Phenylalanine rige fødevarer i Indien – 10 bedste liste

Vores krop har brug for aminosyrer, som er ansvarlige for mange vitale funktioner i kroppen. En sådan aminosyre, der diskuteres i dag, er phenylalanin. Inden vi begynder med phenylalaninrige fødevarer, lad os forstå lidt mere om det.

phenylalaninrige fødevarer

Hvad er phenylalanin?

Phenylalanin er en aminosyre. Det har to former kaldet L-Phenylalanine og D-Phenylalanine. L-formen kan ikke produceres af menneskekroppen og kommer fra fødevarer. Disse kilder omfatter både planter og dyr. Fenylalanin er vigtig til behandling af mange hudrelaterede lidelser, lindrer smerter og endda behandler depression. Det anslås, at en gennemsnitlig voksen bør tage mere end 100 mg af denne aminosyre for bedre helbred. Så lad os komme i gang med at lære om nogle af de bedste phenylalaninrige fødevarer.

Top fenylalaninrige fødevarer:

Her er vores 10 bedste phenylalaninrige fødevarer i Indien. Lad os tage et kig på dem.

1. Kød og fisk:

phenylalanin fødevarer

Disse fødevarer er de vigtigste proteinkilder og er fyldt med phenylalanin. Nogle kød indeholder omkring 1000 mg af hver 100 g phenylalanin. Hummer, tun, laks, østers osv. Indeholder også phenylalanin. I forhold til fisk indeholder kød lidt mere phenylalanin og er også en bedre proteinkilde. Blandt kød, bacon, oksekød, kalkun osv. Er de bedste kilder til denne aminosyre.

% af phenylalanin i 100 gram: i gennemsnit 148 %

2. Sojaprodukter:

Da phenylalanin hjælper med at skabe DNA, skal vi indtage den rigtige mængde mad dagligt for at give vores krop godheden af ​​denne værdifulde aminosyre. Sojamad såsom ristede sojabønner indeholder mere end 2000 mg phenylalanin pr. 100 gram. Andre fødevarer, der falder ind under denne kategori, er sojachips, sojatofu, sojamel, osv.

% af phenylalanin i 100 gram: i gennemsnit 236 %

3. Æg og mejeri:

Mejeriprodukter indeholder en betydelig mængde phenylalanin, hvilket er en af ​​grundene til den søde smag af emballeret mælk. Ost, æg osv. Er rige på denne særlige aminosyre. Et æg indeholder omkring 500 mg phenylalanin, hvilket gør det til en af ​​de bedste fødevarer, der har phenylalanin.

% af phenylalanin i 100 gram: i gennemsnit 78 %

4. Frø og nødder:

phenylalaninrige fødevarer

Mange frø og nødder indeholder en stor mængde phenylalanin. For eksempel indeholder græskarkerner 1733 mg af denne aminosyre pr. 100 gram. Sammen med græskar indeholder frø af andre frugter såsom vandmelon også en god andel phenylalanin. Mandler er også rige på denne aminosyre.

% af phenylalanin i 100 gram: i gennemsnit 198 %

5. Nødder:

Der er visse nødder, der indeholder en stor mængde phenylalanin. Indtagelse af nødder som valnødder kan give vores krop den nødvendige mængde af den gode aminosyre. Nødder har også et højt proteinindhold og kan øge sundhed og styrke i vores krop.

% af phenylalanin i 100 gram: i gennemsnit 198 %

6. Aspartam:

Dette er et kunstigt sødemiddel, der bruges i en række emballerede produkter. For eksempel – tyggegummi, sodavand osv. Indeholder alle en god mængde phenylalanin, som er gavnligt for at opbygge vores DNA, men til en vis grad. En overdosis af Aspartam kan imidlertid være farlig for vores helbred og må ikke bruges som en primær kilde til phenylalanin.

% af phenylalanin i 100 gram: i gennemsnit 68 %

7. Lam:

Magert oksekød eller lam indeholder en stor mængde phenylalanin i dem. Disse fødevarer er rige på proteiner og er meget gavnlige for kroppen. Ristet oksekød indeholder omkring 1464 mg phenylalanin pr. 100 gram. Du kan prøve at tage forskellige former for oksekød som skuldre, mørbrad, ribben osv.,

% af phenylalanin i 100 g: 167 %

8. Magert svinekød:

Alle elsker svinekød. Svinekød udgør en integreret del af nogle af de mest lækre retter i verden. Det er en rig kilde til magert protein og indeholder gode mængder phenylalanin. Svinekød har mere 100 mg (pr. 100 gram) af denne aminosyre, som er lig med 1095 milligram pr. 85 gram. Korrekt indtagelse af denne type kød vil øge niveauet af nyttige og nødvendige aminosyrer i kroppen.

% af phenylalanin i 100 g: 147 %

9. Fuldkorn:

Hele korn som Kamut kommer med gode andele af phenylalanin. De har omkring 300 mg (pr. 100 gram) af denne aminosyre i dem. Fuldkorn er en af ​​de bedste kilder til phenylalanin og er gavnlige til at reparere vævsskader og andre former for indre skader. Tilføj denne mad til din sædvanlige kost for at forbedre niveauet af phenylalanin i din krop.

% af phenylalanin i 100 g: 34 %

10. Bønner og linser (pintobønner):

fødevarer med et højt indhold af phenylalanin

Bønner, især Pinto -bønner er en af ​​de bedste fenylalaninrige fødevarer. Især for vegetarer er der mange færre valgmuligheder for at få aminosyrer i plantekilder. Inklusive bønner og bælgfrugter kan hjælpe dig med at overvinde disse mangler og forsyne kroppen med vigtige proteiner som phenylalanin.

% af phenylalanin i 100 g: 61 %

Nu hvor du har lært de fantastiske phenylalaninrige fødevarer, er det tid til at inkludere dem i din kost. Denne vigtige aminosyre er nødvendig for kroppen for at fremme både fysisk og psykisk velvære. Det hjælper med at håndtere stress, reducere humørsvingninger og endda opretholde vores energiniveau. Sammen med disse fordele er phenylalanin også nødvendig for at forbedre skjoldbruskkirtlens funktioner. Så gå ikke glip af dette centrale næringsstof. Start med at spise disse fødevarer for at få maksimale fordele.