Puutarhan koristelu yrtti- ja puutarhamerkeillä: näin voit luoda upean puutarhan

Kesä on aivan nurkan takana ja koska kevät on ollut toistaiseksi erittäin lämmin, kukat ja ruohot varmasti itävät puutarhassa. Jos sinulla on myös pieni yrtti- ja vihannespuutarha, on aika hankkia puutarhakoristeita. Kerromme, miten se tehdään.

Oikea puutarhakoriste jokaiseen puutarhaan

Kaikki koriste -esineet eivät sovi yhtä hyvin kaikkiin puutarhoihin. Suuret ja isot kauhat voivat ylikuormittaa nopeasti pienen puutarhan, ja liian pienet puutarhakoristeet eivät häviä suuressa puutarhassa.

Tee itse puutarhakoristeita

Onneksi on puutarhakoristeita, joissa on yrtti- ja puutarhamerkkejä, jotka näyttävät hyvältä missä tahansa puutarhassa. Koska puutarhakyltit ovat yleensä sängyissä ja nämä sängyt näyttävät samalta useimmissa puutarhoissa. Toisin sanoen: kauniilla ja laadukkaalla Yrtti- ja puutarhamerkki olet joka tapauksessa oikeassa.

Korkea laatu on myös avainsana, johon kannattaa kiinnittää huomiota. Koska et voi nauttia huonolaatuisesta puutarhamerkistä pitkään.

Kun koristelet puutarhaa, kiinnitä huomiota materiaaleihin

Koska kauniit koriste -esineet ovat puutarhassa monta kuukautta (joskus ympäri vuoden), sinun on kiinnitettävä huomiota materiaaleihin. Materiaalin on oltava sellainen, että se kestää tuulta ja säätä. Kesällä puutarhakoristeiden on kestettävä pitkäaikainen altistuminen auringonvalolle, kun taas kevät ja syksy voivat olla erittäin myrskyisiä ja sateisia. Materiaalilta vaaditaan paljon.

yrtit-1746366_1920

Onneksi useimmat yrtti- ja puutarhakyltit on valmistettu myös säänkestävästä materiaalista, joka kestää jopa kaikkein epäsuotuisimmat sääolosuhteet. Tietysti ostaessasi sinun tulee muistaa, että mikään materiaali ei säily ikuisesti kaupoissa tai verkkokaupassa olevia ominaisuuksia. Viimeistään muutaman vuoden kuluttua myös säänkestävimmistä materiaaleista valmistetut yrtti- ja puutarhakyltit on vaihdettava.

Muovi tai ruostumaton teräs ovat erittäin suosittuja materiaaleja yrtti- ja puutarhakyltteihin. Ja molemmissa on etuja.

 Erilaisten yrtti- ja puutarhamerkkien edut

Yrtti- ja puutarhamerkkejä Muovia pidetään erittäin säänkestävänä, koska itse materiaali säilyttää ominaisuutensa suhteellisen hyvin. Toisaalta muovi ei ole – kuten nimestä voi päätellä – ei luonnollinen aine. Ja se häiritsee joitakin puutarhanomistajia. Siksi he valitsevat mieluummin ruostumattoman teräksen. Ruostumaton teräs kestää sään, mutta muuttaa ulkonäköään ajan myötä, ja se on myös altis ruostesuojalle. Tästä syystä sinun on oltava valmis yrtti- ja puutarhakyltiesi ruostumiseen nopeammin, etenkin vanhojen rautateiden lähellä tai metalliteollisuudessa.

puutarhan koristelu elber tee tiili

Vaihtoehto ruostumattomalle teräkselle – ja joka näyttää edelleen hyvältä – ovat puiset puutarhakyltit. Niitä on monenlaisia ​​malleja, kokoja ja muotoja. DIY -ystävät voivat myös löytää puisia kylttejä, joita he voivat muokata oman tunnelmansa mukaan. Vastaavia aihioita voi ostaa verkosta tai rautakaupoista. Pienellä taidolla voit luoda yrtti- ja puutarhamerkkejä, joita kenelläkään muulla ei ole puutarhassa.

puutarhan sisustus elber tehdä yrtti merkkejä huomautus

Yrtti- ja puutarhakyltit DIY -asiantuntijoille

Jos olet vielä ammattitaitoisempi käsityötaidossa, voit myös tehdä kaikki yrttitarhasi puutarhamerkit itse. Täälläkin on hyvin erilaisia ​​vaihtoehtoja ja ennen kaikkea mielikuvituksella ei ole rajoja. Tämä tarkoittaa: Anna itsesi inspiroitua ja kerää jatkuvasti uusia ideoita, joista voit sitten tehdä omia puutarhakylttejä.

Kuten tämä idea täällä:

Pienet puukyltit sopivat erityisen hyvin aloittelijoille puutarhan merkkien suuressa maailmassa. Ne valmistetaan nopeasti ja tarvitset yleensä vain sellaisia ​​materiaaleja, joita sinulla on jo kotona, tai ainakin ne voidaan hankkia pienellä vaivalla. Ja niin se menee:

  • Hanki puulevy ja leikkaa se sen kokoiseksi, jonka haluat tulevan puutarhamerkisi olevan (vaihtoehtoisesti voit leikata sen rautakaupassa)
  • Tarvitset myös vedenpitävän kynän, jolla voit kirjoittaa puulle. Sinulla pitäisi olla myös lyijykynä ja pyyhekumi käsillä luonnoksen piirtämiseen
  • Kaunistaaksesi puutarhan kyltin säänkestäväksi tarvitset sitten halutun värisävyn ja kirkkaan lakan
  • Ensimmäinen vaihe alkaa sahaamalla lauta pisteeseen, jotta se voidaan myöhemmin kiinnittää maahan ilman ongelmia. Varmista tässä vaiheessa, että kärki ei ole liian lyhyt. Puutarhamerkin pituudesta riippuen se voi olla 15-20 senttimetriä pitkä. Sen ei tarvitse kadota kokonaan maahan myöhemmin.

puutarhan sisustus elber tekee hienoja ideoita

Sitten puukappale voidaan maalata, jos haluat. Tänä vuonna niin sanottu shabby chic on suosittu myös puutarhassa. Tämä tarkoittaa, että kohtaamme paljon valkoiseksi maalattua puuta. Voit siis tehdä saman myös puutarhamerkin kanssa. Osa trendikästä ulkoasua on kuitenkin se, että väriä ei käytetä kovin huolellisesti – ainakaan sen ei pitäisi näyttää siltä. Älä siis maalaa puutarhakylttiä täysin läpinäkymättömäksi, vaan kiinnitä huomiota värin epätasaiseen jakautumiseen.

puutarhan sisustus elber make l = yrttimerkki nuoli

Sitten tulee kirjoitus. Voit halutessasi suunnitella joitakin tulostusehdotuksia tietokoneelle etukäteen ja leikkiä niiden kanssa. Kun olet löytänyt oikean fontin, tulosta arkki ja käytä sitä puutarhamerkkisi mallina.

Jos voit tehdä ilman mallia, maalaa haluttu teksti puutarhan kylttiin käsin. Molemmissa tapauksissa sinun on kuitenkin piirrettävä lyijykynällä, jotta voit korjata virheet.

Jos pidät kirjeestä, voit jäljittää sen vedenpitävällä huopakynällä.

Lopuksi kirkas lakka levitetään puutarhamerkin päälle – ja siinä kaikki!

Voit tietysti muokata tätä yrtti- ja puutarhamerkin perusmuotoa haluamallasi tavalla ja tehdä helposti omia merkkejäsi. Pidä hauskaa!

puutarhan koristelu tekee itsestäsi viiksien viestinnän

puutarhan sisustuksen tekeminen elber l = yrttimerkit

Tee puutarhan sisustus itsellesi hyväksi materiaaliksi