Puun värjäys – helppo taito, jota käytetään laajalti

On yhä yleisempi, että päivität oman kodin itse. Ylellisyyden käsite muuttaa sen merkityksen ja aseman jokapäiväisessä elämässä. Siihen voidaan usein kirjoittaa restauroituja antiikkihuonekaluja. Osaaminen käsitellä ja päivittää puukalusteet itse on asia, joka on aina kaikkien saatavilla. On uusia laitteita ja kauppoja, jotka helpottavat tätä kuin koskaan. Seuraavassa opit kuinka värjätä puu askel askeleelta ja mihin voit käyttää tätä osaamista.

On erittäin tärkeää erottaa lasite ja tahra

vinkit puun värjäykseen

Erota tahra ja lasite!

Puun raikastamiseen maalilla on kaksi yleistä tapaa. Tahra ja lasite ovat kaksi vaihtoehtoa. Käsittely tahralla on kestävämpi, mutta monimutkaisempi menetelmä. Nämä väriaineet tunkeutuvat syvälle puun rakenteeseen. Siksi ne sisältävät myös enemmän kemiallisia aineita.

Selitämme tämän artikkelin lopussa, kuinka voit suojautua tältä. Mutta toisin kuin värit, tahrat tarvitsevat lakan. Muuten ne putoavat nopeasti. Lasin etuna on, että se on helppo levittää ja näin ollen mahdollisuus toistaa tämä prosessi useita kertoja. Voit valita kahden vaihtoehdon välillä tapauksesta riippuen. Nyrkkisääntö on, että tahra on tarkoitettu pienemmille pinnoille ja lasite suuremmille pinnoille.

Voit hioa tunnelmaa ja puutarhaa värjäämällä puuta siellä

palkki maalaus puun tahra

Puun värjäys – värien valinta

Kun maalaat puuta, voit valita eri väreistä. Neutraalit vivahteet ovat osoittautuneet erityisen moderneiksi viime vuosina. On myös monia muita vaihtoehtoja. Luonnollisia on Lika, jonka voit tehdä itse. Tämän ansiosta huonekalulle voidaan antaa eri puulajin varjo kuin se, josta se on tehty. Voit esimerkiksi tahrata pähkinänlehtiä tai kuoria. Voit tietysti ostaa myös tahran valmiina. Molemmissa tapauksissa ne voivat olla sekä luonnollisia että synteettisiä.

Suuremmat alueet voidaan myös värjätä, mutta lasite on yleensä käytännöllisempi

Maalaa lattia - hienoja ideoita - tahraa puuta

Näin voit värjätä puun askel askeleelta

Nyt tässä on eri vaiheet, jotka sinun tulee tehdä ennen kuin voit värjätä puun. Aloita ensin varotoimenpiteellä. Jotta voit saavuttaa hyviä ja kestäviä tuloksia jälkikäteen, sinun on tehtävä tämä useita kertoja ja eri keinoin.

Peittaus sopii suurille alueille ja lasite suuremmille

puun värjäys - tyylikäs koti

nauhat

Ensimmäinen asia, jonka sinun pitäisi tehdä, on käyttää hiekkapaperia. Tämän valinta on erityisen tärkeää tehokkuutesi kannalta. Tämän pitäisi ehdottomasti olla terävä. Toinen ei toimi kunnolla pinnalla ja jonkin ajan kuluttua tahroihin ja maalin pintaan tulee sirpaleita ja halkeamia. Lisäksi sinun on käsiteltävä hiomakoneen pintaa.

Joissakin tapauksissa pinnat on ensin kuorittava

puun värjäys - virkistävä sisustus

Tahran levittäminen

Seuraava vaihe on tahran levittäminen. Tämä tulee levittää pinnalle kolme kertaa harjalla. Levitä ensimmäinen kerros viljan suuntaan, toinen toisaalta – poikki, kolmas – jälleen viljan suuntaan. Pyyhi sitten kostealla liinalla. Tässä tapauksessa voit määrittää tuloksen kirkkauden. Jos pyyhit pinnan hyvin aikaisin, se näyttää kevyemmältä ja vastaavasti on todennäköisempää.

Tarvitaan myös erikoisharjoja

puun värjäys - maalaus eri väreillä

Maalaus ja viimeinen hionta

Maalaus on seuraava vaihe, mutta sitä ei saa tehdä aikaisemmin kuin kolme tuntia värjäyksen jälkeen. Tätä varten suosittelemme, että valitset korkealaatuisen tuotteen, jolla on muun muassa antibakteerinen vaikutus. Myös telan laatu, jolla käytät maalia, on erittäin tärkeä.

Maalauksen jälkeen, muutaman tunnin kuluttua tai seuraavana päivänä, voit hioa uudelleen. Ole erittäin varovainen tämän kanssa, koska voit pilata ne, jos painat liian kovaa.

Valmiita tahroja on useita ja voit tehdä ne itse

puutahrat - hienoja tahroja puulle

Vanhojen huonekalujen restaurointi

Jotta voit värjätä puun, tarvitset karkean materiaalin. Mutta entä vanhojen huonekalujen restaurointi? Ei oikeastaan ​​niin monimutkaista! Tätä varten sinun on ensin poistettava maali. Nykyään on olemassa nykyaikaisia ​​ja tehokkaita keinoja ja valmisteita, joilla tämä voi toimia melko helposti. Sinun on levitettävä maalinpoistoaine harjalla käsiteltävälle pinnalle. Kun kyseessä on monimutkainen huonekalu, jossa on laatikot, on parasta irrottaa yksittäiset komponentit. On parasta kääriä huonekalu folioon sen jälkeen, kun se on riisuttu. Tämä hidastaa kuivausta ja nopeuttaa vaikutusta. Muutaman tunnin kuluttua haluttu tulos pitäisi saavuttaa. Joidenkin huonekalujen kohdalla prosessi olisi toistettava useita kertoja. Jotkut kulmat ja reunat on siksi myös hiottava pois.

Vanhat huonekalut voivat tuoda uutta elämää!

hieno muotoilu puutahroja

Ajattele terveyttäsi

Kun värjät puuta, joudut väistämättä kosketuksiin joidenkin kemiallisten aineiden kanssa. Siksi terveyteen liittyvät varotoimenpiteet ovat elintärkeitä. Muista käyttää muovikäsineitä. Tuuleta myös huone, jossa työskentelet puukalusteiden parissa.

Sama tahran väri voi olla tummempi tai vaaleampi prosessista riippuen

loistava maalipinta - tahraa puuta

Suojaa työtaso ja muut huonekalut ja kankaat

Joillakin teistä on varmasti erityisiä työhuoneita tai pieniä työpajoja ja he voivat työskennellä siellä vapaasti. Joskus joudut kuitenkin käsittelemään huonekalut kotitalousympäristössä. Tässä tapauksessa sinun on suojattava työtaso hyvin. Ihannetapauksessa sinun on asetettava kalvolevy, jotta mikään ei likaannu tai vaurioidu.

Toivomme, että olemme vakuuttaneet sinut siitä, että puun värjäys ei ole vain ammattilaisille. Voit yksinkertaisesti parantaa huonekaluja kotona ja muuttaa niitä makusi mukaan. Eikö se olisi hyvä päätös tulevalle vuodelle??

Voit tahrata aidan vain, jos työskentelet tankojen päällä yksitellen!

aidat, jotka on valmistettu luonnonmateriaaleista

Tästä videosta löydät lisää vinkkejä aiheeseen: “Puun värjäys”!