Hvad er colitis? Vigtigste årsager og symptomer

Når vi stiger ned ad vores krop, kommer tarmene til at se lige over tarmen, som er dette store stykke sammenrullet rørlignende struktur, der spiller en integreret rolle i kroppens fordøjelse og udskillelsesproces. Tarmene, to i antal, tyktarmen og tyndtarmen er også ansvarlige for udskillelse af visse juicer eller kropsvæsker for at lindre og udglatte processen. Ligesom enhver anden kropsdel ​​er vores tarm også tilbøjelige til visse medicinske tilstande. En korrekt tarmtilstand er colitis. Colitis er dybest set en betændelse i tarmområdet, der til tider også påvirker endetarmen i vores ryg. I en nøddeskal er det tyktarmen, som er et andet navn for tyktarmen er nøglemålet her.

årsager og symptomer på colitis

Der er forskellige dele af et tyktarm. Ileum, som er den store del af tyndtarmen, der er placeret i tyktarmen, slutter sig til cecum, det vil sige starten på tyktarmen. Derfra bevæger den stigende tyktarm sig opad efter højre side af kroppen. Den tværgående tyktarm løber hen over maven med den faldende tyktarmsdel nedad i venstre side af kroppen. Sigmoid tyktarmen er afslutningen på tyktarmen, der nærmer sig endetarmen, hvor en del af tyktarmen er buet op. Denne indre foring af tyktarmen, når den påvirkes, danner colitis, der hovedsageligt skyldes infektion eller betændelse.

Der er ofte to forskellige typer af colitis-tilstand- den ene er akut colitis og den anden er kronisk. Den akutte colitis virker noget hurtigt og forekommer hovedsageligt på grund af et bestemt sæt årsager. Såsom dræbning af bakterier, der kunne have hjulpet kroppen; Ligesom gær er der ofte visse harmløse bakterier til stede i kroppen, der tager sig af vores kropsfunktioner. Til tider kan for meget antibiotikaforbrug få din krop til at dræbe de nyttige bakterier og derved resultere i colitis. Endnu en vigtig årsag til akut colitis kan skyldes tab af blodgennemstrømning til tyktarmen. Denne situation eller tilstand betegnes som iskæmisk colitis.

Der kan være mange grunde til, hvorfor der opstår mangel på tilstrækkelig blodgennemstrømning. Den anden slags, det vil sige kronisk colitis er en langsom progressiv periode med colitis, hvor de nøjagtige årsager altid er et bundt af forvirring. Ifølge forskerne er det relateret til kroppens immunsystem, der reagerer forskelligt på et bestemt patogen i kroppen.

Symptomer og årsager til colitis:

Denne artikel vil guide dig om, hvad der er hovedårsager (årsager) og tegn eller symptomer på colitis hos mænd og kvinder, der gør dig opmærksom på dette problem.

De vigtigste årsager til colitis kan beskrives som:

1. Smitsomme betændelser:

Ofte når vi taler om colitis, opstår sygdomme som diarré og madforgiftning. Dette skyldes tilstedeværelsen af ​​visse vira og bakterier, der forårsager tyktarmssygdomme. Normalt kan det være årsagen eller kilden at komme i kontakt med forurenet vand og mad. Bakterien i disse grundstoffer sidder fast i tarmslimhinden og frigiver en giftig sekretion, der får tarmens foring til at betændes. Dette er en akut type colitis. Det er derfor, diarré anses for at være en konsekvens af colitis tilstand.

2. Crohns sygdom:

Dette er en anden måde at blive påvirket af colitis. Nøgleelementerne i denne proces omfatter enhver del af fordøjelsessystemet, der starter fra madrøret til maven og ned til tarmområdet og længere ned til endetarmen eller udskillelsesstedet. Dette er det samme, hvor fordøjelseskanalen bliver betændt. Dette er en af ​​hovedårsagerne til colitis.

3. Mikroskopisk colitis:

I denne form for colitis er der ofte en fusion af to uønskede elementer inde i tarmens indre foring. Disse to elementer er separate sygdomme, der får betændelsen til at opstå. Ofte er det blevet bemærket, at når tyktarmsvæggene bliver forsvundne, bliver enten lymfocytter eller kollagener fastgjort i det, hvilket forårsager betændelsen.

4. Blodforstyrrelse:

Det er her, vi kommer tilbage til formen for iskæmisk colitis i detaljer. Ofte forårsager visse blodsygdomme som leukæmi eller mindre omfang som anæmi tab af røde blodlegemer inde i kroppen ved at øge produktionen af ​​unødvendige hvide blodlegemer. Hvis dette tab af røde blodlegemer fortsætter, kan tilstanden ofte tage en alvorlig drejning, når tarmene, der formodes at være gennemblødte i tilstrækkelige mængder blod, modtager mindre og mindre blod med tiden. Denne akutte mangel på blod i tarmområdet forårsager colitis, der betegnes som iskæmisk colitis.

5. Ulcerøs colitis:

Dette er en kronisk form for colitis, som er langvarig og langsom udvikler sig. Dette er et autoimmun system, hvor kroppens immunsystem angriber tyktarmen på grund af deres bestemte fejl ved at betragte et stof som et fremmed antistof. Dette forårsager igen betændelse i scenen.

6. Stråling:

Eksponering for stråling kan også være årsag til colitis. Dette er ofte efter at en person har været igennem strålebehandling som en del af en tidligere behandling. Behandlingen, hvor maven har været udsat for stråling efter afslutning, viser en tilstand, der kaldes stråling enterocolitis, der ligner colitis. Dette er dog normalt et sjældent tegn.

7. Iskæmisk tarm:

Hvis der er bekymring for iskæmisk afføring som årsag til colitis, kan undersøgelsen ligeledes evaluere hjerte og vener, søge efter tegn på åreforkalkning eller indsnævring af korridorer. Dette kan omfatte at lytte til hjertet og palperer eller føler slag i nakke, arme og ben; og lytte med et stetoskop til de ekspansive vener i kroppen, herunder halspulsåre og lårben og aorta.

8. Viral kontaminering:

Hos patienter, hvor den kliniske konklusion af colitis er hjælpestof for en viral kontaminering, er det ikke nødvendigt med yderligere test. Uanset hvad det måtte have, ville dette ikke have betydning for en patient, der virker dårligt, udtørret eller har bemærkelsesværdig smerte, feber eller blod i afføringen.

Symptomer på colitis:

Her nævner vi 10 vigtigste og almindelige tegn og symptomer på colitis, som er meget nyttige at vide om denne colitis.

1. Mavesmerter:

Colitis, der er en tarmlidelse, kommer ud i symptomformen som en akut mavesmerter. Disse inkluderer kramper og ubehag i maven eller øvre del af maven, men dette er tåleligt og tåleligt. De vises med mellemrum eller kan fortsætte hele dagen lang. Hvis denne smerte vedvarer længere end normalt, skal man straks gå til kontrol.

2. Blod:

Med colitis følger den stærke mulighed for at finde blod i din afføring, som måske eller måske ikke er en smertefuld proces. Hvis colitis også har påvirket dele i din endetarm, er chancerne for, at tarmovergang vil være et smertefuldt øjeblik på grund af den nuværende betændelse inde i endetarmen i endetarmen. Dette er det samme tilfælde af diarré, når blod kan ses undslippe din krop sammen med den ustoppelige tarmudskillelse. Tenesmus, en medicinsk tilstand, hvor den konstante afføring kan mærkes, kan også forekomme.

3. Tarmvækst:

Ulcerøs colitis opbygger din fare for tyktarmsvækst. Din specialist vil foretage en koloskopi og kontrollere for malignitet, når du får din analyse. Det er afgørende at planlægge en efterfølgende screening otte til 12 måneder efter, at din specialist har analyseret ulcerøs colitis. Dette reducerer din fare for tyktarmskræft.

4. Irritation:

Der er to slags minus colitis, 1) kollagenøs colitis og 2) lymfocytisk colitis. Enten kollagen eller lymfocytter (en slags hvid blodplade) trænger ind i lagene af tyktarmsmassen, sandsynligvis en følge af irritation. Dette er en hidtil uset sygdom og kan være en autosikker lidelse.

5. Overfølsomhed:

Hos spædbørn mere ungdommelige end et år er colitis regelmæssigt på grund af overfølsomhed over for kvæg eller sojamelk. Overfølsom colitis kan ses hos babyer, der ammes, hvor mødre drikker mælk fra mælk og sender det protein ind i brystmælken.

6. Diarré Fast udledning:

Med colitis, især colitis, herunder det distale tyktarm (endetarm og sigmoid tyktarm), crescendos smerte ofte og går før en diarré fast udflåd. Efter den solide udflåd kan smerterne dø, men derefter vende tilbage med følgende scene med tarmløshed.

7. Dehydrering:

Uendelig løshed i tarmen kan forårsage mangel på hydrering, og hvis den er tilstrækkelig ekstrem, kan udtørringen kræve behandling med IV -væsker eller oral rehydrering.

8. Høj feber:

Høj feber forbundet med tarmens løshed kan være et tegn på, at en bemærkelsesværdig sygdom kan være tilgængelig.

9. Patienthistorik:

Hos patienter med maveplager og løse tarm er det afgørende at opdage, hvornår bivirkningerne startede, i hvilket omfang de har udholdt, om de rejser alle veje, og hvad der forværrer dem bedre eller.

10. Rejsehistorie:

Rejsehistorik er bydende nødvendig, især hvis patienten for sent er gået til et område med muligvis forringet vandforsyning eller dårlig ernæring. Patienter spørger regelmæssigt om, hvorvidt bivirkningerne er forårsaget af ernæringsskade, men det er en besværlig forespørgsel at besvare hurtigt. Normalt sker dette ved brug af utilstrækkeligt plejet eller lagt væk næring i et hjem eller en familiesamling, og bivirkninger sker inden for et par timer efter, at næringen er spist. Andre ved den sociale lejlighed kan også støde på sammenlignende manifestationer.

Ulcerøs colitis kan være lammende og kan igen og igen forårsage forstyrrelser i livet. Selvom den ikke kender nogen kur, kan behandlingen reducere tegn og bivirkninger af infektionen betydeligt og på trods af at realisere langdistanceafbrydelse.