Mallinvalmistuksen kiehtovuus. Minimaalinen maailma voidaan kokea täällä

Mallien tekeminen on vapaa -ajan markkinarako – ja kallis ja suosittu samaan aikaan. Vuodesta 2012 liikevaihto tämä Haara tallennettu, lisääntynyt jatkuvasti. Vuonna 2012 se oli 834 miljoonaa euroa, vuonna 2018 se oli noin 1,3 miljoonaa euroa ja tulevaisuuden ennusteet osoittavat, että yli 1,6 miljoonan euron liikevaihto vuonna 2023 on täysin mahdollista. Tämä artikkeli paljastaa, mikä tekee mallin tekemisestä ja mistä kiinnostuneet voivat saada inspiraatiota.

Luvut malli tekee miniatyyrejä

Kuva 1: Mallirakenne muuttaa mittasuhteita. Esitettävän sisällön koko pienenee ja se voidaan siten koukuttaa, kokea – ja se kiehtoo monia mallinrakennusfaneja.

Mallinvalmistuksen kiehtovuus. Mikä innostaa faneja?

On hyvin erilaisia ​​syitä, miksi ihmisistä tulee mallinvalmistuksen faneja. Tekniikan, mallin estetiikan tai käsityön intohimo voi olla taustalla ja tehdä myös eri mallien rakennetyyppien luokittelun konkreettiseksi:

  • Ja esteetikko ei voi antaa mitään tietoa mallin tarjoamista teknisistä vaihtoehdoista – mutta hän tekee kaikkensa parantaakseen mallia esteettisesti sen valmistuttua. Mallin tulee olla kaunis ja komea, jotta se voi myöhemmin päätyä näyttelyyn tai lavasttaa muulla tavalla.
  • Ja Harrastaja on vähän teknikko ja hieman esteetti. Joka tapauksessa ruuvaus, liimaus, korjaus ja uudelleenrakentaminen on hänelle tärkeää. Hänellä ei ole kiinteää päämäärää mielessä. Sen sijaan hän nauttii lähinnä jälleenrakentamisesta.
  • Ja Seuraajat etsii trendejä ja jäljittelee niitä. Hänen harrastuksensa ei ole pelkästään mallin tekeminen, vaan myös uusien mallien etsiminen – joko toimialalta, esimerkiksi lentokonerakentamisesta, tai valmistajalta.
  • Ja Tekninen fani valitsee mallinsa sen mukaan, mikä on hänelle tekninen haaste. Kun malli on rakennettu, teknikko etsii optimointimenetelmiä, sillä teknisten parannusten pitäisi myös parantaa mallin viihdettä, vaikka teknikko harvoin käyttää rakennetta, mutta pikemminkin parantaa sitä teknisesti.

teollisuusmalli, joka tekee junia

Kuva 2: Jos ajattelet mallinvalmistusta, voit löytää tämän harrastuksen faneja rautatie -näyttelystä, mutta myös lentokone- tai laivamallinrakennuksesta.

Innokkaat mallinrakentajat saavat inspiraatiota täältä

Mallin rakentaminen on harrastus, joka yhdistää fanit ja on usein kirja, jossa on seitsemän sinettiä muille kuin faneille. Jotta voisimme tavata muita faneja, on nyt lukuisia mallinrakennusyhteisöjä, jotka mahdollistavat uusimpien mallinrakennusvinkkien vaihtamisen. Mallintekijät voivat vaihtaa ajatuksia verkossa alueesta riippumatta. Voit tavata myös täällä:

23. ja 26. huhtikuuta välisenä aikana INTERMODEL RAKENTAMINEN 2020 Dortmundissa. 500 kansainvälistä näytteilleasettajaa yhteensä 18 maasta saapui viime vuonna samannimiseen messuun ja ilahdutti noin 77 000 messukävijää vain neljä päivää. Mallinvalmistusfanit ansaitsivat rahansa lentokoneiden ja laivamallien valmistuksella sekä rautamaisemien luomisella. Messuilta löytyy esteettejä sekä teknikkoja, harrastajia ja seuraajia. Voit saada neuvoja trendeistä, vaihtaa ideoita muiden mallinrakennusfanien kanssa ja saada inspiraatiota lukuisista esittelyistä.

Jokaisen pienikokoisen rautatien rakentamisen tunnetun fanin on käytävä Hamburgerissa Miniatyyri ihmemaa vierailla. Yli 1000 junaa ja yli 10 000 vaunua kulkee lähes 1500 neliömetrin mallialueella. Vuokra -alueen läpi kulkee 15 715 metriä ratoja, jotka kattavat yhteensä 7 000 neliömetriä. Rautatiemaailma lavastettiin rakkaudella 263 000 hahmon, 9250 auton ja 130 000 puun avulla, mikä antaa myös elävän kuvan, samoin kuin 3454 kytkintä, 4340 siltaa ja taloa sekä 52 ilma -alusta.

pienoismalli lentokone

Kuva 3: Miniaturlandissa Hampurissa rautateiden lisäksi myös lentokoneet ovat osa mallimaailmaa.

Saksan pääkaupungin Berliinin pienoismuoto on yhtä alueellisesti muotoiltu. Little Big Cityssä Berliinissä voit matkustaa ajassa taaksepäin kaupungin historian läpi – lukuisten mallirakennusten avulla, jotka opastavat sinut kaupungin historiassa. Koska Pienellä suurella kaupungilla on ”vain” pääkaupunki näkökentässään – eikä koko maailmassa, kuten Hampurissa -, Berliinin numeeriset mittasuhteet ovat myös paljon hallittavampia: noin 100 rakennusta ja noin 6 000 lukua kertovat hiljaa ja pienoiskoossa pääoman kehitys. Näyttely on ehdottomasti jotain teknikoille, vaikka junia ja henkilöautoja kulkee täällä huomattavasti vähemmän. Sen sijaan 30 projektoria, 15 hologrammia ja 50 vuorovaikutuspintaa herättävät kaupungin historian henkiin.

lego malli rakentaa lapsia

Kuva 4: Minimaisemat ja ratsastukset odottavat seuraavan sukupolven mallivalmistajia Legoland -teemapuistoissa. Näissä puistoissa on myös paljon mahdollisuuksia rakentaa.

Paljon vähemmän teknisiä, mutta korkealla viihdearvoilla varustettuja teemapuistoja pyörii ympäri maailmaa pienessä mittakaavassa. Miniland Legoland -puistoissa on keskipiste. Siellä maisemat, maat ja kuuluisat nähtävyydet toistettiin miniatyyrimuodossa – rakennuspalikoista, jotka eivät puutu kenenkään lapsen huoneeseen, nimittäin lego -lohkoista, jotka muuten eivät vain sovellu leikkimiseen vaan myös tee -se -ideoita itsellesi. Sen ympärille syntyy yhä enemmän seikkailumaailmoja, jotka kutsuvat sinut tutkimaan, kiipeämään, rakentamaan ja kokemaan.

Vaikka Legoland -puistot ovat vielä suhteellisen nuoria, Minimundus on ollut Itävallassa vuodesta 1958. Kärntenissä sijaitsevan puiston historia alkoi 20 mallilla ja nimellä Minieurop. Nykyään alueen pinta -ala on 26 000 neliömetriä, ja jopa sisäseikkailumaailma houkuttelee nuoria mallinrakentajia Klagenfurtiin.

Kuva 1: pixabay.com © olemme_pieniä(CC0 julkinen alue)

Kuva 2: pixabay.com © FixiPixi_deluxe  (CC0 julkinen alue)

Kuva 3: pixabay.com © violetta  (CC0 julkinen alue)

Kuva 4: pixabay.com © StockSnap (CC0 julkinen alue)