Moniväriset kukat: luo alppiruusu puutarha

Alppiruusu puutarha alppiruusu kasvi puutarha suunnittelu

Rehevät kukkivat alppiruusut ovat todellinen unelma puutarhanhoidon harrastajille! Lukuisilla julkisilla alueilla, kuten kaupunkipuistoissa ja maisemapuutarhoissa, kanervaperheen upeat kasvit avaavat kukkia eri värisävyissä. Rhododendroneja pidetään pitkäikäisina, mutta suhteellisen vaativina. Kuinka luoda oma alppipuutarha.

Erilaisia ​​värejä: Mikä Blütelttaöei harmonisoida?

Ensimmäinen asia, jonka huomaat, on alppiruusujen monet eri kukkavärit. Tämä värivalikoima edellyttää, että ennen ostamista on kehitettävä kiinteä värikonsepti, joka todella tulee esiin omassa puutarhassa. Voit valita useista sinisen ja violetin sävyistä sekä keltaisista, vaaleanpunaisista, oransseista, punaisista tai valkoisista alppiruusuista.

Jotkut näistä sävyistä, kuten vaaleanpunainen ja oranssi, eivät sovi yhteen. Toiset taas luovat upeita väriyhdistelmiä tai voimakkaita kontrasteja, jotka tulevat omiin puutarhassa. Rajoita rajallinen, mutta tasapainoinen värivalikoima ja aseta useilla eri sävyillä säännöllisesti valkoisia kukkivia kasveja eräänlaiseksi “väripuskuriksi” väliin.

Muista, että eri lajikkeet kukkivat eri aikoina, joten taitavasti yhdistämällä kasvit voit nauttia mehevästä kukinnasta kevään alusta kesään asti.

Alppiruusu puutarha alppiruusu puutarha suunnittelu

 Pienestä valtavaan: alppiruusu kasvaa 20–500 cm korkeaksi

Toinen tärkeä valintaperuste on epäilemättä laitoksen korkeus. Pienet alppiruusut, joiden lopullinen korkeus on jopa 20 metriä, sopivat paremmin kukkaruukulle kuin sängylle, kun taas jättimäiset kasvit jopa 5 metriin vievät paljon tilaa. Tietenkin on myös mahdollisuus yhdistää eri korkeuksilla olevia kasveja keskenään, esimerkiksi nousevassa tai laskevassa järjestelyssä.

Oikea sijainti für vaativat kasvit wÄparantaa

Jos haluat luoda pitkäkestoisen, kukoistavan alppiruusupuutarhan, valitse kasvien sijainti huolellisesti. Suolakasvi, joka suosii luonnollisesti metsäalueita, ei halua olla liian märkä, hyvin valutettu maaperä varmistaa, että sadevesi voi valua pois nopeasti.

Löysä maaperä, jonka pH -arvo on noin 4,2–5,5, tarjoaa parhaan perustan yksittäisten kasvien terveelle kasvulle. Jos puutarhassa on kuitenkin hyvin savista ja savista maaperää, suosittelemme etsimään kalkkia sietäviä alppilajeja, jotka sietävät lähes neutraalin pH-arvon jopa 6,5.

Rhododendronit eivät pidä liikaa auringonvaloa tai pysyvää varjoa, paikka osittain varjossa, ehkä puiden alla, on siksi ihanteellinen ikivihreille kasveille.

Rhododendron puutarhakasvit puutarhanhoito

 Rhododendronien istutus ja hoito

Kaivaa rododendronille mahdollisimman suuri istutusreikä, jotta hieno juuriverkko ei vahingoitu, kun se asetetaan maahan. Erityinen alppiruusu maaperä sekoitettuna turvepölyyn tarjoaa juuri istutetuille kasveille parhaan perustan juurien nopeaan laskemiseen ja kehittymiseen.

Älä koskaan lannoita pH-herkkiä kasveja kompostilla, vain erityisellä alppiruoholannoitteella. Muuten maaperä muuttuu liian emäksiseksi ja alppiruusu vahingoittuu. Jos poistat kasvin kuihtuneet osat säännöllisesti, alppiruusu käyttää kaiken voimansa silmujen muodostamiseen eikä siementen muodostumiseen. Kukinnan jälkeen on suositeltavaa karsia kasvit; puun rododendronit paljastuvat alaosassa ja avaavat siten kauneutensa upeina puumaisina yksittäisinä kasveina, joilla on todellinen katseenvangitsija. Tietoja kasvien oikeasta karsimisesta löytyy puutarhapäiväkirjasta.

Levitä uusi kerros kuorimultaa joka vuosi kasvien juurelle tai vaihtoehtoisesti istuta maaperä alppiruusujen alle. Käytä tilaisuutta pidentää juuri rakennetun alppiruusu -puutarhan kukinta -aikaa valitsemalla maanpeitekasvit, jotka kukkivat myös loppukesällä ja syksyllä.

Alppiruusu puutarha maisema kukat vaaleanpunainen puutarha suunnittelu

 Kuvat: istockphoto.com