Tee savisaippua itse – yksinkertainen resepti saven pesemiseen

Kannusta lapsiasi pesemään kätensä säännöllisesti käyttämällä muovaus savea. Lapset rakastavat leikkiä muovaus savea, ja jos käsien pesu on tuulta, he puhdistavat mielellään käsiään. Etkö tarkoita sitä? Ota siis selvää, miten voit tehdä mallisaippuaa itse ja tarjota pienokaisillesi hauskaa toimintaa kotona. Pienet lapset voivat leikkiä valmiin saven kanssa ja vanhemmat lapset voivat auttaa tai valmistaa leikkisaippuan itse. Alta löydät hyödyllistä tietoa tästä sekä yksinkertaisen reseptin DIY -mallinnussaippuaan …

Joten voit tehdä mallisaippuaa itse

Tee mallisaippua itse Resepti saviruusujen pesemiseen

Tiedätkö mitä mallinnussavi oikeastaan ​​on?

Savisaippua tuntuu aidolta savelta, mutta se on itse asiassa saippua. Se vaahtoaa ja pesee kädet ja kehon aivan kuten tavallinen saippua. Ero on kuitenkin siinä, että lapset ovat melko tyytyväisiä saven pesemiseen.

Voit muotoilla kotitekoisen vaivausaippuan haluamallasi tavalla ja antaa sen kuivua ilmassa luodaksesi mukautetun saippuapatukan.

Tai voit säilyttää vaivaavaa saippuaa ilmatiiviissä astiassa taikinaksi. Lapset rakastavat leikkiä pehmeällä taikinalla, joten he pitävät todennäköisesti pehmeämmästä saippualta paremmin.

Vaivaava saippua on hauskaa nuorille ja vanhoille

Tee mallisaippua itse DIY -pesusaveretsepti

Kuinka voit tehdä mallisaippuaa itse?

Vaivaavan saippuan valmistaminen on todella yksinkertaista, ja se vaatii vain muutamia ainesosia, joita sinulla todennäköisesti on jo keittiökaapissasi. Joten tämän viestin saippuareseptiin tarvitset maissitärkkelystä, nestesaippuaa / oliiviöljysaippuaa ja kookosöljyä. Glitterijauhe, jota käytetään väriaineena, sekä eteeriset öljyt tuoksuun ovat täysin ilmaisia.

Käsien pesu tuntuu peliltä

Tee savisaippua itsellesi yksinkertainen resepti saven pesemiseksi

Nestemäinen oliiviöljysaippua

Nestemäinen kastiliasaippua tai oliiviöljysaippua pesee tässä reseptissä. Aito oliiviöljystä valmistettu nestemäinen kastiliasaippua ei muodosta paljon vaahtoa. Se on aivan kunnossa. Vaahto ei kuitenkaan tee sinusta puhdasta.

Mutta voit myös käyttää haluamaasi vauvan suihkugeeliä tai mitä tahansa suihkugeeliä. Jos tämä on hajustettu, jätä eteeriset öljyt pois. Tässä tapauksessa saat todennäköisesti enemmän vaahtoa, koska suihkugeelit sisältävät lisäaineita, jotka luovat enemmän vaahtoa.

Opeta lapsesi pesemään kätensä säännöllisesti

Mallinnusaippuan valmistus itse Lasten käsienpesuohjeet Pesusavi

Kookosöljy

Kookosöljy tekee vaivaavan saippuan kosteuttavammaksi. Koska kookosöljy on kiinteää huoneenlämmössä, se asettaa saippuan ja saa sen näyttämään enemmän taikinalta. Kookosöljy sulaa 76 asteessa, joten saippua muuttuu pehmeäksi pelatessasi.

Voit myös lisätä toisen kantoöljyn tai jättää sen kokonaan pois. Jos lisäät nestemäistä kantoöljyä, sinun on ehkä käytettävä enemmän maissitärkkelystä. Makea manteliöljy, fraktioitu kookosöljy tai rypäleen siemenöljy ovat parhaita DIY -vaivaussaippuaa varten, koska ne imeytyvät nopeasti ihoon.

Lasten saippualla vaivaaminen on fiksu idea

Lapset tekevät leikin itse eri väreissä

Glitter -jauhe

Suosittelemme käyttämään glitterijauhetta elintarvikevärin sijasta mallintavan savesi värjäämiseen. Elintarvikeväri voi tahrata kätesi paitsi saippuaa valmistettaessa myös käsiä pestäessä.

Eteeriset öljyt

Kun valmistat vaivaavaa saippuaa lapsille, on tärkeää käyttää vain lapsille turvallisia eteerisiä öljyjä. Eteeriset öljyt ovat yleensä turvallisia yli kaksivuotiaille lapsille, mutta on myös joitain, joita pidetään turvallisina yli 10 -vuotiaille lapsille.

Jotkut eteeriset öljyt, joita voit käyttää mallintamassasi, ovat seuraavat:

 • Limeöljy (10+) valppauteen
 • Sitruunaöljy (2+) selkeyden vuoksi
 • Laventeliöljyllä (2+) on rentouttava vaikutus
 • Suitsukeöljy (2+) mielen puhdistamiseen

Värillinen ja kauniisti tuoksuva pesusavi

Tee mallisaippua itse Resepti saviväristen pallojen pesuun

Tee mallisaippua itse – resepti

Oletko valmis tekemään mallisaippuaasi itse? Aloitetaan sitten. Lapsille tarkoitetun DIY -saippua taikinan resepti löytyy alta …

Ainekset:

 • 1 kuppi maissitärkkelystä ja lisää vaivaamiseen
 • ½ dl nestemäistä oliiviöljysaippuaa
 • 1 rkl kookosöljyä
 • Glitter -jauhe
 • 8-9 tippaa lapsille turvallista eteeristä öljyä

Vanhemmat lapset voivat tehdä saven itse

Muotoilusaippuan valmistus itse Resepti mallinnussaven pesemiseen

Valmistautuminen:

 • Laita maissitärkkelys ja nestemäinen oliiviöljysaippua keskikokoiseen kulhoon ja sekoita keskenään.
 • Sulata kookosöljy kaksinkertaisessa kattilassa tai mikroaaltouunissa 20 sekuntia.
 • Lisää sulatettu kookosöljy maissitärkkelys- ja saippuaseokseen ja sekoita kaikki ainekset keskenään hyvin. Valmiiden seosten tulee olla nestemäisiä.
 • Jos haluat tehdä monivärisen saippua taikinan, jaa taikina kahteen tai useampaan kulhoon.
 • Lisää glitterijauhetta tai elintarvikeväriä ja eteerisiä öljyjä halutessasi. 9-10 tippaa eteerisiä öljyjä riittää koko taikinan määrään. Jos jaat saippua taikinan värjätäksesi sen eri tavalla, jaa myös tipat.
 • Aseta seuraavaksi vähän maissitärkkelystä puhtaalle pinnalle. Aseta saippua taikina maissitärkkelyksen päälle ja vaivaa, kunnes se muuttuu taipuisaksi taikinaksi. Voit lisätä maissitärkkelystä tarpeen mukaan. Kotitekoinen mallinnussavi on nyt valmis.

Käytä pesuainesavun värjäämiseen joko elintarvikeväriä tai kimallusjauhetta

Tee mallisaippua itse resepti pesemällä savi elintarvikevärejä

Sininen vaivaava saippua pojille

Tee mallisaippua itse reseptin pesusavun ohjeet

Purista pieni määrä pois ja käytä sitä tavallisena saippualla. Kun vaivaava saippua on märkä, siitä tulee pehmeää. Anna lastesi leikkiä sen kanssa ja pese kädet samanaikaisesti. Muista kuitenkin, että mallinnussavi voi liueta kokonaan ja katoaa veteen.

Vaaleanpunainen vaivaava saippua tytöille

Tee mallisaippua itse lasten resepti saven pesuun

Vaivaava saippua säilytetään?

Jos pidät pelisaippuaasi ilmatiiviissä astiassa, se kestää muutaman kuukauden. Voit puristaa osan siitä tarpeidesi mukaan saippuaksi tai tehdä hauskoja hahmoja. Muista kuitenkin, että lelusaippua kuivuu, jos sitä ei peitetä.

Värikäs idea saven pesuun

Tee mallisaippua itse Resepti taikinan pesuun

Käsien pesu on ollut tärkeä aihe viime kuukausina. Mutta se ei tarkoita sitä, että otat sen liian vakavasti. Pidä vain hauskaa ja opeta lapsillesi terveellisiä tapoja. Se toimii melko hyvin kotitekoisen mallinnussaven kanssa?

Kokeile vaivaava saippuaresepti!

Tee savisaippua itse resepti savi violetin pesuun

Kotitekoinen vaivausaippua on pehmeää märällä ja kovaa, kun se kuivuu

Tee mallisaippua itse Resepti lapsille

Vaivaava saippua pelien pelaamiseen ja käsien pesuun

Tee itse vaivaava saippua

Keksi luovia muotoja, kuten tämä alla …

Tee vaivaava saippua itse monivärinen tähtiresepti pesusavesta Tee itse vaivaava saippua ja muotoile se luovasti Resepti pesusavi