Hányinger a terhesség alatt

Mi a hányinger?

Az émelygést úgy határozzák meg, mint a rosszullétet, amely hajlamos a hányásra. Ettől valamiféle betegséget érez, és arra késztet, hogy hányjon, hogy újraéledjen. Hányinger vagy hányásvágy érzése gyakori tünet a terhesség alatt. Amit a terhesség alatt tapasztalhat, és ez különféle kellemetlenségekhez vezethet a terhesség alatt. Az émelygést alapvetően a reggeli rosszullét és a terhesség alatti hányinger is ismeri. Általában az egyik leggyakrabban tapasztalt tünet, amelyet a nők jelentettek. A terhes nők 70% -a hányingert tapasztal a terhesség alatt. Ez a tünet gyakoribb a terhesség első trimeszterében. De a terhesség későbbi szakaszaiban is folytatódhat.

Hányinger a terhesség alatt

Míg a hányinger kellemetlen érzés. De egyáltalán nem káros sem Önre, sem a babájára, hanem az egészséges terhesség jele.

Mi okozza a hányingert a terhesség alatt?

Az émelygés oka nem teljesen ismert, de eddigi vizsgálatok szerint a hormon termeléséhez kapcsolódik. A humán koriongonadotropin (HCG) a terhesség alatt. Az az egyértelmű mechanizmus, hogy ez az emberi koriongonadotropin hormon hányingert okoz, nem ismert. De annak a ténynek köszönhető, hogy mindkettő egyszerre éri el a csúcsot. Hogy van valami összefüggés a kettő között, és összefüggnek egymással.

Néhány más tényező, amely választ adhat a gyakori kérdésre: „mi okozza a hányingert a terhesség alatt”:

 • Lehet, hogy érzékeny a gyomra, ami ronthatja az állapotot, miközben a szervezet megpróbál alkalmazkodni a terhességgel járó változásokhoz.
 • Ha stresszes vagy fáradt, ez fizikai reakciót válthat ki a szervezetben, és hányingert és hányást okozhat.
 • A terhesség alatt az ösztrogén eléri a csúcsértékét, ami szintén hozzájárulhat ehhez a hányingerhez.
 • Egy másik ok lehet az ösztrogén és a progeszteron szintjének megugrása, amely ellazíthatja az emésztőrendszer izmait, így az emésztés kevésbé hatékony és eredményes lehet, ami hányingerhez vezethet.
 • Ha kihagyja az étkezéseket, vagy fűszeres vagy zsíros ételeket eszik, ez is hozzájárulhat a hányinger érzéséhez.

Mikor kell hányingerre számítani?

A terhesség alatti hányinger általában a terhesség négy -nyolc hetében kezdődik, és a terhesség egész lefolyása alatt is folytatható. Minden nő teste más és így nem minden nő szembesül a hányinger problémájával. Ez egyes nőknél a terhesség kezdetével kezdődhet, majd csak néhány hétig tart, majd véget ér, vagy akár a terhesség első néhány hónapjában is.

Mivel ez a reggeli rosszullét alapvető eleme, de ez nem jelenti azt, hogy a hányinger csak a reggeli órákban jelentkezik. Valójában ez a probléma gyakrabban fordul elő egész nap, nem pedig kora reggel.

Terhesség alatti hányinger kezelése:

Ez gyakori probléma, és sokszor komoly kényelmetlenséget okozhat a terhesség alatt. Hogy megszabaduljon ettől a problémától és kezelje a hányingert, tegye meg a következő intézkedéseket-

 • Kerülje az olyan élelmiszerek fogyasztását, amelyek ezt a hányást vagy hányingert okozhatják
 • Napi háromszor fogyasszon kisebb ételeket ahelyett, hogy hatalmas mennyiségű ételt fogyasztana
 • Kevesebb folyadékot vagy vizet inni étkezés közben, és ezeket a folyadékokat és vizet az étkezések között
 • Tartsd a szóda kekszet az ágyad mellett, és egyél párat, mielőtt felkelsz. Ne kelj fel azonnal, csak hagyd megemészteni őket és lassan kelj fel, ha késznek érzed magad.
 • Próbáljon cukorkát magával tartani, és amikor ilyen problémával találkozik, szívja meg a cukorkát, hogy elkerülje az érzést.
 • Egyél inkább száraz, egyszerű ételeket, például fehér rizst, száraz pirítóst krémesebb vagy gazdagabb ételek helyett, amelyek hányást okozhatnak.
 • Szellőztesse a szobát, hogy elkerülje a fulladás érzését, és engedje be a friss levegőt, hogy enyhüljön és ellazuljon.
 • Ha citromot vagy gyömbért tartalmaz az italban, vagy szippantja, segíthet megszabadulni az émelygéstől.
 • Pihenjen sokat, ne próbáljon túl sok munkát végezni, és amikor fáradtnak érzi magát, próbálja meg feküdni és lazítani a testét.
 • Ha ajánlott, vegyen be vitamin -kiegészítőket. De korlátozott mennyiségben, orvos utasítása szerint. Mivel a túl sok vas vagy más kiegészítők hányingert okozhatnak.

Sok nő úgy érzi, hogy ezek a természetes gyógymódok nem segítenek. Így megkérhetik a hányinger elleni gyógyszereket a terhességre, hogy enyhüljenek. Mindig beszélhet orvosával, és gyógyszereket szedhet, hogy megszabaduljon az émelygéstől és jobban érezze magát a terhesség alatt.

Miért gyakori:

A terhesség alatti hányinger nagyon gyakori, és a terhesség egészséges jeleként is tartják számon, ezért nem kell sokat aggódnia ezen a problémán, de ha ez nagyobb kényelmetlenséget okoz, mint amennyit el tud viselni, akkor csak konzultáljon orvosával, és keresse fel gyógyszeres kezelés vagy más alternatíva a probléma kezelésére. A hányinger hiánya nem okoz aggodalmat, mivel néhány nő nem tapasztalja a terhesség korai szakaszának tüneteit a terhességi hormonok termelése ellenére.

De ezt a problémát nem szabad mindig elkerülni, mert néha ez néhányszor problémát okozhat. Például a súlyos hányinger a hányással együtt moláris terhességet jelezhet. azaz amikor a méhlepény kóros cisztatömeggé fejlődik, nem pedig életképes terhességgé.

Néhány gyakori ötlet azt sugallja, hogy a hányinger a terhesség alatt lehet:
 • Csökkentse a magzatnak az étrendben potenciálisan veszélyes anyagoknak való kitettségét.
 • Elfogadja a testét, hogy alkalmazkodjon és beállítsa aktivitási szintjét az anyai és magzati szövetek növekedésének elősegítése érdekében, hogy támogassa a terhességet.
 • Arra ösztönzi, hogy olyan ételeket fogyasszon, amelyek gazdag mennyiségű tápanyagot tartalmaznak, például szénhidrátban, rostokban gazdagokat stb.

A terhesség alatti hányinger nagy probléma lehet. De néhány megelőző intézkedéssel és gyógymóddal könnyen megszabadulhat a bajtól.