Sådan undgår du forstoppelse

Forstoppelse er et af de almindelige problemer, som mange mennesker klager over. Enkelt sagt er det kroppens manglende evne til at udskille tarmene, og det fører til smertefulde kramper i maven sammen med meget ubehag. Selvom forstoppelse ikke er et alvorligt problem, men langvarige problemer med denne tilstand kan hæmme den daglige rutine og livsstil. Men i stedet for at behandle forstoppelse er det altid en bedre mulighed at undgå det gennem visse tips og forslag til et sundt liv. Denne vejledning er perfekt til at kende de bedste måder at undgå forstoppelseskrisen og holde den i skak. Tjek dem ud og følg regelmæssigt resultaterne.

Sådan undgår du forstoppelse

Har fiberrige fødevarer:

Fiber er en af ​​de bedste måder at rense maven for affaldet samt regulere afføringen for at undgå problemer med forstoppelse. Ved at inkludere nogle af de førende fiberprodukter i kosten, kan dette mål let opnås. Svisker, pærer, gulerødder, broccoli, bønner, fersken, figner og fuldkorn er nogle af de ideelle fødevarer i denne henseende. En kombination af 2-3 fødevarer herfra hjælper dig på den rigtige måde.

Medtag hørfrø i kosten:

Hørfrø er en af ​​de bedste måder at undgå forstoppelse. Du kan pulverisere dette frø og opbevare. Drys dem oven på fadene og salaterne hver dag. Det hjælper ikke kun med at regulere tarmen, men sikrer også, at der leveres en god mængde omega fedtsyrer 3 til kroppen.

Har masser af vand og sunde væsker:

En anden effektiv måde at forhindre forstoppelse på er at have gode mængder vand hver dag. Omkring 10 glas rent og filtreret vand foretrækkes. Sammen med dette kan du altid inkludere sunde væsker som frisk frugtsaft og urtete. Dette vil sikre, at kroppen er godt hydreret, og der er ordentlige bevægelser i tarmen. Det vil tilføre bulk til afføringen og sikre, at den bliver blødere for let bortgang.

Det er vigtigt at træne:

Motion hjælper med at opretholde kroppens funktioner og holder også fordøjelsessystemet i korrekt form. Ved at bruge omkring 30 minutters træning hver dag kan du faktisk holde forstoppelse i skak sammen med en masse andre fordele. Noget så enkelt som at gå vil også gøre underværker. Prøv det selv for at se fordelen! Hvad mere? Det vil også hjælpe dig med at opretholde kropsvægten.

Har gode toiletvaner:

Den første ting er at bruge lidt god tid på toilettet og have tålmodighed, før afføringen går over. Giv kroppen en gang til at udskille. Du bør også aldrig ignorere Naturens opfordring. Hvis du ignorerer opfordringerne til afføring, vil du kun blive forstoppet. De bedste tidspunkter, hvor du kan passere afføringen, er cirka 30 minutter efter måltidet eller tidligt om morgenen.

Undgå koffein:

Koffeinholdige drikkevarer vil kun gøre det endnu vanskeligere at passere afføringen. Dette inkluderer både te og kaffe. Bortset fra det bør du også holde dig væk fra sodavand og luftede drikkevarer, der forværrer tilstanden af ​​forstoppelse. Alkohol er en anden drink, som man bør holde sig fra, hvis de ikke vil opleve en forstoppet fornemmelse.

Undgå medicin:

Der er visse lægemidler især antibiotika, der fører til forstoppelse som en bivirkning. I et tilfælde, hvor du helt vil undgå følelserne, er det bedst at stoppe sådanne lægemidler og lede efter erstatninger. Dette er en af ​​de bedste måder at nå mål om forstoppelse undgåelse. Sørg for at konsultere lægen, før du gør det.