20 Almindelige årsager og symptomer på spedalskhed

Spedalskhed, også populært kendt som Hansens sygdom, er en kronisk medicinsk tilstand forårsaget af en bakteriel invasion, der til tider efterlader en dødelig konsekvens. Denne sygdoms hovedkarakter er mycobacterium leprae, som er den eneste bakterie, der er ansvarlig for spedalskhed.

Årsager og symptomer på spedalskhed

Dette er en sygdom, der har eksisteret i årtier nu og anerkendes som en af ​​de ældste sygdomme. I 1873 købte G.A Hansen fra Norge først disse bakterier til berømmelse, da han opdagede et patogen, der lancerer sig på værternes krop og får sine nødvendigheder fra værten. Imidlertid bemærkede han også, at disse bakterier vokser langsomt i naturen og mere langsomme i at reproducere.

Spedalskhed, der er kronisk, er hovedsageligt relateret til huden og nervesystemet. Det ville først forårsage fysisk skade på huden, der var mild og subtil i naturen, f.eks. I form af pletter, der aldrig skabte ubehag. Som et resultat blev det ignoreret, indtil nervøst sammenbrud fulgte. Tilbage i disse dage var en ordentlig kur mod spedalskhed ikke mulig på grund af minimum viden og opbakning.

I dag er der naturligvis medicin og piller til at bremse den igangværende proces. Spedalskhed er dog lidt smitsom, selvom den ikke er fængende som kulde eller feber. Faktisk siger læger, at dette er en ganske sjælden sag, der bliver ved med at blive sjælden, efterhånden som dagene flyder forbi.

Der er tre forskellige måder, man kan opdage spedalskhed og dens typer. WHO, verdenssundhedsorganisationen klassificerede spedalskhed baseret på det område af berørt hud eller beskadiget skade. Ligesom tuberkuloid spedalskhed er en mild form for spedalskhed, hvor ikke meget af dermalagene er beskadiget. Det er normalt et par sår på huden, og det er slutningen på det. Den spedalsk spedalskhed påvirker huden dårligt med tilfælde af knuder som klumper, der dannes på huden.

Så er der den multibacillære spedalskhed, der forårsager mere end fem knuder med tegn på bakterier i den. Den paucibacillære spedalskhed indeholder ikke mere end en eller to knuder og er normalt bakteriefri. Den tredje metode har seks forskellige sondringer baseret på tilstandens sværhedsgrad. De kan klassificeres som mellemliggende spedalskhed, der kommer og helbreder af sig selv, borderline spedalsk spedalskhed, borderline tuberkuloid spedalskhed og så videre.

Spedalskhed Årsager og symptomer:

Denne artikel vil guide dig om, hvad der er hovedårsagerne og symptomerne på spedalskhed, som hjælper dig med at blive opmærksom på det.

Spedalskhed Årsager:

Nedenfor er angivet nogle af årsagerne og årsagerne til spedalskhed:

1. Bakterier:

Læger har indtil nu stadig været forvirrede om, hvor kilden til spedalskhed befinder sig. Tidligere var det en af ​​de mest voldsomme sygdomme af alvorlig art. Men nu med tiden er det helet på sig selv, og nu er det et ganske sjældent tilfælde. Men hovedårsagen til årsagen forbliver hos bakterierne, mycobacterium leprae eller M.leprae kort sagt. Bortset fra mennesker er et bestemt sæt dyr blevet anerkendt som en kilde til denne bakterie, bæltedyret er specifikt. Tilstedeværelsen af ​​disse stavformede bakterier får fuld skyld for ankomsten af ​​spedalskhed.

2. Smitsom:

På en undersøgelse, der engang blev foretaget, blev det konstateret, at en procent procent af de amerikanere, der var ramt af spedalskhed, i deres fortid har boet i et omgivende hus med spedalskhedspatienter. Dette må være grunden til, at patienterne tilbage i tiden stod over for et kæmpe adskillelsesproblem. Folk på de dage var kloge og fordømmende, hvilket fik spedalskhedspatienter til at lide mere.

Spedalskhed er kendt for at blive overført ved kontakt, såsom næsedråber som i dråber fra næsen eller munden, såsom at dele tallerkenen eller mad, eller hvis nogen nyser på dig. Lægerne er imidlertid ikke helt sikre på, hvad der forårsager eller hvilken vej det tager.

3. Din krops evne:

Forskere og læger er enige om, at bakterierne M.leprae er til stede i de fleste af vores kroppe i fragmentmængder. Det er kroppens manglende evne til at samarbejde med bakterierne, der får spedalskheden til at dannes.

4. Dråber af næse og mund:

Ifølge mange eksperter siges spedalskhed at overføres gennem dråberne i næse og mund. Dette er en af ​​de vigtigste og skal huskes årsager til spedalskhed. Lukkede forlængede kontakter kan være årsagen til forekomsten af ​​disse sygdomme. Denne bakterie spredes hurtigt og gør kroppen svag indefra. Hvis det ikke helbredes på det rigtige tidspunkt og med de rigtige teknikker, kan det skade din krop i massiv takt og gøre dig svag fra kernen. Ifølge mange rapporter er spedalskhed en af ​​de mest spredte sygdomme lige nu.

5. Svag krop:

En, der har en svag krop, kan blive påvirket af disse skadelige bakterier. En af de mest almindelige årsager til spedalskhed er en svag fysisk tilstand. Hvis du har en dårlig nervesygdom, har du stor chance for at blive påvirket af symptomerne på spedalskhed. Det sker hos både mænd og kvinder og nogle gange også hos teenagere og børn. Dette er en af ​​de mest skadelige og hurtigt spredende bakterielle infektioner nogensinde, og hvis du skulle træffe passende foranstaltninger for at redde dig selv fra at blive smittet med disse sygdomme.

6. Svagt immunsystem:

Hvis du har et fungerende immunsystem, er der stor chance for, at du kan blive inficeret med spedalskhedsbakterierne. Bakterien blev først grundlagt eller opdaget af Gerard Henrik Amrmaur Hansen, der var læge. Ifølge ham, hvis en mand eller en kvinde har et svagt immunsystem, har det pågældende individ en stor chance for at gå ned med spedalskhed. Der er ingen specifik kur mod denne årsag, og dette kan let inficere alle, og alle kan gå ned med denne særlige sygdom, hvis hans eller hendes krop ikke får den rigtige forsyning af fødevarer, som vil opbygge deres immunitetssystem.

7. Slim:

Ifølge læger er det bevist, at spedalskhed spredes på grund af slim fra en inficeret person. Dette er en af ​​de vigtigste spedalskhedsårsager. Slim indeholder bakterier (eller virus), og dette kan spredes fra person til person. Spedalskhedens natur er smitsom (diskuteret tidligere). Generelt spredes de vigtigste bakterier, der er ansvarlig for spedalskhed, langsomt, og dette kan hæmme ens fysiske tilstand i massivt omfang. Man kan let blive syg med de forskellige skadelige symptomer på spedalskhed, hvis de ikke passer ordentligt på sig selv. En inficeret person bør også sørge for, at den sygdomsfremkaldende kim ikke spredes fra ham til det fri.

8. Mycobacterium Leprae:

Mictobaterium leprae er blevet diskuteret tidligere i denne artikel, men dette punkt giver dig nogle fakta om denne bakterie, som du bør kende.

Mycobacterium leprae betragtes som en af ​​de mest primære spedalskhedsårsager. Det er en syrehurtig organisme og spredes virkelig hurtigt i hele kroppen. Det kan gøre kroppen svag inden for en meget kort periode. Blandt de mange spedalskhedsårsager betragtes dette som den vigtigste.

9. Andre herskende sygdomme:

Hvis du allerede lider af en eller anden form for sygdom eller infektion, kan du også blive ramt af spedalskhed. Man bliver let smittet med denne bakterie, hvis nogle forudgående sygdomme allerede har svækket din fysiske tilstand og immunitet.

10. Andre årsager:

Der er mange andre årsager, som lægerne ikke kender til spedalskhed. Spedalskhedsårsager kan variere fra person til person baseret på hans eller hendes fysiske tilstand. Der er ikke meget du kan gøre ved dette. Man kan kun ønske, at han eller hun ikke bliver angrebet og invaderet med denne skadelige bakterielle infektion. En gud fysisk tilstand (internt) kan redde dig fra invasionen.

Symptomer på spedalskhed:

Nogle af de almindelige tegn og symptomer på spedalskhed er angivet nedenfor:

1. Hudplaster:

Ofte omfatter de første tegn på spedalskhed hudpletter, visse hvide subtile pletter på huden, der selvom den er kløefri og smerter mindre forringer huden. På et sådant tidspunkt bliver huden normalt tør og skællet og begynder ofte til tider at skrælle af, hvis den er ridset.

2. Nervevrag:

Et af de vigtigste steder, spedalskhed rammer dig, er dine perifere nerver. Spedalskhed er en kronisk sygdom, der holder sig nede i et større stykke tid med små tip her og der, der ikke kan ses, f.eks. Hudpletter. Når sværhedsgraden stiger, begynder nerverne at blive påvirket. Dette kan, hvis det ignoreres længe, ​​endda føre til følelsesløshed i visse dele.

3. Næseproblemer:

Det siges ofte, at din næse kan være en sender af denne sygdom fra en krop til en anden, da bakterierne forlader en krop for at være vært på en anden. Disse parasitære bakterier påvirker ofte næsen i form af næseblødninger. Man kan opleve mildt tab af blod gennem næsen sammen med tyngde og løbende næse.

4. Ulcerøs tilstand:

Når sygdommen udvides, er der ofte bemærket sårbetingelser, der forårsager sårene under fodsålerne. Dette, hvis det ignoreres, kan forårsage en så dårlig reaktion, at fodamputation bliver den eneste løsning.

5. Knuder og bylder:

Selvom pletter kun er en lille effekt af spedalskhed, skyldes hovedforvrængning i huden ankomsten af ​​knuder som klumper og bylder, der skæmmer huden sammen med følelsesløse følelser så dårligt, at det kan blive lammet.

6. Optisk pleje:

Ofte ved vi det måske ikke, men vores synsnerver i øjet bliver også påvirket. Dette, hvis det forlænges, kan endda føre til tab af syn.

7. Muskelsmerter:

Et af de mest almindelige symptomer på spedalskhed er muskelsvaghed og følelse af tilfældig træthed. Dette er almindeligt hos ældre mennesker og endda også hos modne mænd og kvinder. Hvis du er inficeret med disse skadelige bakterier, er det ret almindeligt, at du vil opleve muskelsymptomet. Selv teenagere, der lider af spedalskhed, kender dette særlige symptom. Dette ledsages ofte af overdrevne smerter i armmusklerne og tab af følelsen af ​​fornemmelse i musklerne. Mennesker med dette særlige symptom på spedalskhed skal igennem en hård tid i hele sygdomsfasen.

8. Tab af fornemmelse:

Blandt alle spedalskhedssymptomer er denne den mest kendte. Dette særlige symptom ses hos mennesker over hele verden og sker for mennesker i alle aldre uanset om de er mænd eller kvinder. Ifølge læger kan man på grund af dette typiske symptom let finde ud af, om vedkommende går igennem det skadelige stadie af at blive smittet med spedalskhedsbakterierne. Den perifere nerveinddragelse er den primære synder i dette tilfælde. Tilstanden kan være ekstremt alvorlig, da hvis symptomet ikke er løst, kan det føre til permanent tab af fornemmelse af nerverne.

9. tab af øjenvipper:

Øjenpine er ikke slutningen. Der er en række andre spedalskhedssymptomer forbundet med øjnene. Ifølge en ordentlig undersøgelse foretaget på mange spedalskhedstilfælde er det blevet analyseret, at tab af bryn og øjenvipper er ret almindeligt under spedalskhedsinfektionen. Man kan let miste synet (midlertidigt) på grund af spedalskhed og desværre er dette et af de mest sete symptomer på spedalskhed. Både mænd og kvinder lider af dette symptom, og dette kan også ødelægge deres udseende. Da med beskadiget hud, hvis der er tab af øjenbryn og øjenvipper, så vil man se grim ud i virkeligheden.

10. Fortykkelse af huden:

Sammen med hudpletter er der fortykkelse af huden, som er et ret populært spedalskhedssymptom. Huden bliver rigtig tyk, mens man lider af spedalskhed. Fortykkelsen af ​​huden er ofte forbundet med alvorlige hudsygdomme sammen med mange ekstra hud- og kropssmerter også. Dette symptom er et af de værste spedalskhedssymptomer nogensinde.

I denne artikel er der nogle af de bedste symptomer og årsager til spedalskhed, som har vist sig at være absolut nøjagtige. Disse er de mest seende, og denne liste er blevet arrangeret baseret på den levende undersøgelse, der blev udført om årsager og tegn på spedalskhed.