20 mest berømte naturreservater i Indien at besøge i 2021

Indien har en lang række grønne områder og fantastiske skovområder. Som det eneste land definerer Indien en af ​​de mest diversificerede skønheder på sin naturlige placering med varieret attraktion. Ikke kun med hensyn til kultur, eller endda festival og udtryksfulde historiske monumenter; men dette utrolige land med moder Indien hyldes bedst med en række dyreliv, der lever blandt de mange smukke landskaber og en bred vifte af blomster- og faunaskønhed. Der er forskellige naturreservater i Indien. Læs videre for at kende navnene på naturreservater i Indien.

I denne artikel vil du støde på en liste over naturreservater i Indien med stater. Flere typer padder som Annamalai -frøen og Anamudi -frøerne siges allerede at være reduceret overdrevent. Der er også andre arter som Nilgiri Tahr og Gharial, som nu er bevaret i disse fantastiske naturreservater i Indien statsligt.

Top 20 vigtige naturreservater i Indien

1. Kaziranga Nationalpark:

naturreservater i indien

Dette ligger på bredden af ​​Brahmaputra -floden i Assam. Dette er en berømt helligdom, der betragtes som den bedste blandt alle dyrelivsreservater i Indien, hvor der findes flere sorter af hjorte, tigre, vildsvin og endda elefanter. Også populær blandt de mange typer af padder og fugle. Det har ferskvandsstrømme og sumphjort er et yndlingsdyr her.

2. Bandipur National Park:

naturreservater i indien

Dette er et par kilometer fra Mysore og endnu nogle kilometer fra den berømte by Bangalore. Dette er et yndet sted, der bevarer flere arter af vilde dyr og padder. Der er også store søer her og det grønne, som er en populær attraktion for mange mennesker. En person kan også finde Himalaya -araer og andre fugle her som spurve og vagtler.

3. Bandhavgarh Nationalpark:

naturreservater i indien

Dette er et yndet sted, hvor en person kan se hjorte. Dette er en af ​​de store naturreservater i Indien, der også er populær blandt de små vandløb og søer. Det frodige grønt har en attraktion for folk, der kan lide at se fugle, og mange fuglearter kommer til dette skovområde som flamingoer og mange farverige undulater.

4. Kumarakom Fuglereservat:

naturreservater i indien

En person kan finde frodigt grønt og Brahminy -kiten her i deres naturlige habitat. En person kan også tage bådture her eller bo på bådehusene. Vandfuglene er også ret almindelige her og hejren. Dette er et trendy sted for Egrets og Himalaya Storks.

5. Gir Sanctuary:

naturreservater i indien

Dette er et sted, hvor en person kan finde flere vilde hjorte sorter i deres naturlige habitat. Dette er i delstaten Gujarat, og der er også en hel del søer i de tilstødende områder. Der er nogle parkområder, hvor fugle også bevares i deres naturlige habitat. Flere sorter af Kraits og andre krybdyr kan også findes her.

6. Narcondam Wild Life Sanctuary:

naturreservater i indien

Dette er en lille ø på Andaman- og Nicobar -øerne. Det er her, der er nogle fuglearter, der kan findes. Dette område har også frodigt grønt og en naturskøn udsigt for mennesker. Der er også søområder her, hvor forskellige typer vanddyr kan ses.

7. Keoladeo Ghana National Park:

naturreservater i indien

Dette er populært i Rajasthan -staten, og mange mennesker kan lide at se de store fuglearter, der lever i deres naturlige habitat her. Søerne, der støder op til området og ferskvandsstrømmene, er også, hvor nogle padder og andre vandarter kan findes.

8. Sultanpur fuglereservat:

naturreservater i indien

Dette er et berømt skovområde, som er blevet bevaret af Gurgaon -regeringen. Dette har ferskvandsstrømme og søer, hvor flere sorter af fuglearterne kan ses.

9. Krishna Wild Life Reserve:

naturreservater i indien

Dette er i Andhra Pradesh og er et mangroveområde. Dette er også et trendy sted for sine forskellige dyrearter som flamingoer vagtlerne og rådyrene. En person kan også se vildsvinene og gaurerne her.

10. Pench National Park:

Pench National Park

Dette er i Madhya Pradesh. Dette er berømt for sit frodige grønt. En person kan køre på køretøjerne her og også se dyrene i deres naturlige levesteder. Blandt de mest populære er tigre, løver, geparder og pumaer ganske populære. Vildsvin og Hyæner kan findes her.

11. Chinnar National Park:

Chinnar National Park

Dette er en af ​​de bedste naturreservater i det sydlige Indien. De mest populære arter her er krokodillerne, som er Muggar. Dette er også populært for Nilgiri Tahr. En person kan også finde sumphjorten her og endda en lang række fuglearter. Dette er placeret på de vestlige Ghats.

12. Bandhavgarh Nationalpark:

Bandhavgarh Nationalpark

Dette er et populært område i Madhya Pradesh, hvor en person kan finde tigre og pumaer i deres naturlige habitat. Dette har været et yndet projekt for regering i landet. Der er også ferskvandsstrømme og andet tilstødende grønt ved de små søer.

13. Khangchendzonga Nationalpark:

Khangchendzonga Nationalpark

Dette ligger i Sikkim og er ganske berømt for sit store udvalg af vilde dyr som den røde panda, vildsvinene, tigre og også løver for at nævne nogle få. Der er også nogle fugle og andre padder, der findes her.

14. Ranthambore National Park:

Ranthambore National Park

Dette er i Rajasthan og er en af ​​de bedste naturreservater i det nordlige Indien. Det er et ganske populært område blandt turisterne. Der er frodigt grønt og også nogle vilde dyr, der kan ses her. Blandt de mest populære er tigre. Dette siges at være den største af reserverne til tigre i de nordlige dele. Dette er også berømt for sit udvalg af kraitter og andre krybdyrarter. Der er også fugle som ara, vagtler og forskellige typer frøer, der kan ses i de områder, der støder op til søerne.

15. Manas Sanctuary:

Manas Sanctuary

Dette er i Assam og er et trendy sted for mange mennesker, der ønsker at se dyr i deres naturlige levesteder. En person kan dyrke en række forskellige himalaya flyvende arter her og også krybdyr. Der er også nogle områder, hvor en person kan se krokodiller og andre padder støder op til ferskvandssøerne. Der er også dyr som Golden Langur og vildsvinene, der kan ses her. Forskellige truede arter af skildpadder kan ses her. Dette er et viralt projekt af Assams regering.

16. Hazaribagh Nationalpark:

Hazaribagh Nationalpark

Det nationale naturskønne reservat i Hazaribagh, som ligger i en afstand af 135 km fra Ranchi, er med rette den værdsatte besiddelse af Jharkhand. Det er kendt for sin rige biodiversitet. Hazaribagh National Park betragtes som et af de bedste vilde liv århundreder i Indien. Det er et godt knudepunkt for Kakar, geparder, nilgai og sambar og andre sådanne truede arter. Man kan let leje en bil for at udforske denne smukke park. Det er dog ideelt til at tage en turpakke til Hazaribagh National Park, så udforskningen bliver mindre besværlig og sjovere.

17. Madhav Nationalpark:

Madhav Nationalpark

En perfekt blanding af skovområder med et godt søøkosystem venter turister i Madhav National Park, som ligger i Shivpuri, Madhya Pradesh. Nationalparken vil helt sikkert give dig en spændende oplevelse og kan med rette kaldes krokodillernes land, fordi den er hjemsted for mange krokodiller. Nyd de vilde bestræbelser, mens du har et møde med et af de største krybdyr og rovdyr. Den grønklædte Mr. Croc og hans familie fanger det meste af opmærksomheden i den dog leopard, sjakal, ræv og pindsvin får deres andel af rampelyset i den berømte Madhav National Park. På kanten af ​​denne nationalpark er den smukke sø kaldet Sakhya Sagar, som er hjemsted for meget vandrende avifauna. Så du kan forvente en fantastisk eventyrlig tur på et perfekt sted!

18. Indravati Nationalpark:

Indravati Nationalpark

Den grønne delstat i Indien, Chhatisgarh, er hjemsted for en af ​​de bedste nationalparker i Indien. Indravati National Park inviterer dig til en spændende udforskningsoplevelse i det centrale Indien. Det er beliggende i Dantewada -distriktet og er det eneste tigerreservat i staten. De truede dyr som vilde bøfler, Barasinghas, tigre, leoparder, Chausingha (firhornede antiloper), Gaurs (indisk bison), Nilgai, Sambar, dovendyr, Dhole (vildhund) osv. Er de største attraktioner i parken.

19. Chilka Wildlife Sanctuary:

Chilka Wildlife Sanctuary

Den østlige bred er hjemsted for dette blomstrende dyreliv med en overflod af flora. Den berømte Chilka Wildlife Sanctuary i Odisha er et af de bedste eksempler på det samme. Hvis du planlægger at besøge Odisha, skal du helt sikkert besøge Chilka Wildlife Sanctuary, som ligger i den sydvestlige del af Puri. Helligdommen huser dyr som Blackbuck, Hyenas, Spotted Deer, Golden Jackals og forskellige andre vanddyr, og giver ly til delfin, rejer, krabber, limbless firben og krebsdyr, Chilka Wildlife Sanctuary er en af ​​de bedste fristeder i det østlige Indien. Hjem for mere end 225 fiskearter og andre spektakulære solnedgange og solopgange, lokker Chilka Wildlife Sanctuary dig til helt sikkert at nyde lykken ved at være i et så rigt land med biodiversitet.

20. Jaldapara Nationalpark:

Jaldapara Nationalpark

Hvis du finder grunde til at besøge den østlige del af landet, er denne særlige naturreservat et must at besøge. Jaldapara National Park er en af ​​de bedste nationale naturreservater i Indien og ligger i Jalpaiguri -distriktet i Vestbengalen, og det kan være ganske fristende, da det er hjemsted for forskellige truede dyr og fugle. Parken er en af ​​de mest berømte naturreservater i Indien, for det er hovedsageligt hjemsted for elefanter og tilbyder også elefantsafari, der virkelig vil gøre et perfekt minde. Jaldapara er et sikkert hjemsted for enhornede næsehorn, hjorte, sambhar, gøende hjorte, plettet hjorte og svinehjorte, vildsvin og bison. Du vil helt sikkert få en af ​​de mest spændende nationalparker i Jaldapara National Park.

Nu ved du, at et naturreservat er mere end bare et naturreservat med forskellige grænser og mure. Udover at tilbyde dig den ekstra sjov, du ledte efter, vil denne liste over vildtlevende århundrede i Indien samtidig hjælpe dig med at besøge dem på din næste rejse til Indien. Sørg for, at du har inkluderet en nationalpark på din rejseplan, næste gang du rejser til nogen del af Indien for at få en af ​​de bedste rejseoplevelser i dit liv. Jeg håber, at denne artikel hjalp dig med at finde de flere bedste dyrelivshelligdomme i Indien

Ofte stillede spørgsmål og svar:

1. hvad er et fristed?

Svar: Et naturreservat er et sted, der giver et sikkert, livslangt hjem for de truede dyr og fugle, og beboerne behandles med værdighed, medfølelse og respekt fra den dag, de ankommer til slutningen af ​​deres dage. Helligdommene findes til velfærd for vores dyreliv.

2. Hvad er de samlede naturreservater i Indien?

Svar: Hvis du undrer dig over, hvor mange dyrelivsreservater der er i Indien, så er antallet af naturreservater i Indien543. De eksisterende naturreservater i Indien, der dækker et område på 118,918 km, der er 3,62 % af landets geografiske område. Det

3. Hvorfor så jeg IKKE nogle af dyrene?

Svar: Dyr kræver lidt alenetid. Det tager dem tid at blande sig i deres nye omgivelser. Desuden kan kronisk stress føre til alvorlige sundhedsmæssige problemer hos dyr; derfor har de en tendens til at hvile på deres skjulte steder i nogen tid. Sundhed og sikkerhed for de dyr, der bor i dyrelivsreservaterne, er af afgørende betydning, og det betyder nogle gange, at de skal give dem en chance for at skjule sig.

4. Hvorfor ser nogle af dyrene gamle eller SKADEDE ud?

Svar: Fordi nogle af dyrene i nationalparkerne og naturreservaterne i Indien er gamle eller sårede. Som et fristed har de ikke mulighed for at vælge unge, smukke dyr. Mange af dyrene har levet langt ud over deres forventede levetid i naturen, mens mange af dem på samme tid bliver bragt til dyrelivet på grund af alvorlige skader. Sikre miljøer, omhyggelig kostkontrol, regelmæssig sundhedspleje, adfærdsmæssig berigelse, stresshåndtering og mange andre faktorer holder dyrene, der bor i dyrelivet, sunde og glade i lang tid. De gamle dyr vil naturligvis bremse med tiden. De bevæger sig ikke som de unge og de stærke. De foretrækker hellere at dase Dyr med alvorlige skader har brug for ekstra pleje og ser nogle gange ikke så godt ud som deres raske kolleger.

5. Hvad er spiseplanen for disse dyr og fugle, der findes i naturreservaterne?

Svar: Uanset hvor mange dyrelivsreservater i Indien, er de alle godt vedligeholdt. De vilde dyr spiser ikke på en fast tidsplan. Undersøgelser viser, at hvis dyrelivsreservaterne gentager disse forhold i fangenskab og blander kosten og programmet hver dag, hjælper det med at holde dyrene mere engagerede og mere aktive. På grund af en kombination af forskellige berigelsesaktiviteter har dyrene en tendens til at blive sundere, både fysisk og mentalt.