Fig Chutney – terveellisiä ja eksoottisia viikunareseptejä

 Kuten sinappi, ajwar tai muut mausteiset kastikkeet, chutney valmistetaan yhdistelmänä eri mausteista, vihanneksista ja jopa hedelmistä. Chutneyn juuret ovat Etelä -Aasian keittiössä. Maantieteellisestä sijainnista riippuen chutneyt valmistetaan usein salaista tekniikkaa käyttäen ja jokaisella alueella on tyypillinen chutney -seos. Siitä huolimatta chutney säilyttää perusmaun, joka on hedelmäinen ja mausteinen.

Tuoretta kuorileipää, aurajuustoa ja viikunamutteria – ruokaa aisteille

Viikuna chutney -leivät

Viikuna-chutney-lasit-ainesosat-uudet viikunan reseptit

Chutneyn mausteiden ja vihannesten koostumus on erittäin herkullinen, mutta myös terveellinen

Kuva chutney lasi

Viikunareseptien löytäminen ei ole ollut helppo tehtävä, mutta olemme tulleet johtopäätökseen. Monet eteläiset mausteiset kastikkeet eivät sovellu eurooppalaisen vatsaan. Jotkut on tehty meille lievemmiksi, jotta voimme myös nauttia niistä. Ja kun nautimme siitä, emme voi sivuuttaa viikunoiden makua. Tämä tuoksuva ja pehmeä hedelmä, jota pidämme jälkiruokana, sopii hyvin paahtamisen tai mausteisen juuston kanssa raakana. Valitettavasti viikunoita ei ole saatavana tuoreina ympäri vuoden, ja kuivattuina ne ovat aivan liian makeita täyteläisten ruokien mukana. Hyvä vaihtoehto on viikunamutteri, jota voi löytää intialaisesta herkkukaupasta tai terveysruokakaupoista. Viikuna -chutneyn kaikkien ainesosien koostumus tukee monia kehon prosesseja. Viikunat yksin eivät ole vain herkullisia, ne toimittavat organismille rautaa, auttavat kehoa rakentamaan luita ja vahvistavat sydäntä.

Viikunoilla on terveellisiä vaikutuksia myös raakana

Viikuna chutney ilman juustoa

Tuoreet juustolla ja chutneylla voidellut leivät voidaan syödä jokaisen aterian yhteydessä

Kuva chutney -voileipä

Sipulit, jotka ovat osa chutneyä, lisäävät kehon puolustuskykyä ja tekevät ihmisistä vastustuskykyisempiä eri viruksille. Kaneli tekee vatsasta vakaamman.

Ja jos olet yksi niistä ihmisistä, jotka pitävät suurta merkitystä juuri valmistetuille ruokalajeille, saat reseptin viikunan chutneyn valmistamiseksi itse.

Fig chutneyn resepti

Tätä varten tarvitset: 2 1/2 kupillista viinietikkaa, 1 kg ruskeaa sokeria (tai hunajaa), 1 keskikokoista, hienonnettua sipulia, 1/4 kupillista tuoretta, hienonnettua inkiväärijuurta, 1/2 tl keltaista sinapinsiemeniä, raastettua sitruunankuorta (1/4 sitruunasta), 1 tuoretta kanelitankoa, 1-2 tl merisuolaa, 1/4 tl jauhettua maustepippuria, 1/8 tl jauhettua neilikkaa ja vajaa 1 kg tuoretta, ei aivan kypsiä, pestyjä ja puolitettuja viikunoita.

Juuston lisäksi voit ottaa chutneyn lihan tai riistan kanssa

Kuva chutney camembert

Valmistautuminen:

Kuumenna suuressa kattilassa kaikki ainekset viikunoita lukuun ottamatta. Sitten voit alentaa lämpötilaa ja hauduttaa kunnes paksu siirappi on muodostunut (noin 2/3 nesteestä saattaa puuttua). Nyt voit myös lisätä pestyt viikunat ja hauduttaa vielä noin 30 minuuttia, kunnes massa melkein murenee.

Ennen kuin avaat sen, anna chutneylle mahdollisuus saavuttaa huoneenlämpötila.

hyvää ruokahalua!

Kuva chutney kankaalla