Szoptatási tippek, információk és tanácsok új anyáknak

A szoptatás alapvetően anyatejjel táplálja a csecsemőt, nem pedig vegyi tejet. Az első szoptatást nagyon fontosnak tartják a gyermek növekedésében. Nagyon gazdag vitaminokban, fehérjékben, antitestekben. A szoptatási tapasztalat nagyon különleges és előnyös a gyermeke számára. Örömteli kapcsolat van a babával, és sok egészséges előnnyel jár a szoptatás. Egy nemzet előnyös a szoptató anyák számára, mivel nagyszerű statisztikai számmal csökkenti a gyermekek halálozási arányát.

Szoptatási tippek Információk és tanácsok

Szoptatási tippek, információk és tanácsok:

Információ:

Az anyatej áldás az anyák számára. A szoptatás néhány előnye a következő:

1. Az első tejet folyékony aranynak tekintik:

Az első vastag sárga tej, amely közvetlenül a születés után jön ki a mellből, nagyon gazdag tápanyagokban és antitestekben, és megvédi a babákat a különböző betegségektől.

énnagyon emészthető: csecsemők és koraszülöttek számára az anyatej nagyon könnyen emészthető, és sok fehérjét tartalmaz. Nagyon könnyű, és ezért jól emészti az újonc.

2. Harcol a betegségek ellen:

Harcol olyan betegségek ellen, mint a fülfertőzés és a hasmenés, mivel antitesteket, sejteket és hormonokat tartalmaz. A kémiai összetételű anyatej soha nem illeszkedik a természetes anyatej egyedi formulájához.

3. Remekül érezheti magát:

A babával való fizikai érintkezés segíti a kötődést, valamint melegen, kényelmesen és biztonságban érzi magát. A kezdő bőrrel való érintkezés növeli az oxitocin szint termelését. Ez egy hormon, amely megnyugtatja az anyát és elősegíti a megfelelő tejáramlást.

4. Küzdhet a nők különböző egészségügyi problémái ellen:

Ez összefüggésbe hozható a következő betegségek, mint pl

  • 2-es típusú diabétesz
  • Petefészekrák
  • Mellrák
  • Szülés utáni depresszió

5. Segít a fogyásban:

Tanulmányok azt mutatják, hogy a szoptató anyák nagyobb eséllyel fogynak, mint a nem szoptató anyák.

Tippek:

1. Szülés utáni első szoptatás:

Meleg érintésnek és érintkezésnek kell lennie az anya és a baba között.

2. Első lépések:

Az első tej a tápanyagokban és vitaminokban gazdag kolosztrum. Az újonc gyomra nagyon kicsi, és nem tud túl sok tejet tartani. A baba etetése gyakran nagyobb tejellátást eredményez.

3. Ügyeljen a baba testórájára:

Ahelyett, hogy órával rögzítse a szoptatás idejét, nézze meg a baba hiányát, és ennek megfelelően döntsön. A baba éhségének korai jelei a gyökerezés, az ajkak megnyalása és a kezek szájba adása. Az első hetekben 8 vagy több alkalommal kell elvégezni.

Ha a szoptatás jól és gyakran történik, akkor más folyadékokra nincs szüksége a szervezetnek.

4. Tejtermelés:

Minél több tejet szív a baba, annál több tej keletkezik. A növekedési lökések első hónapjaiban több tejre van szükség.

5. Teljes értékű étel:

Az első 6 hónapban ez az egyetlen étel és ital, amire a babának szüksége van. Ha az etetés megfelelően történik, a baba növekedése is megfelelő.

Tanácsok:

én) Ha a szoptatás 6 hónap elteltével jól megalapozott, és az anya újra dolgozni kezd, tejet adhat hozzá, és tárolhat egy edényt, amelyet 3 napig hűtőszekrényben lehet tárolni. Hűteni kell tiszta palackokban, és nem javasolt a melegítés, mivel elpusztítja a baba által igényelt tápanyagokat.

ii) Aludj jól. A szoptatás gyakran az anyák alvásának árán történik. Tehát meg kell próbálnia aludni abban az időben, amikor a baba alszik, mert ha a baba ébren van és éhes, fel kell kelnie, függetlenül attól, hogy milyen álmos..

iii) Csak akkor hívjon vendégeket és látogatókat, ha aktívnak és késznek érzi magát. A szoptató anya gyakran fáradt, és vigyáz a babára. Tehát csak akkor szabad találkozniuk másokkal, amikor a baba ellazult és alszanak.

iv) Ne légy szégyenlős, és mindig kérj segítséget a párodtól. Végül is bizonyos felelősséget vállal a gyermekkel szemben.