Gharchola Sarees – Top 10 gyönyörű design a hagyományos megjelenéshez

A Gharchola saree egy régi szári Gujarat és Rajasthan régióiból. Khambatban kezdődött, amely Gujaratban van, ahol ezeket a szári -kat kizárólag esküvőkre használták. Mivel Khambat kikötő volt, sok kereskedő távozott erről a helyről, és behozta a selyemfonókat. Ez növelte a Gharchola saree nagyságát. Mivel ezek a szövők jól jártak a haldoklás művészetével, gazdag vörös színeket állítottak elő, amelyek ma már az esküvői öltözék szinonimái..

A Gharchola szárinak megkülönböztető mintája van, amely rács. Ezt arra használják, hogy a menyasszonyok belépjenek új otthonukba. A „Ghar” szó otthont jelent, a „Chola” pedig ruhát jelent, tehát ez a menyasszony jelmeze, amikor belép új otthonába.

Gharchola Sarees fontossága:

A Gharchola saree egy hagyományos szári, amely üdvözlő jelet mutat a menyasszonynak, amikor belép a vőlegény házába. Vallási szempontból a vőlegény anyja ezt a Gharcholát adja a menyasszonynak. Majd a fejére borítja, hogy tiszteletet és áldást mutasson. Ez a drapéria is jelentős, mivel megmutatja az anyósa szeretetét és azt a törődést, amelyet most az új menye iránt fog venni. A Gharchola -t az esküvői rituálék részeként is használják, amikor a vőlegény stole -jához kötik.

Gharchola Saree Jellemzők:

Gharchola sarees esküvői sarees Gujarat és Rajasthan.

 • A menyasszony egy Gharcholát visel dupataként, amelyet a fejére terít.
 • A szári egyik vége a derékhoz van hajtva.
 • A másik végét a jobb oldali vállra kell helyezni.
 • A saree ezen végét is használhatja a vőlegény stole -jához való kötéshez. Ezt általában az esküvői rituálék során végzik, amikor a pár megkerüli a szent tüzet.

Milyen szöveteket használnak a Gharchola Sarees -ben?

A hagyományos Gharchola szári Venkatagiri pamutból készül, amely gazdag pamut Andhra Pradeshből. Ez a pamut kellemes tapintású és ragyog, így tökéletes esküvőkhöz. A pamut kiváló lélegzőképességű, és elnyeli az összes gazdag színt, mint a piros, a barna, stb. A Gharchola sarees selyem és pamut keverékben is kapható, de a tiszta selyem nem ajánlatos. A gaji selyem az egyetlen selyemfajta, amely ellenáll a színek elhalásának folyamatának, és a bonyolult munkát a szárin végzik.

Melyik testalkatú nőket részesítik előnyben?

Mivel a Gharchola a menyasszonyé, nem számít, hogy milyen testalkatban vagy. A saree tökéletes mindenféle menyasszony számára. Lehetnek rövidek, magasak, vékonyak vagy nehéz felépítésűek. A saree nem engedi, hogy másként érezze magát. Lenyűgözően és gyönyörűen fog kinézni az esküvőjén egy gyönyörű Gharchola száriban. Ezért ne csüggedjen el egyetlen testformája miatt sem, mivel a Gharchola a legfontosabb napon királynőként fogja kinézni magát..

Gharchola Sarees gyönyörű tervei nőknek képekkel:

Íme a Gharchola saris legjobb modelljei, amelyek jelenleg népszerűek.

1. Gharchola Saree tervező:

Gharchola Saree tervező

Itt van egy szép tervező Gharchola saree narancssárga és zöld színben. A rácsminta híres, és az arany zari, amely az egész szári, tökéletes. Az arany zari a szári határán nagyon hagyományos. Ez a szári jó minőségű pamutból készült. A zöld és a narancs gazdag színei azonnal megjelennek. A bandhani nyomtatás is megtalálható ezen a szárin.

 • Szövet: Pamut
 • Viselési alkalmak: Esküvők, sőt vallási rendezvények
 • Megfelelő testalkat: Alkalmas karcsú testhez

2. Bandhani Gharchola Saree:

Bandhani Gharchola Saree

Válassza ezt a csodálatos, élénkvörös színű szárit a tökéletes működés érdekében. Ez a bandhani Gharchola saree éppen megfelelő ahhoz, hogy szexi legyen egy piros száriban. Itt kiválaszthatja a színek és mély árnyalatok skáláját, amelyet ez a szári tartalmaz. Ennek a szárinak a kialakítása alapvetően egy bandhani csekk-minta, nyakkendőfesték funkciókkal. Tehát a piros -fehér kombináció az arany mellett nagyon szépnek tűnik.

 • Szövet: Gaji selyem
 • Viselési alkalmak: Fesztiválok és fogadások
 • Megfelelő testalkat: Alkalmas karcsú testtípusokhoz

3. Gharchola Silk Saree:

Gharchola Silk Saree

Itt van egy gyönyörű Gharchola selyem szári, amely hagyományos gaji selyem anyagból készült. Ez a tiszta selyemszövet tökéletes a test Gharchola munkájához. Viselje ezt a lenyűgöző darabot a legfontosabb napján. Ennek a szárinak a tervezése magában foglalja a palla és a test tervezői kézimunkáját. A szál szegélye és motívumai szegélyezik a szárit, hogy lenyűgöző legyen.

 • Szövet: Gaji selyem
 • Viselési alkalmak: Esküvők, rituálék és fesztiválok
 • Megfelelő testalkat: Alkalmas karcsú testtípusokhoz

4. Gharchola Panetar Saree:

Gharchola Panetar Saree

Ha menyasszony vagy a Gujarat régióból, akkor a legjobb öltözék a Gharchola panetar saree lenne. Ez a csodálatos szári élénk vörös és zöld színekkel rendelkezik. Ez teszi a tökéletes Gharchola esküvői szárit. A szári tiszta pamut Gharchola anyagból készül. Itt a fehér és a piros és a zöld kombináció valami különlegessé válik. Hagyományosan viselve sok áldást fog hozni.

 • Szövet: Pamut Gharchola
 • Viselési alkalmak: Esküvők
 • Megfelelő testalkat: Alkalmas karcsú testtípusokhoz

5. Pamut Gharchola Saree:

Pamut Gharchola Saree

Ez a pamut Gharchola saree a megfelelő fajta szári egy menyasszony számára. A szári élénkpiros színe kiemeli a menyasszony tisztességét. A bonyolult haldoklási folyamat és a rácsos mintában végzett bandhani munka kiváló. A pamut Gharchola saree rácsos mintával rendelkezik, és minden rácson belül van a bandhani nyakkendőfesték-technika. Az arany zari szegély gazdag tapintást kölcsönöz ennek a szárinak.

 • Szövet: Pamut Gharchola
 • Viselési alkalmak: Esküvő és fesztiválok
 • Megfelelő testalkat: Minden testtípusra alkalmas

6. Gharchola Zari ellenőrzi Saree -t:

Gharchola Zari ellenőrzi Szári -t

A Gharchola zari sarees fő design eleme csekk mintában. Itt az arany zariból négyzeteket készítenek, majd a bonyolult tervezést a köztes térben végzik. A Gharchola saree tiszta zari munkát végez. A Gharchola szári szövete pamut vagy gaji selyem lehet. Itt a zarit négyzetekre szövik, és a nyakkendőfestést végzik. Ez az ellenőrzött minta többnyire az egész száriban készül.

 • Szövet: Pamut és Gaji selyem
 • Viselési alkalmak: Vallási fesztiválok
 • Megfelelő testalkat: Alkalmas karcsú testtípusokhoz

7. Menyasszonyi Gharchola Saree:

Menyasszonyi Gharchola Saree

Ez a tökéletes esküvői viselet a Gujarat régió menyasszonyának. Ez a menyasszonyi Gharchola saree fényes, szimbolikus színekkel és mintákkal. A menyasszony esküvői jelmeze gyönyörű és etnikai. A menyasszonyi szári tiszta fényes pamutból készül. A kialakítás hagyományos rácsmintával rendelkezik. Minden rácsnak van valami formája, mint például a madaraknak, stb..

 • Szövet: Pamut
 • Viselési alkalmak: Esküvők
 • Megfelelő testalkat: Alkalmas karcsú testtípusokhoz

8. Georgette Gharchola Saree:

Georgette Gharchola Saree

Egy csodálatos georgette Gharchola saree, ha egy gyönyörű nő viseli, még lenyűgözőbbnek tűnik. Ez a tiszta georgette saree rendelkezik minden finom örökség darabjával. Imádni fogja ezt a szárit pompázni a következő rendezvényen, amelyen részt vesz. Ez a szári tiszta georgette -ből készül, és a bonyolult zari rácsminta mindennek vége. A szárinak is zari vonala van, és Jhumkas -szal végződik. Ez egy tipikus radzsasztáni munka Gharchola saree.

 • Szövet: Zsorzsett
 • Viselési alkalmak: Vallási alkalmak és fesztiválok
 • Megfelelő testalkat: Minden testtípusra alkalmas

9. Rózsaszín és narancssárga Gharchola Saree:

Rózsaszín és narancssárga Gharchola Saree

Ez a rózsaszín és narancssárga Gharchola saree egy másik klasszikus, amelyet imádni fogsz alkalmakkor. A színek fényesek és gyönyörűek. A szárinak ünnepi megjelenése van. Próbálja ki ezt a gyönyörű szárit, és biztosan élvezni fogja, ahogy kinéz benne. A Gharchola szárinak sima teste van, a rács minta széles határával. A rózsaszín és a narancssárga szín el van zárva a testen, így nagyon modern tapintású.

 • Szövet: Selyem és sifon
 • Viselési alkalmak: Fesztiválok Különleges napok
 • Megfelelő testalkat: Alkalmas karcsú testtípusokhoz

10. Szatén selyem Gharchola Saree:

Satin Silk Gharchola Saree

Itt van egy tiszta Gharchola szatén saree, ami fantasztikusan néz ki. Ennek a szárinak a színei merészek és világosak. Imádni fogja, hogy megmutassa magát ebben a csodálatos kézimunka száriban. Az itt használt szövet tiszta szatén selyem. Ez nagyon puha érzetet kölcsönöz a szárinak. A szárin végzett zari munka végig és rácsos mintázatú. A saree palla teljes zari munkát végzett.

 • Szövet: Szatén és selyem
 • Viselési alkalmak: Fesztiválok és esküvői fogadások
 • Megfelelő testalkat: Minden testtípusra alkalmas

Melyik blúz alkalmas Gharchola Saree -re?

A Gharchola szári kép mindig egy csodálatos, színes blúzt fog mutatni, amelyet a szári hangsúlyozására viselnek. Ez a blúz lehet pamutból vagy gaji selyemből. A színnek a saree kontrasztjának színének kell lennie. Zari munkát végezhet a blúzon is. A menyasszony blúzának bonyolultabb mintái is lesznek, mint a szálmunka, a zari munka, a minták és a szimbólumok. A blúz elkészítése is rendkívül fontos. A blúz kivágásának és stílusának tükröznie kell a szokásokat, valamint modernnek kell lennie, hogy megfeleljen a mai generációs menyasszonynak.

Hogyan kell stílusosítani Gharchola Saree -t?

A Gharchola saree különféle módon stílusosítható:

 • Amikor a hivatalos esküvői szertartáson viseli, a vállára kell húznia.
 • A szokásos indiai stílusban viselheti más fesztiválokon és rendezvényeken.
 • Gudzsaráti öltözék lévén gudzsaráti módon is viselheti úgy, hogy a palla elöl van rajzolva.
 • A bonyolult palla munkát mindig meg kell mutatni, ezért ne hajtogassa a palla vállát.

A Gharchola saree a gudzsaráti és a radzsasztáni szövők és a teremtés megtestesítője. Ez a gyönyörű szövetdarab, ha szeretettel szövik, a legjobbat hozza ki. A vörös és arany gazdag színeiben ez a szári az, amit a legtöbb nő szeret viselni életének legfontosabb napján. A Gharchola sari bonyolult rácsmintájával és bandhani -effektusával dicsőséges megjelenést kölcsönöz Önnek, amely megkülönbözteti Önt másoktól. Tehát adja hozzá ezt a történelemdarabot a sarees gyűjteményéhez. Még ha nem is Gudzsarátból származik, nagyszerű, hogy van egy szári innen.