Tutustu mustavalkoiseen valokuvaukseen ajattomana taiteena

musta valkoinen valokuvaus puun kuori syksy lehti

Mustavalkoinen valokuvaus? Kuinka voit parantaa valokuvia?

Eikö olekin outoa, että vaikka värivalokuvausta on ollut olemassa 1920 -luvulta lähtien, mustavalkoinen valokuvaus on edelleen niin arvostettu ja todella suosittu monien ihmisten keskuudessa? Voit jopa sanoa, että nykyään, digitaalikaudella, tämäntyyppinen taide kohtaa jopa huipentuman.

Vahvempi viesti

Mustavalkoiset valokuvat näyttävät osuvan aisteihimme monin tavoin voimakkaammin kuin muut. Se johtuu todennäköisesti siitä, että maailman värillinen muotoilu on meille tavallinen. Mustavalkoinen valokuva näyttää siksi kaiken välittömästi mystisessä, ainutlaatuisessa valossa.

Elämän lakkaamaton ympyrä

mustavalkoinen valokuvaus kädet jalat elämän ympyrä

Mutta on myös jotain muuta. Jotkut väritehosteet näyttävät liian kirkkailta valokuvauksessa. He eivät ole edes sellaisia ​​tavallisessa maailmassa. Kaikki tämä on tarpeetonta mustavalkoisen valokuvauksen ongelmana. Voit silti keskittyä paljon paremmin aiheeseen.

Ammattivalokuvaajat rakastavat mustavalkoisia kuvia

Ammattivalokuvaajat rakastavat mustavalkoista valokuvausta. Jopa jotkut heistä, kuten Henri Cartier Bresson, menevät niin pitkälle, että eivät tunnista värivalokuvausta lainkaan. He ovat sitä mieltä, että värilliset kuvat tulisi säilyttää vain perhealbumeissa.

Henri Cartier Bresson

mustavalkoinen valokuvaus henri cartier bresson

Yksi tunnetuimmista valokuvista

mustavalkoinen valokuvaus che gevara henry cartier bresson

Mitä kuvaat enimmäkseen mustavalkoisella valokuvauksella??

Mustavalkoisessa valokuvauksessa kuvataan erityisesti kauniita maisemia ja muotokuvia. Erinomainen esimerkki taiteellisista mestariteoksista ovat Ansel Easton Adamsin kuvat, jotka hän on kuvannut upeita maisemia. Niille on ominaista niiden graafinen luonne. Lisäksi ne vaikuttavat tuhansilla mustavalkoisilla vivahteilla, joita ne tuovat esiin.

Ansel Easton Adams

mustavalkoinen valokuvaus ansel adams valokuvaaja

Tunnettu valokuvaaja etsii unohtumattomia hetkiä

mustavalkoinen valokuvaus ansel adams retro auto kamera

Ansel Adamsin ottamat kalastusalukset

mustavalkoinen valokuvaus ansel adams veneet meri

Milloin sinun on turvauduttava mustavalkoiseen valokuvaukseen?

Usein, kun näytät saman kuvan version mustavalkoisena ja värillisenä, saat kaksi hyvin erilaista tulosta. Useimmissa tapauksissa vahvempi viesti tulee muunnelmalla, jossa on kaksi sävyä.

Mutta eikö joissakin tapauksissa pitäisi välttämättä suosia värillisiä versioita muihin verrattuna? Tämä on luultavasti totta, jos esimerkiksi haluat kuvata ei-niin tunnettua eläintä tai ehkä haluat kuvata auringonnousun tai -laskun vertaansa vailla olevaa kauneutta … Itse asiassa sinun on esitettävä toinen vastalause. Näissä esimerkeissä se riippuu pitkälti siitä, millaisen vaikutuksen haluat saavuttaa. Haluatko mieluummin korostaa tunnelmaa ja ilmapiiriä tai näyttää värien ja vivahteiden loiston? Voit vastata kumpaankin tapaukseen värillinen ja mikä mustavalkoinen valokuva sopisi paremmin, tai?

Lattiabussit Pyhän Paavalin katedraalin edessä

musta valkoinen valokuvaus lontoo bus st st paul

Nykyaikaisen tekniikan edut

Nykyaikaisessa tekniikassa on mukavaa, että oikeaan aikaan sinun ei tarvitse miettiä liian kauan, kuvaatko värillisesti vai mustavalkoisesti. Pikemminkin on tärkeää, että otat kohtauksen. Digitaalikameroiden avulla voit vain päättää, kumpi on mainittu myöhemmin.

Joskus kuitenkin, kun olet tehnyt kokeita mustavalkoisella valokuvauksella, myös alustava päätös voi olla erittäin hyödyllinen. Jos asetat kameran oikein, voit silti nähdä kohtaukset mustavalkoisina niitä katsellessasi. Joten voit tuntea miltä maailma tuntuu, kun näet sen mustavalkoisena!

Äärettömän rakkauden rakkaus

musta valkoinen valokuvaus apina äiti lapsi

Salvador Dali – muotokuva

mustavalkoinen valokuvaus salvador dali muotokuva

Nostalgiaa vanhalla laiturilla

mustavalkoinen valokuvaus vanha laiva nostalgia

Musiikkia mustavalkoisena

mustavalkoinen valokuvauspiano

Henkeäsalpaava luonnollinen panoraama

musta valkoinen valokuvaus luonto maisema meri kivet

Hiljaisuus ja täydellisyys

musta valkoinen valokuvaus zen tunne keltaisia ​​kukkia

Retro -näkymä New Yorkiin

mustavalkoinen valokuvaus new york panorama retro

 Rakkaus ja rauha valkoisessa

mustavalkoinen valokuvaus valkoiset kyyhkyset häät