Hogyan Burp a baba

A gyermekvállalás sok további felelősséggel jár, legyen az anyagi vagy időbeli. Ahogy telik minden új nap, a baba tanul valami újat, és a szülők is. Ez magában foglalja a napi rutin tevékenységeket is, például a baba etetését és annak biztosítását, hogy a baba egészséges és boldog legyen. A böfögés ugyanazon folyamat lényeges része. Ezért fontos tudni, hogyan kell felborítani az újszülöttet.

Hogyan Burp a baba

Mi a böfögés és miért fontos?

A böfögés nagyon fontos szerepet játszik a baba számára, mert azt a célt szolgálja, hogy kiszabadítsa a baba gyomrában rekedt levegőt. A levegő, amelyet a csecsemő lenyelhetett etetés közben, böfögés útján talál kiáramlást. Ennek eredményeként a baba kevesebb kellemetlenséget, görcsöt és kevesebb gázproblémát tapasztal. Ez több helyet teremt a baba gyomrában, hogy hatékonyabban és teljes potenciáljával táplálkozzon.

Bár a böfögési igény és a minta csecsemőnként változó, általában a szoptatott csecsemők kevesebb böfögést igényelnek, mint a lombikban táplált csecsemők. Ennek az az oka, hogy a lombikból táplált csecsemők végül több levegőt nyelnek le ehhez képest. Még a lombikból táplált csecsemők körében is az etetéshez használt palack típusa nagyban meghatározza, hogy melyik babának kell többet és milyen gyakran böfögnie.

Mikor kell böfögni a babát:

Általában a csecsemőket fel kell böfögni az etetés első néhány hónapjában, mert még tanulják a hatékony etetést. Ezen a ponton túl a legtöbb csecsemő megtanulja, hogyan kell egyre kevesebb levegőt lenyelni. Emellett több fizikai tevékenységet is végeznek, például egyenesen ülnek, és így gyakran böfögnek önmaguktól.

Általában a szoptató anyák szünetet tartanak, hogy felböfögjék a babát, amikor melleiket váltják. A cumisüvegből tápláló szülők gyakran tartanak szünetet, hogy felböfögjék a babát, attól függően, hogy a csecsemőket milyen mennyiségben etették. A betáplált tej minden 60–90 milliliterén történő böfögése a szokásos gyakorlat. Gyomor -nyelőcső -reflux betegségben (GERD) szenvedő csecsemők esetében azonban ajánlatos 20-30 ml -enként böfögni..

Ha a baba kényelmetlenül érzi magát etetés közben, hajlamos a görcsösségre, elhúzódik vagy kellemetlenül mozog, ez annak a jele lehet, hogy rögtön böfögni kezdi a babát. Ha azonban a baba elégedettnek tűnik, és békésen alszik az etetés alatt vagy után, nem árt hagyni. Ilyen esetben nem szabad rákényszeríteni a babát a böfögésre. Ha a baba kólika tüneteitől vagy más, hosszan tartó sírástól szenved, természetes, hogy több levegőt nyel le sírás közben. A helyes böfögési technikák sokat segítenek ennek leküzdésében.

Hogyan böfögjünk babát?

A szülők gyakran szembesülnek azzal a dilemmával, hogy hogyan kell felborítani az újszülöttet. Orvosszakértők és gyermekorvosok azt javasolják, hogy a baba böfögésének három különböző módja van. Az anyák vagy gyámok kiválaszthatják a nekik és gyermeküknek megfelelőt, hogy eldöntsék, melyik a legjobb módja a baba böfögésének.

1. Mellkas vagy váll módszer:

How-To-Burp-a-Baby-mellkas-vagy-váll-módszer

Ennél a módszernél az egyik karban tarthatja a babát oly módon, hogy a baba álla a vállára támaszkodjon. A másik, szabad karral óvatosan simogassa vagy dörzsölje a baba hátát, és várja meg, amíg a baba böfög. Ez a helyzet nagyon kényelmes a baba számára, és ezért nem fog kellemetlenséget okozni neki.

A babát magasabbra is tarthatja, hogy hasa gyengéden a vállára támaszkodjon. Ilyen helyzetben meg kell győződnie arról, hogy a baba normálisan lélegzik. Gondoskodni kell a baba fejének és nyakának helyzetéről, hogy megakadályozzuk a baba károsodását.

A szülő kendőt helyezhet a vállára/hátára, nehogy ruhája szennyeződjön a baba kiköpése miatt.

2. Baba ülés ölében módszer:

Hogyan lehet böfögni a baba-baba ülést az ölében módszerrel

A babát a szülő ölébe kell helyezni, a szülővel azonos irányba nézve. Az egyik kezének meg kell támasztania a baba mellkasát, állát és állkapcsát (finoman). Lassan és óvatosan hajlítsa előre a babát, és a másik kezével dörzsölje/simogassa a hátát. Ebben az esetben a baba mellkasán lévő előke megakadályozza a köpés okozta szennyeződést.

3. Baba fektetés ölére módszer:

Hogyan lehet böfögni a baba-baba fektetést az ölében módszerrel

A babát a szülő ölébe kell fektetni, a térdén, lefelé nézve. Egyik kezével támassza meg a baba állát és állkapcsát, ügyelve arra, hogy a fej igazodjon a test többi részéhez, nehogy vér rohanjon hozzá. A másik kezével dörzsölje/dörzsölje a baba hátát. Ennél a módszernél ruhát/vállpántot lehet használni a szülő ölében, hogy megakadályozzák a ruhák elrontását. Ez a módszer akkor is működik, ha a babát a hasára kell feküdni, ismét ügyelve arra, hogy a fej ne legyen alacsonyabb, mint a test többi része.

Megjegyzések:

A baba böfögése-megjegyzések

Minden esetben a baba hátát óvatosan meg kell simogatni, ahelyett, hogy erősen ütne.

Kendő vagy előke használata opcionális, de ajánlatos, mivel megakadályozza a rendetlenséget, ha a baba felköp.

A baba durva rázása böfögés közben, ahelyett, hogy óvatosan tenné, neurológiai károsodást okozhat, ezért óvatosnak kell lennie.

Mikor kell abbahagyni a böfögést Baba?

Egy másik fontos kérdés, amelyet figyelembe kell venni, hogy mikor kell abbahagyni a baba böfögését. Körülbelül 4-6 hónapos kor után a baba képes lesz a jobb etetésre. Ahogy egyre kevesebb levegőt nyel le, a böfögés szükségtelen rituálévá válik. Ez annak is köszönhető, hogy a csecsemők a nagyobb aktivitás hatására képesebbek lesznek a böfögésre. Kicsit mozogni kezdenek és egyenesen ülnek. Továbbá, amint a csecsemők elkezdenek szilárd és félig szilárd anyagokat fogyasztani, a böfögés igénye általában csökken. A visszatérő gáz- és visszafolyási problémákkal küzdő csecsemők esetében azonban a szülői böfögés hosszabb ideig folytatható.

Végső soron nem a baba böfögésének módjáról vagy a legjobb módszerről van szó, mert a módszerek és alkalmazhatóságuk szülőnként és babánként eltérő. Ezért bölcs dolog ragaszkodni ahhoz a módszerhez, amely a baba és a szülő számára a legjobb.