Alkuperäinen yksityisyysnäyttö puutarhassa – mukava ulkoterassi

Alkuperäinen yksityisyysnäyttö puutarhamaisemassa, oleskelualue ulkona

Mukava luottamuksellinen oleskelualue puutarhassa

Löydät termin “puutarhahuone” lähes jokaisesta suunnittelukirjasta. Suunnittelijat näkevät puutarhan talon laajennuksena – asumisvaiheena. Ja kuten talossa, seinät ovat tukipisteitä, jotka määrittävät puutarhahuoneen.

Suunnittelijan mukaan seinä on pystysuora rakenne, joka on noin 1 metriä korkea.

Seinät voidaan rakentaa, rakentaa tai ne voidaan yhdistää keskelle kiinnittämällä kiipeilykasveja pajuun. Seinien mahdollisten vaihtoehtojen ja käyttötapojen ansiosta on mahdollista kokeilla erilaisia ​​muunnelmia ottamatta huomioon käytännön näkökohtia.

Ajattele ulkoasua – alkuperäinen yksityisyyden suoja puutarhassa

Alkuperäinen yksityisyysnäyttö puutarhassa landschafz massiivipuuta

Seinien ja talon tyylin, kalusteiden ja muiden puutarhaelementtien välillä pitäisi olla looginen viestintä. Esimerkiksi pyöreästä puusta valmistettu aita ei sovi annettuun tyyliin.

Seinien, jotka ovat olemassa vain esteettisistä syistä, on silti vastattava muuta puutarhaa riippumatta siitä, kuinka eklektinen puutarha on.

Ajattele tarkoituksenmukaisuutta. On tärkeää, että seinien, aitojen tai aitojen materiaalit, koko, sijainti, kestävyys ja kestävyys ovat tarkoituksenmukaisia. Turvallisuutesi vuoksi on joskus tarpeen kiinnittää muuraus tai korkea rauta -aita. Voit saavuttaa salaisuuden älykkäillä ratkaisuilla aidan yläpuolella, jotta uteliaita katseita vältetään. Avaruusverkot vaativat tietyn määrän vakaata maaperää kestämään painovoimaa.

Turvaa rajat

Alkuperäinen yksityisyysnäyttö puutarhan maisemavesijärjestelmän istuinalueella

Sopivin paikka puutarhan seinälle tai aidalle on kiinteistölinjaa pitkin. Useissa samanlaisissa taloissa samassa erässä yksinkertaiset puuaidat ovat yleensä edullisia yksinkertaisuuden vuoksi. Tämä ratkaisu sopii urakoitsijalle, mutta sillä on vain vähän esteettistä arvoa.

Muurausseinien toinen etu on niiden lujuus ja tiiviys, jotta ne voivat vaimentaa mitä tahansa ääniaaltoa.

Yksinkertainen puurakenne ei todellakaan ole huono ollenkaan, varsinkin kodinomistajille, joilla on rento puutarha

Alkuperäinen yksityisyysnäyttö puutarhamaisemassa puupaneelit puut

Jos järjestät puulevyt yksinkertaisesti vaakasuoraan, se muuttuu banaalista odottamattomaan ulkoasuun ilman lisäkustannuksia. Saat leikkisän tunteen liitutaululla lapsille (tai aikuisille, jotka haluavat pitää hauskaa sen kanssa).

Vapaan tilan värimaailma

Alkuperäinen yksityisyysnäyttö puutarhassa. Kasvimaisemavalaistus

Koska seinät ovat hallitseva elementti puutarhassa, joka on siellä ympäri vuoden, ne voidaan ottaa huomioon avoimen tilan värimaailmassa. Tietysti myös pitkäaikainen huolto on otettava huomioon. Tämä lämmin lounaistyylinen muuri sopii täydellisesti kultaisen siankärsämön (Achillea sp) kukka-sävyn kanssa, ja portti on sopusoinnussa kissanmintun (Nepeta sp) ja scabiosan (Scabiosa sp) kylmän sävyn kanssa

Voit helposti saavuttaa nykyaikaisen ilmeen korvaamalla puulevyt aaltopahvilaatikoilla

Alkuperäinen yksityisyysnäyttö puutarhan maiseman metallisessa puutarha -aidassaRytmisesti aaltoileva pinta täydentää pystysuoria kasveja, kuten ruokoheinää (Thamnochortus insignis), yksinkertaisessa, tyylikkäässä pihan nurkassa.

Huomaa: Rakennusmääräyksissä voi olla rajoituksia seinien ja aitojen korkeudelle. Anna itsellesi neuvoja ensimmäistä kertaa, ennen kuin päätät siitä.

Luo yksityinen huone

Alkuperäinen yksityisyysnäyttö puutarhamaiseman aurinkosuojarottinkikalusteissa

Jos sinulla on jo erikoinen puuaita, jonka vaihtaminen olisi liian aikaa vievää, voit naamioida sen vihreillä kasveilla. Lehdillä on eloisuutta, jota ei voida saavuttaa rakennetuilla seinillä. Ja jos täydennät kuvaa kukilla, tuoksuilla ja ohi lentävillä linnuilla, on selvää, miksi suunnittelijat käyttävät usein tätä puutarhanhoitoratkaisua.

Tietysti on myös joitain huonoja puolia. Jotkut kasvit eivät kestä ikuisesti, joskus vain muutaman kuukauden. Pitkällä aikavälillä menestyminen yksityisen tilan kasveilla riippuu puutarhaviljelytaidoistasi. Lisäksi sinulla ei pitäisi olla lemmikkejä ja pystyä hoitamaan kasvien sairauksia. Sinun tulisi myös tietää, että sinun pitäisi käyttää aikaa uuden kasvun ja suojauksen katkaisemiseen.

Kasvaa rauhallisesti

Alkuperäinen yksityisyysnäyttö puutarhamaisemassa vihreällä alueella kukkii punaisena

Hieno tuuli on tervetullut lämpimänä päivänä, mutta voimakas tuuli voi tehdä sanomalehden lukemisen kuistipöydässä mahdottomaksi. Ennen tuulensuojan rakentamista, riippumatta siitä, onko se rakennettu vai viljelty, sinun on ensin ymmärrettävä ilman liikkeen dynamiikka.

Joten jos tuuli aiheuttaa turbulenssia kuistillasi, yrityksesi ovat olleet tehokkaita vain lyhyen matkan. Sinun on etsittävä parempaa strategiaa sammuttaa tuuli vähitellen rakentamalla elementtejä. Kasvata puutarhan tuulenpuoleisella puolella polvikorkeita kasveja, joita tukevat olkapään korkeat kasvit ja sitten pään korkeat kasvit. Lopussa on vielä korkeampi muuri tai aita tarvittaessa. Tämä luo laminaarivirtauksen, joten sinulla on suurempi hiljainen alue, jossa voit nauttia puutarhasta.

Jos sinulla ei ole riittävästi tilaa huippuratkaisulle, lävistäjäpaneeli aidan varrella parantaisi tuulensuojan tehokkuutta. Toinen strategia ei ole estää tuulta, vaan antaa sen suodattaa, voit saavuttaa tämän kasvatetuilla pensailla tai kiipeilykasveilla, jotka päästävät ilman läpi.

Jaa tilaa

Alkuperäinen yksityisyysnäyttö puutarhamaisemassa ristikko puu aidan päällystetty polku

Riippumatta siitä, onko puutarhasi pieni vai suuri, sen jakaminen pienempiin osiin – jokaisella on omat rajansa ja yksilöllisyytensä – saa sen näyttämään suuremmalta. Yksinkertainen ratkaisu on perustaa osio, joka viittaa erilliseen huoneeseen ja toimii porttina. Kuvan puutarhassa avoin puinen ristikko toimii myös taustana hallitsevalle keskittymiselle.

Kuvittele tämä istuinalue keskellä niittyä

Alkuperäinen yksityisyysnäyttö puutarhamaisemassa, oleskelualue ulkona

 Et varmasti kutsuisi heitä mukavaksi. Mutta kun sitä ympäröivät kiipeilykasvit ja runsas vihreä vuode, se on intiimi tila, jossa voit keskustella ja rentoutua tuntikausia.

Huomautus: Yksityiseen huoneeseen, jossa voit syödä tai lukea häiriöttömästi, et tarvitse mitään muuta kuin 1,5 metriä korkeaa suojaa tai seinää. Suuremmilla korkeuksilla saatat tuntea itsesi klaustrofobiseksi. Voit myös hallita leikkausta helposti.

 Puutarhasi pitäisi näyttää teatraaliselta?  

Alkuperäinen yksityisyysnäyttö puutarhan maisema valaistus penkki takka

Ei ongelmaa! Päivällä tämä puutarha on raikas, arkkitehtoninen yksilöllisyys. Mutta yöllä tämä patio on maaginen tila. Hiekkapuhallettu lasi hajauttaa taustavalon muistuttaen auringonlaskun hämärän taikuutta.

Lisää wow -vaikutusta

Alkuperäinen yksityisyysnäyttö puutarhassa maisema allas oranssi seinä moderni

Seinä voi itse pelata tähtiä, koristeltu rohkeilla väreillä tai valmistettu innovatiivisista materiaaleista tai perustettu taidegalleriaksi.

Tämän nykyaikaisen trooppisen maiseman painopiste on oranssi seinä, jossa on punainen bougainvillea.

Jos katsomme seiniä taiteena, emme saa unohtaa maalivaihtoehtojaAlkuperäinen yksityisyysnäyttö puutarhamaisemassa puuaita värikkäitä paneeleja

Tämä eklektinen typerä puinen ristikko on valmistettu kierrätyslevyistä. Tarkista, onko puutarhassa tällaisia ​​materiaaleja, ja käytä mielikuvitustasi.

Suunnittele kiinteistön suojaus taidegalleriaksi pystysuoran puutarhanhoidon ihmeiden kautta

Alkuperäinen yksityisyysnäyttö puutarhamaiseman pystysuorassa seinäikkunassa

 On olemassa laaja valikoima DIY -seinäkoneita. On olemassa vesiviljelyjärjestelmiä, joissa on sisäänrakennettu kastelujärjestelmä tai pussit, ja ne on valmistettu hunajakennoista, jotka on täytetty ruukkuseoksella. Kasvatettavia kasveja ovat mehikasvit, eksoottiset orkideat, bromeliadit, ruohot, sammal, syötävät kasvit ja yrtit.

Korjaa kaltevuus

Alkuperäinen yksityisyysnäyttö puutarhamaisemassa nurmikon reunakivessä

Kaltevat tontit asettavat haasteen hankkia tarpeeksi viljelykelpoista tasaista tilaa, jotta ulkoilu olisi käytännöllistä. Koska tukiseinät ovat hyvin näkyvät ja usein massiiviset, sinun on varmistettava, että käytetyt materiaalit vastaavat muita elementtejä.

Luonnonkenttä- tai jokikivestä valmistetut seinät ovat looginen lisä kivilaattojen kuistille. Rakennuslupien ja piirustusten vaatimat korkeammat suojaseinät on usein valmistettu betonilohkoista, ei suosituimmasta materiaalista terassillesi. Ulkonäköä voidaan parantaa kivellä, tiilellä tai laatalla tai värillisellä tai kuvioidulla stukolla tai pariisin vuorella.

Tukiseinät ovat loistava tapa esitellä puutarhanhoitokykysi

Alkuperäinen yksityisyysnäyttö puutarhassa maisema ruoho kasvi kivi

Siellä voidaan kasvattaa kasveja, jotka muuten jäävät huomaamatta. Rosmariini, kellokukka, ruusut tai kivilehti sopivat tähän hyvin.

Rinteitä on vaikea viljellä. Usein maaperä ei ole tarpeeksi syvä juurien kasvamiseen. Hanki neuvoja paikallisilta asiantuntijoilta ja paranna maaperää. Varmista hyvä vedenpoisto seinän takana huokoisella soralla, joka on kääritty pussisuodattimiin ja syviin reikiin ylimääräisen veden poistamiseksi juurivyöhykkeeltä. Luota kotoperäisiin kasveihin, jotka ovat jo sopeutuneet paikallisiin olosuhteisiin.