoksi, tuli myöhemmin ennen KiptopekeRanta osittain upotettu aallonmurtajaksi – pitkässä yhdeksän aluksen ketjussa, jotka tarjoavat kauhistuttavan kauniin näkymän rannalta.

4.5 Delaware

4.5.1 Miles the Monster

Yli kymmenen metriä korkea betoninen auton murskaushirviö – sopiva maskotti Dover International Speedwaylle – kilparata, joka oli niin huonosti päällystetty menneinä päivinä, että kuljettajat antoivat sille lempinimen Monster Mile. Tänään rata on niin hyvä, että sillä järjestetään NASCAR -kilpailuja – kilpa -soikean vanha luonne elää Milesissä.

 4.6 Etelä -Carolina

4.6.1 CSS Hunley

Sisällissodan aikana eteläiset valtiot yrittivät kaikin tavoin katkaista satamiensaarton. Tämä johti myös siihen aikaan epätavallisiin ratkaisuihin, kuten käsikäyttöiseen sukellusveneeseen CSS Hunley. Ja se upotti pohjoisen laivan – historian ensimmäisen sukellusveneen – mutta upposi heti salaperäisissä olosuhteissa. Etsintä kesti yli sata vuotta. Sitten vene nostettiin vain kymmenen metrin syvyydestä vuonna 2000 ja se on säilynyt ja esillä Pohjois -Charlestonissa laajasti siitä lähtien.

Kunnes se löydettiin uudelleen, CSS Hunleylla oli vain piirustuksia. Keulan kärjessä: spar torpedo, eräänlainen lansetti, jossa on räjähtävä kärki uppoaville aluksille

USA: n matkavinkit USA toisella tavalla Kannattaa tietää

4.6.2 Bishopville Button Museum 

Napit pitävät housut ja paidat suljettuina, itse asiassa näyttäviä. Mutta Dalton Stevens pitää pieniä avustajia niin mielenkiintoisina, että hän on kerännyt niitä koko elämänsä – ja on nyt perustanut museon tuhansista tuhansista näyttelyistään, joihin voi tutustua Bishopvillessä.

4.7 Florida

4.7.1 Airstream Ranch

Amerikkalaisilla näyttää olevan taipumus haudata todistuksia autoteollisuudestaan ​​puoliväliin. Ei ole muuta tapaa Airstream Ranch selittää Doverissa. On olemassa kahdeksan legendaarista Airstream -asuntovaunua, jotka on valmistettu hohtavasta alumiinista ja jotka on järjestetty samanlaiseen muotoon kuin Texasin Cadillacs.

Airstreams ovat amerikkalainen versio klassisesta asuntovaunusta: valmistettu kiillotetusta alumiinista ulkopuolelta ja sisältä tilavampi kuin jotkut opiskelija -asunnot

USA: n matkavinkit USA: n ero Kesäloma

4.7.2 Neptunuksen muistomerkki

Se menee syvälle veden alle Key Biscaynen eteen Floridan eteläkärjessä. Täällä rakentajat rakensivat aavemaisen kauniin vedenalaisen kaupungin Atlantiksen tyyliin Neptune Memorial Reef. Sen erityispiirre: 2000 m²: n alue on alusta asti suunniteltu vedenalaiseksi hautausmaksi. Siksi siellä ei ole vain betoniin valettuja urneja, vaan myös hautalaattoja ja muistokiviä. Koska alue on nimenomaan avoin myös amatöörisukeltajille, makaaberi voidaan “upottaa” tänne yhdessä hetkellisen ja kehittyneen vedenalaisen taiteen kanssa. Ja tämä ilman pääsymaksua.

5) Yhteenveto: Enemmän kuin vain Hollywood ja Empire State Building

USA on vastakohtien maa. Tämä heijastuu myös eroihin ylellisten, mutta myös ylikuormitettujen turistimetropolien välillä ja useimmiten yksinäisiin havaintoihin, jotka tässä artikkelissa luetellaan. Tietenkään mikään painikemuseo ei voi vastata Smithsoniania, eikä Car-Henge voi vastata alkuperäistä. Mutta juuri nämä pienet erityispiirteet tekevät maasta myös jotain erityistä – kuka saisi vain haudata vanhoja autoja puoliksi jonnekin Saksaan? Se rikkoisi useita lakeja kerralla. Ja juuri tällaisten “outojen” takia kannattaa matkustaa Yhdysvaltoihin eri näkökulmasta.

USA: n matkavinkit USA: n ero Pysäköintimerkki

Kuvalähteet:

1) fotolia.com © md3d (otsikon kuvassa)

2) fotolia.com © Lars Johansson (otsikon kuvassa)

3) fotolia.com © dimitrimaruta

4) pixabay.com © skeeze (CC0 -lisenssi)

5) fotolia.com © ejnelson314

6) pixabay.com © skeeze (CC0 -lisenssi)

7) fotolia.com © vladimircaribb

8) fotolia.com © staticsparks

9) fotolia.com © pop_gino

10) fotolia.com © chalabala

11) fotolia.com © Zack Frank

12) fotolia.com © missgrace

13) pixabay.com © ssgrecco (CC0 -lisenssi)

14) fotolia.com © Juulijs

15) pixabay.com © MartinStr (CC0 -lisenssi)