Chikoo (Sapota) terhesség alatt: jóság és mellékhatások

Ha megnézi, mit eszik, az életének hatalmas részévé válhat, ha terhes. Ezért a zavartság ebben a szakaszban normális. Tehát ehetünk sapotát (Chikoo) a terhesség alatt? Nos, ha kíváncsi, tudjuk, miért. A terhesség alatt egyes gyümölcsök teljesen nem, míg mások rendkívül előnyösek a baba és a test számára. Tehát itt van egy cikk, amely segít megérteni, mit tesz a chiku a testeddel, és hogyan lehet hasznos a terhesség alatt.

chikoo gyümölcs a terhesség alatt

A Chikoo gyümölcs táplálkozási értékei a terhesség alatt:

Egy 100 grammos adaghoz itt a chikoo tápértékeinek felbontása. Miután ezt látta, válaszolhat arra, hogy biztonságos -e a sapota fogyasztása a terhesség alatt.

Nagy mennyiségű energiát biztosít, körülbelül 83 kalóriát, 19 gramm szénhidrátot és 14 gramm folsavat. Az A -vitamin körülbelül 18 mcg, a C -vitamin körülbelül 14,7 mcg, a nátrium 12 mg, a magnézium és a foszfor 12 mg. 5,3 g rostot, 0, mg cinket, 193 mg káliumot és 0,44 mcg fehérjét is tartalmaznak.

Biztonságos a Sapota fogyasztása terhesség alatt?

Igen! A Spaota jó neked és a növekvő babának. Tápanyagban gazdag, és szuperételként szolgál a terhes anyák számára. Antioxidánsokban gazdag, tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és kalóriákkal, hogy megtartsa energiáját.

A Chikoo gyümölcs előnyei a terhesség alatt:

Íme néhány mesés előnye a chikoo -nak a terhesség alatt.

1. Javítja az emésztőrendszer egészségét:

A Chikoo képes harcolni és küzdeni minden olyan gyulladással, amely a bélben lehet. A terhességgel sok probléma merül fel az emésztésben. Ezért a spaota evése segíthet.

2. Energiaforrás:

A Sapota az energia erőműve. Magas a fruktóz- és szacharóztartalma, ezért gyors energiát adhat. Minden alkalommal, amikor azon kapja magát, hogy energiahiányban szenved, a sapota lendületet adhat és felemelhet, így energiával töltheti fel.

3. Erősíti a csontokat:

A Sapota gazdag vasban, foszforban, nátriumban és kalciumban. A csontok megerősítéséhez és fenntartásához ezek a legfontosabb tápanyagok.

4. Távol tartja a bakteriális fertőzéseket:

A terhesség alatti fertőzés normális és gyakori lehet. A sapota fogyasztása segíthet a fertőzések leküzdésében és távol tarthatja őket.

5. Ellenőrzi a vérnyomást:

A vérnyomás ingadozása nagyon gyakori dolog a terhes nőknél. Mivel a sapota gazdag magnéziumban és káliumban, és felelősek a vérnyomás szabályozásáért, a sapota fogyasztása ellenőrizheti a vérnyomását.

6. Csökkenti a stresszt:

A Sapota természetes nyugtató, ezért mentesít a stressztől és megnyugtatja az idegeket.

7. Küzd a fáradtság ellen:

A Sapota leküzdheti azt a gyengeséget is, amelyet a terhesség alatt naponta tapasztalnia kell. Mivel tele van tápanyagokkal, lendületet adhat az energiának, és így küzdhet a fáradtság ellen.

Így a chiku gyümölcs jó a terhességre, és biztonságos fogadás.

A Sapota mellékhatásai terhesség alatt:

Íme néhány gyümölcs mellékhatása.

  1. Mivel a sapota magas kalóriatartalmú, nagyon valószínű, hogy a túlzott fogyasztás sok nem kívánt súlyt okozhat.
  2. A hasi fájdalom és kellemetlen érzés a gyümölcs másik két mellékhatása, ha túlzott mennyiségben fogyasztják.
  3. Az éretlen és nyers sapota irritációt okozhat a szájban és viszketést okozhat a torokban.

Chiku az étrendben: Útmutató a terhességi étrendhez:

Most, hogy már tudja, mire képes a chikoo, a következő dolog az, hogy felvegye az étrendjébe, és változtasson. A magas tápanyagban gazdag gyümölcs biztos igen a listára. Azon kívül, hogy az ételtálcába helyezi, itt készíthet chikoo -levet.

  • A chikoo bőrének eltávolítása után alaposan mossa le. Apróra vágja őket.
  • Öntsön fél csésze tejet a turmixgépbe. Ehhez adjuk hozzá az apróra vágott chikoo -t.
  • Keverjük jól össze. Apránként hozzáadhat tejet is.
  • Adjon hozzá mézet szükség szerint. Először kóstolja meg, hogy megértse az édességet. A Chiku természetesen édes, és legjobb esetben a méz hozzáadása előtt kóstolható.
  • Addig keverjük, amíg sima állagot nem kapunk.

A Chiku juice biztonságosan fogyasztható a terhesség alatt. Csak ellenőriznie kell az elfogyasztott gyümölcs mennyiségét.

A Sapota a terhesség korai szakaszában ugyanolyan jó. Javasoljuk azonban, hogy konzultáljon orvosával, hogy megtudja, mennyit vehet be. Leggyakrabban ezt súlya, kora és egészségi állapota határozza meg. Nehéz azonban valójában elengedni ezt a csodálatos és természetesen ízletes gyümölcsöt.

Gyakran Ismételt Kérdések & Válaszok:

Q1. Ehetek Chiku -t szoptatás alatt?

Válasz: Igen, abszolút ehetsz. Mint a cikkben említettük, a gyümölcs magas tápanyagtartalmú, ezért nélkülözhetetlen a szervezet számára. Csak figyelni kell, mennyit eszik.

Q2. Hogyan vegye be a Chikoo -t a terhességi étrendbe?

Válasz: A legjobb módja annak, hogy felvegye a terhességi étrendbe, ha hozzáadja a tál frissen vágott gyümölcsökhöz. Különféle ízérzetet adnak hozzá. Így érdekes lesz a tál. A másik módszer, ha gyümölcsléként fogyasztjuk, mindkettő egészséges.

Q3. Mikor kerülje a Chikoo gyümölcsöt terhesség alatt?

Válasz: Érdemes elkerülni, ha a súlyát figyeli. Sok kalóriát tartalmaz, ezért növelheti a súlyát. Ennek ellenére konzultáljon orvosával, mielőtt úgy dönt, hogy felveszi őket a terhességi étrendbe.