Top 10 hudplejetips til at tackle vinterens problemer!

Fik du en tilbagemelding på din telefon, der minder dig om, hvad du lavede sidste vinter? At sidde ved pejsen og skåle nogle skumfiduser med din familie er en fantastisk følelse. Men vent? Vintre kan også betyde tør og irriteret hud, som kan fjerne al din lykke. De kolde og kølige vinde kan skabe ødelæggelse på din hud og efterlade dig at ridse som et loppeangrebet dyr.

Tips til hudpleje om vinteren

Hvad hvis vi fortæller dig, at denne vinter bliver anderledes? Ja! I denne artikel har vi samlet nogle effektive hudplejetips til vinteren for at hjælpe dig med at håndtere ekstreme vejrforandringer.

Top 10 hudplejetips om vinteren

Følg disse 10 tips for at holde dig fri for tørhed og skællet hud hele vinteren:

1. Invester i en rig fugtighedscreme:

Din almindelige vandbaserede fugtighedscreme kan underpræstere om vinteren. Så det er tid til at erstatte det med en tung, oliebaseret fugtgivende lotion, der kan forsegle fugtindholdet i din hud i lange timer. Vælg produkter, der indeholder ingredienser som kakaosmør, sheasmør osv., Der har rige blødgørende egenskaber. Påfør lotionen over hele kroppen umiddelbart efter brusebad for de bedste resultater.

[ Læs mere: Bedste fugtighedscreme til følsom hud]

2. Brug en luftfugter i dit værelse:

Vintervinden er ret tør og mangler fugtighed. De kan fjerne den naturlige fugt fra din hud og efterlade den elastisk. Det er her en luftfugter kan hjælpe dig! Denne enhed kan øge fugtigheden eller fugtighedsniveauerne i luften, der reducerer udseendet af tør og revnet hud. Seje luftfugtere er ideelle til mennesker med tør hudproblemer som eksem end varme luftfugtere.

3. Undgå at tage bad i varmt vand:

Mange mennesker begår en alvorlig fejl ved at tage et bad i meget varmt vand for at tackle det kolde vejr. Denne praksis kan fjerne de naturlige olier og fugtindhold fra huden. Det kan føre til rødme, afskalning, hudskalning osv. Den ideelle temperatur på dit badevand skal være omkring 112 F eller omkring 44o C.

4. Bliv hydreret:

Ligesom andre celler i kroppen er vores hudceller for det meste lavet af vand. Mangel på nok vand i kroppen kan forårsage dehydrering i disse celler og give dem et tørt, skællende udseende. Så du skal drikke mindst 8-10 glas eller mere om dagen om vinteren for at opretholde tilstrækkeligt vandstand i kroppen.

[ Læs mere: Fordele ved at drikke vand ]

5. Sig nej til hårde sæber:

De fleste syntetiske bade sæber på markedet er fyldt med hårde kemikalier, der fjerner de naturlige olier og fugt fra din hud. Undgå at bruge produkter, der indeholder sulfater, parabener, tilsatte dufte, alkohol og syntetiske farvestoffer, som kan forværre dine tørre hudproblemer. Vælg i stedet milde, sæbefri rensemidler, der indeholder glycerin, planteolier, hyaluronsyre osv., Som er skånsomme for din hud. Påfør også makeup minimalt og fjern den, inden du rammer sengen.

6. Påfør Chapstick eller Lip Balm:

Læber er de mest sarte områder af din hud og også de mest ignorerede! I stedet for at bruge den samme ansigtsfugtighedscreme til dine læber, så prøv også at bruge chapstick eller en læbepomade. Gå efter naturlige, økologiske produkter fremstillet med bivoks, sheasmør osv., Som ikke har toksiske virkninger, selvom det ved et uheld kommer ind i munden. Påfør balsamen igen for hver 2-3 timer for at holde dine læber bløde og smidige.

7. Glem ikke at bruge en solcreme:

Hvis du troede, at du kunne springe solcreme over på kolde, mindre solrige dage, så tager du så fejl! Forskning viser, at UV -strålingen fra vintersolen kan være lige så høj som enhver anden dag på året. Så det er vigtigt at bære en bredspektret solcreme for at beskytte din hud mod fotoaging, melasma og endda kræft.

[ Læs mere: Bedste solcreme ]

8. Spis en sund, afbalanceret kost:

Ordsproget, “Du er hvad du spiser” kan ikke være mere sandt! Hvad du spiser kan påvirke kvaliteten og udseendet af din hud. Så sig nej til junkfood og forkæl dig i stedet med en sund, afbalanceret kost. Spis masser af avocado, søde kartofler, laks, nødder, grønne grøntsager, tomater osv., Der er rige på vitaminer, mineraler og sunde fedtstoffer, der giver næring til din hud.

9. Exfolier en gang om ugen:

Din hud kan se tør, revnet og synligt flak ud om vinteren. De hvide skalaer er døde celler, der ophobes på hudens overfladelag. Det er vigtigt at rense dem en gang om ugen for at bevare en sund hud. Du behøver ikke at investere i en dyr skrubbe for det! Ro i dit køkken og pisk en hjemmelavet skrubbe med ingredienser som Besan, rismel, havregryn osv. For at slippe de uønskede partikler væk uden at skade din hud.

10. Bær beskyttelsesudstyr:

Endelig skal du holde din hud dækket af de hårde vintervind. Brug varmt uldtøj, der består af åndbart materiale for at fjerne sved og overskydende fugt fra kroppen. Hvis du foretrækker at bære uldtrøjer, så brug et ekstra lag bomuldstøj for at forhindre, at materialet irriterer din hud.

Endelige tanker:

Vi håber, at du finder disse 10 hudplejetips til vinter nyttige! Hvis du ikke oplever lindring, selv efter at du har fulgt dem, skal du kontakte en hudlæge for at afgøre, om der er et andet problem. I sådanne tilfælde har du muligvis brug for specielle lægeordinerede hudplejeprodukter ordineret af lægen, der også følger med visse lægemidler til at helbrede og reparere ekstrem tørhed.