Gyan Mudra – Sådan gør du trin og fordele

Jeg tror, ​​at I alle ved, at den fysiske krop består af fem elementer, nemlig luft, ild, vand, jord plus Aakash (ether – de små mellemcellulære steder i menneskekroppen). Uensartethed i disse grundlæggende forstyrrer resistenssystemet og kildesygdomme. Mangel på nogle af disse elementer kan fuldføres ved at forbinde et element af kroppen med et andet i en bestemt tilstand i hele Mudras.

Gyan Mudra Sådan gør du trin og fordele

Fingers rolle i Gyan Mudra:

Når en finger angiver, at et element kommer i kontakt med tommelfingeren, bringes elementet i ligevægt. Så sygdommen forårsaget af uligheden er helbredt. Mudras fandt elektromagnetiske strømme inde i kroppen, der skaber en række forskellige elementer og genopretter sundhed. Foreningen af ​​fingre påvirker menneskekroppen. Når en finger på vegne af et element bringes i kontakt med tommelfingeren, bringes elementet i balance. Så sygdommen forårsaget af forskellen er helbredt. Mudraer starter elektromagnetiske strømme inde i kroppen, der balancerer en række forskellige elementer og genopretter sundhed. Foreningen af ​​fingre giver et resultat på menneskekroppen.

Fem fingre til fem elementer i Gyan Mudra:

 • Indeks:  Luft repræsenterer visdom, ekspansion og åbenhed for forandringer. Det er forbundet med planeten Jupiter og elementet Ether.
 • Lille : Vand- repræsenterer vores magt til at forholde os til og kommunikere med andre og til ubevidst at kommunikere med Selv. Det er forbundet med planeten Merkur og elementet af vand.
 • Tommelfinger: Ild – Det repræsenterer individet eller egoet.
 • Ring: Jorden – repræsenterer vores fysiske sundhed, vitalitet, nåde og skønhed. Det er forbundet med planeterne Sol og Venus samt elementet Ild.
 • Mellem: Aakash- repræsenterer konvertering af følelser til hengivenhed og tålmodighed. Det er forbundet med planeten Saturn og luftelementet.

Gyan Mudra Betydning, trin og fordele:

Her giver vi en detaljeret forklaring om vigtigheden af ​​Gyan mudra eller Dhyan mudra eller Jnana mudra, hvordan man gør trin, fordele og betydning også.

Gyan Mudra Betydning:

Gyan Mudra er en indflydelsesrig mudra (ellers håndposition) dygtig i tusinder af år af yogier, der bringer fred, ro plus religiøse fremskridt. Det vedrører planeten Jupiter. Kunstnerisk skildring af store hellige mestre for eksempel Guru Nanak, Buddha, Mahaveer og Kristus, er alle ofte udsat for denne håndstilling. I beregning til sin masser af åndelig karakter har Gyan Mudra et bredt og forskelligt sundhedsmæssigt overskud og bygger det som et af de mest erfarne mudras af alle.

Anerkendt som “videnens mudra” foreslår det den mest åbne udgave af selvet, derfor kan du løbe gennem dine livstimer med lethed plus ro. Det ophidser visdom plus viden. Gyan Mudra er bedre end at udføre når han har talt med nogen, derfor kommer du fra dit maksimale selv.

Gyan mudra kan beskrives som prime mudra i alle finger mudra. De ekstra navne på Gyan mudra er Vayu-vardhak mudra plus Dhyan Mudra. I dette job får du en trinvis retning for, hvordan du gør Gyan mudra, dets fitnessfordele, dets helbredende egenskaber plus anden forskel på Gyan mudra.

Sådan udføres Gyan Mudra eller Vaayu Vardhik Mudra:

Varighed: 30 til 45 minutter hver dag, desuden i en strækning ellers i tre dele (dvs. i 10 til 15 minutter, tre gange om dagen).

Ideel tid: Vaayu-vardhak mudra eller gyan mudra kan dog udføres på et tidspunkt på dagen.

Gyan Mudra trin:

Gyan Mudra formodes helst at optræde sammen med meditationsasanas. På dette tidspunkt er trinene i Gyan Mudra:

 • Sæt dig ned i en meditativ pose for eksempel Sukhasana (Easy Pose), Padmasana (Lotus Pose) eller Vajrasana (Diamond Pose). Du kan stadig udføre Gyan Mudra, mens du står i Tadasana yoga (Mountain Pose) ellers sidder tilfreds på en stol.
 • Sørg for, at ryggen holdes lige, plus at brystet også er taget højt op af hovedet.
 • Slap dine hænder ned på dine knæ ved dine håndflader modsat opad.
 • Tryk spidsen af ​​pegefingeren mod tommelfingerspidsen.
 • Fingers pusterum formodes også at blive holdt lige parallelt med hinanden. Denne Mudra udføres af begge hænder.
 • Luk dine øjne og koncentrér dit åndedræt.
 • For yderligere at forbedre effektiviteten af ​​Gyan Mudra eller dhyan mudra kan du måske synge ordet Om (Aum) sammen med hver udånding.

Gyan Mudra fordele:

1. Gyan Mudra ophidser rodchakraet, reducerer spændinger plus sorg. Det vedrører ekspansion plus fakta. Det er meget beroligende plus bringe udøveren religiøs åbenhed desuden lindre i meditation.

2. Det er desuden anerkendt inden for traditionel ayurveda at øge luftelementet, og derfor inspirere hjernen, autorisere sindet, nervesystemet sammen med hypofysen. Det kan hjælpe med at forbedre koncentrationen og stoppe søvnløshed.

3. Vaayu-vardhak mudra øger vaayu (luft) elementet inde i kroppen. derfor forstærket, tillader luften sindet, rod en positiv effekt på følelser plus først og fremmest til forklaring, sanktionere nervesystemet (med hjernen), lette handlinger af elektriske impulser langs nerver, godkende hypofysen plus, så hele ordningen af endokrine kirtler, godkende muskler, sammen frivilligt plus ufrivilligt, tillade stemmebåndene plus stemmen, styrke hjertet, øge dets effektivitet, gøre huden plus slimhinderne tørre, levere leddene plus ledbrusken tør.

4. Elementet Air er desuden en del af den kropslige humor Vaata. Boost af luft i kroppen på grund af Vaayu-vardhak mudra understøtter Vaata-humoren. Derfor er denne mudra en fremragende mudra til at erobre Vaata -mangel. Selvom den skal være ekspert i kontrol af mennesker, der tidligere har en Vaata -virksomhed (dvs. et overskud af Vaata i deres kroppe).

Gyan Mudra – Smidighed for sindet:

 • Gyan Mudra er ekstremt den mest almindelige mudra, der bruges ved at dyrke yogier plus afbildet af kloge vismænd, desuden er avatarer i en meditativ tilstand.
 • Gyan Mudra anerkendes som forståelsens segl, da det inspirerer til viden, opfattelse og autoritet til at forstå.
 • En mudra er kun en håndstilling. Desuden er der mange kendte håndstillinger, der bruges til at inspirere en række forskellige reflekser i hjernen, derudover styrer kroppens energistrøm.
 • Grundlæggende er en mudra en smidighed, der trænes for sindet, i øjeblikket som babypose, krage eller stolestilling er en fleksibilitetstræning af kroppen.

Når du ønsker at genkende alle detaljer om, hvordan du gør Gyan Mudra, er det her, du kan henvise til. Dette indeholder også alle tipsene, hvilket betyder fordele og forholdsregler, som får dig til at finde det lettere at spore regimet.

Artiklen, der præsenteres her, handler om Gyan -yogastilling og detaljer om trin og instruktioner, der skal følges for det.