Kalan ruokavalion edut ja haitat

Kalan ruokavalion edut ja haitat

Tykkäätkö syödä kalaa? Tiedät luultavasti, että tämä mieltymys voi olla perusta terveelle laihtumiselle. Kalan avulla voit nauttia monenlaisia ​​ruokia, syödä vähän kaloreita ja tuntea himoa tai tärkeiden aineiden puuttumista.

Laihduta terveellisesti kalaruokien avulla

kala ruokavalio vihannessalaatti terveellinen ruoka

Se on jo erittäin terveellistä, jos vain vaihdat punaisen lihan siihen hetkeksi. Joten vähennät suuresti ruokalistasi kaloreita ja syöt tyydyttyneiden tyydyttymättömien happojen sijaan. Tätä ruokavalion muutosta voidaan jo kuvata eräänlaiseksi kalaruokavalioksi ja se johtaa varmasti laihtumiseen.

Erilaisia ​​kaloja ja terveellisiä yhdistelmiä niiden kanssa

kalan ruokavalio terveellinen laihtuminen terveellinen ruoka

Kalan ruokavalion tärkein etu on, että se antaa sinulle mahdollisuuden monipuoliseen ruokalistaan. Tämä johtuu erilaisista kalalajeista ja myös monista resepteistä.

Rasvaiset ja vähärasvaiset kalalajit ruokavalioosi

kala ruokavalio eri lajikkeet terveellinen ruoka

On olemassa kolme tyypillistä kalatyyppiä, jotka haluaisimme mainita kalan ruokavalion suhteen. Nämä ovat makrilli, lohi ja tonnikala. Yhdessä ne sisältävät käytännössä kaikki tarvitsemasi terveelliset ainesosat.

Kala ja maitotuotteet

kala ruokavalio maitotuotteet terveellinen ruoka

makrilli

Makrilli edustaa sitä kalalajia, joka tarjoaa sinulle suuren määrän välttämättömiä rasvahappoja. Se sisältää runsaasti proteiineja, antaa sinulle paljon energiaa ja saa sinut tuntemaan olosi kylläiseksi. Se on helppo valmistaa, koska makrilli sisältää paljon rasvaa, mutta tuskin tarvitsee mausteita. Grillissä tai uunissa olevat reseptit sopivat. Lisää sitruunaa saadaksesi enemmän makua.

lohi

Lohi on tyypillinen vähärasvainen kala, joka on terveellinen sen sisältämien monien vitamiinien vuoksi. Haittapuoli on korkea hinta, mutta tällä kalalla on voimakas maku, joten et tarvitse suurta määrää. Nämä ja muut vastaavat vähärasvaiset ja pehmeät kalat sopivat hyvin keittojen kanssa.

Lohi- tyypillinen vähärasvainen ja erittäin terve kalalaji

kala ruokavalio lohi avokado terveellinen ruoka

tonnikala

Tonnikala on tyypillinen kalalaji salaateille. Se on runsaasti proteiineja ja vähän rasvaa, joten sitä voi syödä suuria määriä.

Vihje: Tee kolme luetteloa

Tee kolme luetteloa, joissa kussakin on tuotteita, jotka ovat samanlaisia ​​kuin makrilli, lohi ja tonnikala. Sisällytä myös merenelävät. Etsi tarpeeksi reseptejä ruokavalion ajaksi.

Kalan ruokavalion kesto

Kalan ruokavalion on kestettävä vähintään kolme ja enintään viikko. Mitä pidempään, sitä enemmän on keskityttävä rasvaisiin kalalajeihin.

Kalaruoat ovat erittäin terveellisiä myös raskaana oleville naisille

kala ruokavalio raskaus salaatti terveellinen ruoka

Jos kyseessä on kalaruokavalio, sinun on tietysti kiinnitettävä huomiota annosten määrään ja mahdollisiin kalan yhdistelmiin muiden elintarvikkeiden kanssa. Ihannetapauksessa annokset tulisi jakaa neljään -kuuteen ateriaan koko päivän. Yhdistä kasviksiin ja paljon proteiinia. Et voi syödä yli 600 grammaa vähärasvaista ja 400 rasvaista kalaa päivässä.

Voit yhdistää noin neljänneksen ruokia perunoiden tai täysjyväriisin kanssa. Vältä leipää ja pastaa sekä sokeripitoisia hedelmiä. Aterioiden välisten välipalojen tulisi jälleen koostua kasviksista ja proteiinista.

Yleensä sinun pitäisi vähentää tavallista kalorimäärääsi noin 40%.

Osat ja yhdistelmät kalan ruokavaliossa

Kalan ruokavalio kalaruokia valmistaa terveellistä ruokaa

Kalaa valmistetaan monissa kulttuureissa, ja useimmat reseptit ovat terveellisiä paitsi paistettuna. Pyri muutokseen ja keitä myös eksoottista, jotta voit lisätä mausteita. Kalaruuilla on myös monia positiivisia ominaisuuksia, ja tämä on hyvä syy kokeilla niitä enemmän käytännössä.

Jos sinulla on herkkä vatsa, varmista, ettet ärsytä sitä tarpeettomasti mausteisilla kalaruuilla. Jos sinulla on näitä oireita, käytät jo tuttuja ainesosia.

Vesi: Juo vettä, koska kaikki kala -astiat sisältävät luonnollisesti paljon suolaa. Se myös parantaa vaikutusta.

Kokeile sen valmistamista, mutta älä koskaan paista!

kala ruokavalio lohi filee terveellinen ruoka

Kala on todella terveellinen tuote, mutta sen ainesosien voimakkaat vaikutukset voivat joillekin aiheuttaa epäterveellisiä sivuvaikutuksia. Siksi tarjoamme yleiskatsauksen kalan intensiivisen ruokavalion eduista ja haitoista.

Kalan ruokavalion edut

Kalaruokavaliolla lisäät selvästi mahdollisuuksiasi laihduttaa. Kalamenussa on vähän kaloreita ja samalla paljon terveellisiä mineraaleja, välttämättömiä rasvahappoja ja muita terveyttäsi ja elinvoimaisuuttasi edistäviä mikroelementtejä.

Kalan säännöllinen syöminen puhdistaa kehosi toksiineista ja tekee ihostasi ja hiuksistasi kauniimpia.

Kala on täynnä, joten et tunne nälkää.

Kalan ystäville kaikki varmasti kuulostaa ongelmitta!

kala ruokavalio lohesalaatti terveellinen ruoka

Myös äyriäiset kuuluvat ruokavalioon

kala ruokavalio merenelävät salaatti terveellinen ruoka

Kalan ruokavalion haitat:

Jos et pidä kalasta, tällaisesta ruokavaliosta tulee puhdasta kidutusta. Tällainen valikko on melko kallis. Munuaisongelmat voivat pahentua lisääntyneellä kalan kulutuksella, ja sinun on testattava, onko sinulla allergiaa mereneläville. Joillakin ihmisillä tämä näkyy vain, kun he kuluttavat enemmän.

Vältä kalaruokia, jos sinulla on munuaisongelmia

kala ruokavalio välimeren keittiö terveellistä ruokaa

Tarkistuslista tärkeimmistä vinkeistä:

Kalaruokavalion yhteydessä sinun on ehdottomasti noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Syö vain vähärasvaista kalaa.
  • Vain seuraavat valmistustyypit ovat mahdollisia: keittäminen, leivonta ja höyrytys;
  • Käytä mahdollisimman vähän suolaa.
  • Käytä sen sijaan enemmän sitruunaa: Tämä tuo esiin merenelävien herkullisen aromin ja luonnollisen maun.
  • Yhdistä ruokalistallesi erilaisia ​​kalalajeja.
  • Yhdistä enimmäkseen vihannesten ja munanvalkuaisten kanssa (mutta ei lihaa!),
  • Vähennä kaloreita 40%;
  • Jopa neljänneksen aterioista voi olla mukana riisiä tai vihanneksia.
  • Ruokavaliota ei saa toistaa useammin kuin kerran kuukaudessa.

Tähän kannattaa kiinnittää huomiota kalaruokavalion kanssa 

kala ruokavalio terveellinen ruoka kalaruokia

Tulokset

Jos noudatat kaikkia näitä sääntöjä suunnitellessasi ruokavaliota, saavutat monia terveyshyötyjä. Voit laihtua vain 2-3 kiloa ensimmäisten päivien aikana. Samalla pääset eroon monista toksiineista. Lisäksi sinulla on tarpeeksi energiaa urheiluun ja liikuntaan. Välttämällä sokeria ja leipää, olet vähemmän nälkäinen näille tuotteille myöhemmin.

Joten lopulta laitat kehosi terveellisempään ruokavalioon ja se voi olla alku pysyvälle laihtumiselle. Voit toistaa kalan ruokavalion viiden tai kuuden viikon välein riippuen siitä, onko se lyhyempi vai pidempi vaihtoehto.

Toivotamme sinulle hyvää ruokahalua ja unelmahahmosi hyvää saavutusta!

Kalan ruokavalio parsakaali koristele terveellistä ruokaaKala ruokavalio kala pinaatti terveellistä ruokaa