Maanläheinen puutarhasuunnittelu: suihkulähteestä kasvien valintaan puutarhapöytään

Onnistunut puutarhan suunnittelu alkaa suunnittelusta. Ennen uraauurtavaa seremoniaa sinun tulee kirjoittaa ideasi, toiveesi ja mahdollisuutesi muistiin. Moderni puutarhakonsepti tarjoaa mielenkiintoisen yhdistelmän kasveja, tontteja ja puutarhakalusteita, mikä johtaa harmoniseen symbioosiin. Yksi Maanläheinen puutarhasuunnittelu on suosittu tapa järjestää puutarha. Se antaa paljon tilaa luovuudelle ja voidaan räätälöidä ihanteellisesti omien tarpeidesi mukaan. Luova ja sopiva suunnitelma voidaan luoda neljässä vaiheessa.

Maanläheinen puutarhasuunnittelu, maalaismainen puutarhan sisustus, kivikkopuutarha

Vaihe 1: kiinteistön inventaario

Ensimmäinen vaihe puutarhan suunnittelussa koskee olemassa olevaa kiinteistöä. Seuraavat kysymykset ovat tärkeitä: Kuinka suuri omaisuus on? Onko olemassa rakenteita, joita ei voi siirtää tai muuttaa? Mitkä elementit tulisi säilyttää?

Yksinkertainen taittosääntö ja piirtopaperi riittävät puutarhatontin mittaamiseen ja luonnosteluun. Ääriviivojen todenmukainen tallennus tarjoaa erinomaisen työskentelyperustan. Asteikko 1:50 on selvä; yksi senttimetri paperilla vastaa 50 senttimetriä todellisesta mittauspituudesta.

Vaihe 2: toivelista

Kun päätös maasuuntautuneesta puutarhasuunnittelusta on tehty, konkreettisia ideoita voidaan kerätä seuraavassa vaiheessa. Riippuen valitusta maasta tähän on hyvin erilaisia ​​lähestymistapoja – tässä on muutamia esimerkkejä:

Skandinaavinen muotoilu        Puinen yksityisyyden suoja, korotettu sänky, ruotsalainen puutarhavaja

                                                         – luonnollinen, mutta ei kasvanut

Japanilainen muotoilu                 Kalliopuutarha, lampi, silta, suihkulähde, zen -elementtejä

Espanjalainen muotoilu                   Terrakotta -ruukut, koristeelliset suihkulähteet, pergola

On olemassa suuri valikoima sopivia suunnitteluelementtejä. Kiinteiden rakenteiden, kuten lampien ja sänkyjen, lisäksi puutarhakalusteet ja koristeet ovat hyvä tapa loihtia tietty hohto puutarhassa.

Puutarhakeskuksissa ja huonekaluliikkeissä on sopivia elementtejä moniin tyyleihin. Esimerkiksi palveluntarjoaja on Hampurissa Gudewer, joka tarjoaa puutarhakalusteita monenlaisissa malleissa eri maasuunnissa. Yksittäiset elementit voidaan syöttää tontille jäljityspaperilla. Näin näet yhdellä silmäyksellä, mikä järjestely sopii parhaiten puutarhatontille.

Maanläheinen puutarhan suunnittelu, maalaismainen puutarhan sisustusideoita

Vaihe 3: yksityiskohtainen suunnittelu

Kun järjestely on koottu, jokainen komponentti merkitään tontille. Nyt on aika tehdä erityisiä päätöksiä suunniteltujen elementtien ja rakenteiden ulkonäöstä ja toteutuksesta yksittäisillä puutarha -alueilla. Yksityiskohtaisessa suunnittelussa käsitellään kaikkia elementtejä, joita maasuuntautuneessa puutarhassa pitäisi olla. Voit tehdä tämän z. B. kysy seuraavia kysymyksiä:

  • Jos yksityisyysnäyttö on valmistettu tummasta tai vaaleasta puusta?
  • Kuinka korkealle sängyt nousevat maanpinnan yläpuolelle??
  • Minkä värinen sängyn reunojen kivien pitäisi olla??
  • Kuinka suurien valoselementtien tulisi valaista polkuja ja tuottaa epäsuoraa valoa?

Tämä suunnitteluvaihe on myös tärkeä, jotta voidaan suunnitella taitavasti nykyinen talousarvio. Tietyt puu- ja kivimuodot ovat kalliimpia kuin toiset. Oikein yhdistettynä pysyt budjetin rajoissa ja luot ainutlaatuisen, maalle suuntautuvan puutarhan, joka perustuu tehokkaaseen suunnitteluun ja joka kuitenkin täyttää kaikki vaatimukset.

Vaihe 4: kasvien valinta

Ammattitaitoisten neuvojen saaminen lastentarhasta on paras tapa viimeistellä puutarhan suunnittelu. Ympäri vuoden kukkivan puutarhan suunnittelemiseksi on harkittava oikeaa kasvien valintaa. Oikealla kukkien ja kasvien valinnalla kunkin maan tyyli on ihanteellisesti pyöristetty:

Japanilainen puutarha               Meheviä kasveja kivipatjaan, kirsikankukkia, bonsai, saniaisia, bambu, atsalea

Italialainen puutarha              Viinirypäleitä pergolassa, sitruunapuita, oliivipuita

Skandinaavinen puutarha      Yrtti- ja marjapensas, erilaisia ​​koristekasveja, Lupiinit ja ruohoja

Taitavasti sijoitetut kasvit täyttävät useita tehtäviä. Istutettu pergola näyttää paitsi kauniilta, myös kesällä löydät täältä varjoisan paikan. Puutarhan reunalla olevat korkeat pensaat toimivat yksityisyyden suojana pahoilta naapureilta. Tuoksuvat kasvit, kuten ruusut tai laventeli, ovat miellyttävää seuraa istuimen lähellä.

Johtopäätös

Hyvällä suunnittelulla mikään ei estä toteuttamasta upeaa, maalle suuntautuvaa puutarhakonseptia. Suihkulähteestä kasvien valintaan puutarhapöytään – kaikkien elementtien hyvin jäsennelty vuorovaikutus auttaa luomaan ainutlaatuisen puutarhan. Lukuisia ideoita ja vinkkejä toteuttamiseen löytyy online-palveluntarjoajilta, kuten Gudewerilta ja maisemapuutarhoilta, jotka tarjoavat maallista puutarhan suunnittelua.

Kuvan oikeudet:

Kuva 1: [sähköposti suojattu] – zen -223382_1280

kuva 2: [Sähköposti suojattu] – terrakotta -284532_1280