7 bambu -suojauksen etuja ja kuinka voit käyttää sitä tehokkaasti yksityisyysnäytönä

Täällä Freshideenissä olemme kirjoittaneet paljon artikkeleita bambun eduista. Seuraava aihe liittyy bambusuojaan osana modernia puutarhasuunnittelua. Itse asiassa siitä on paljon ristiriitaisia ​​mielipiteitä, joita kuulet tai luet päivittäin. Tämä on sanomattakin selvää, koska bambu on kasvi, jolla on oma luonteensa. Se voi kasvaa hyvin nopeasti ja valloittaa uusia alueita. Mutta kuten voit arvata, tällä ominaisuudella on sekä hyvä että pimeä puoli. Mielestämme oikealla hoidolla voit hyötyä vain bambusuojasta. Haluatko tietää, miten se tehdään? Kerromme mielellämme sinulle tärkeimmät tiedot!

Bambu -yksityisyysnäyttösi voi näyttää niin kauniilta

Bambu puutarhaideoita bambu suojaus

Yleiskatsaus bambu -suojauksen eduista

Aloitetaan motivoivalla luettelolla puutarhan bambu -suojauksen eduista:

  • Tiheä ja korkea suojaus voidaan luoda bambusta lyhyessä ajassa;
  • Bambu -suoja on läpinäkymätön ja suojaa yksityisyyttäsi hyvin;
  • Se voi kasvaa erittäin korkealle ja jopa toimia yksityisyyden suojana ensimmäisessä kerroksessa;
  • Bambusuoja on ikivihreä ja tekee siitä erityisen houkuttelevan talvella;
  • Tällainen suojaus ei tuota jätettä marjojen muodossa.

Ota bambusta kiinni, jos haluat turvata yksityisyysnäytön todella nopeasti

Bambu -pensasvihreän puutarhan suunnittelu

Asianmukainen huolenpito

Juurakoiden esteet

Nyt päästään hankalaan kohtaan. Tutustu bambun luonteeseen ja huolehdi siitä sen mukaisesti! Sinun pitäisi asettaa joitakin juurakoiden esteitä etukäteen näistä kasveista satunnaiseen kasvuun. Se on todellakin välttämätöntä. Muuten annat tälle “hirviölle” paljon vapautta ja siitä voi pian tulla todellinen ongelma. Jotkut puutarhurit aliarvioivat tämän riskin, koska se ei ole todella havaittavissa kahden ensimmäisen vuoden aikana. Mutta kolmantena vuonna näet ja tunnet sen selvästi. Juurakoiden esteiden on oltava 60-80 cm. Ne voidaan tilata parhaalla laadulla Internetistä.

Bambu -suojaukset voivat näyttää hyvin erilaisilta

Bambu -pensaskivet ja muita ideoita

Juurien hoito

Juurakoiden esteet ovat pakollisia toimenpiteitä, mutta ne eivät missään tapauksessa pidä bambu -suojauksesi kehitystä hallinnassa. Tästä huolimatta sinun on kaivettava säännöllisesti puutarhan maaperää heidän ympärillään. Sinun on myös leikattava joitakin juuria vähintään kerran vuodessa.

Bambu -suojaus korotetussa sängyssä olisi myös vaihtoehto

Bambu -suojaus nosti sängyn bambu -puutarhaideoita

Seuraavat toimenpiteet

Jos olet jo istuttanut bambusuojan ilman rajoittavia toimenpiteitä, älä panikoi. Toimenpiteitä on vielä toteutettava. Sinun pitäisi vain katsoa bambusuojaa ja karsia juuret vähintään kerran, mutta mieluiten kahdesti vuodessa. Tämä toimenpide on pakollinen, ja voit myös kaivaa maaperän pensasaidan ympärille.

Talo, jonka edessä on bambusuoja, näyttää melko viehättävältä 

Taloideoita puutarhasuunnittelu bambu -pensasuoja

Bambu kukkaruukkuissa

Sinulla on paljon vähemmän stressiä, jos rakennat bambusuojasi kasvien ruukkujen avulla. Heti kun kasvisäiliöt asetetaan maahan vierekkäin, ne muodostavat yhdessä bambu -suojauksen. Niiden juuret ovat kuitenkin hallinnassa, koska alukset, joissa ne sijaitsevat, rajoittavat niitä. Tämä toimenpide voi kuitenkin vaatia elinsiirtoa jonkin ajan kuluttua. Muuten kukkaruukut tulisivat liian kapeiksi juurille ja lopulta tämä vahingoittaisi myös itse kasveja.

Voit ostaa jo korkeita bambukasveja kukkaruukkuissa

Turvallinen yksityinen bambusuojaus

Valitse oikea bambutyyppi puutarhasi tyyliin!

Erilaisia ​​bambukasveja on tuhansia. Kaikki eivät tietenkään ole edustettuina markkinoillamme. Mutta meillä on myös tietty lajike, josta voit hyötyä myös puhtaasti käytännöllisellä tavalla. Esimerkiksi jotkut lajit leviävät maan pinnalle. Mutta on myös kiipeilybambu, joka olisi luultavasti parempi vaihtoehto monille teistä. Voisit lukea siitä lisää tässä Kokenut!

Näin voit tehdä bambu -suojauksen kukkaruukkuista 

Bambu -pensasvinkit puutarhaan

Joten milloin idea bambusuojasta on halpa??

Puusuoja ei selvästikään sovellu ihmisille, joilla ei ole aikaa säännölliseen puutarhanhoitoon. Jos jossakin vaiheessa menettäisit hallinnan tämän juuren suhteen, törmäisit todelliseen ongelmaan. Olisi tuskaa korjata! Jos kuitenkin haluat viettää aikaa puutarhassa ja haluat saada yksityisyysnäytön nopeasti valmiiksi, bambusuojaus olisi ihanteellinen. Lisäksi bambusuojus olisi menestys, jos haluat antaa puutarhallesi eksoottisen tai vain hieman eksentrisen luonteen.

Toivottavasti sinulla on tarpeeksi tietoa päättääksesi, onko bambu -suojaus sinua varten vai ei. Liitteenä olevat kuvat voivat toimia lisäinspiraationa.

Bambu löytyy joskus myös puistoista 

Puutarhasuunnittelussa käytetään bambu -suojausta

Bambukasvit kasvavat erilaisissa olosuhteissa

Vinkkejä puutarhanhoitoon bambu -pensasuoja

Bambu -suojaus olisi hyvä idea myös sinulle?

Niitty puutarha ideoita puutarha suunnittelu bambu suojaus