Mitä vaihtoehtoja lehmänmaidolle on? – 10 maitovaihtoehtoa

Etsitkö vaihtoehtoja lehmänmaidolle? On kuitenkin olemassa lukuisia maitovaihtoehtoja, jotka ovat terveellisiä, ravitsevia ja myös hyvän makuisia. Jos haluat tietää enemmän siitä, lue ja selvitä, miten voit korvata lehmänmaidon …

10 vaihtoehtoa lehmänmaidolle

Vaihtoehtoja lehmänmaidolle erilaisia ​​maitovaihtoehtoja

Milloin lehmänmaito on vaihdettava??

Vaihtoehdot lehmänmaidolle Maidon vaihtoehdot Lehmänmaidon korvike

Mitä tulee laktoosittomaan maitoon, vaihtoehtoja on enemmän kuin koskaan. Soijasta riisiin ja pähkinämaitoon monet ihmiset valitsevat erilaisia ​​maitovaihtoehtoja lievittääkseen allergioita ja erityisiä terveysongelmia tai johtaakseen vegaanista elämäntapaa. Olipa syy mikä tahansa, oikean lehmänmaitovaihtoehdon valinta voi olla haastavaa. Juuri tästä syystä olemme luoneet sinulle seuraavan luettelon, jossa on 10 vaihtoehtoa lehmänmaidolle. Jatka vain vierittämistä …

Mitä maitovaihtoehtoja on olemassa??

Vaihtoehtoja lehmänmaidolle laktoosittomalle maidolle

Kasvimaito maidon korvikkeena

Vaihtoehdot lehmänmaidolle Maidon vaihtoehdot laktoositon ruokavalio

Vaihtoehtoja lehmänmaidolle Vertaa maitovaihtoehtoja

soijamaito

Aloitetaan tavallisimmasta lehmänmaidon korvikkeesta. Soijamaito on maidoton klassikko, joka sisältää runsaasti proteiinia. Mutta tämä nestemäinen soijauute voi myös olla liituinen maku, joka voi olla melko epämiellyttävää joillekin ihmisille. Silti soijamaidolla on tasainen koostumus ja noin 8 grammaa proteiinia annosta kohti.

Runsaasti proteiinia sisältävä soijamaito 

Vaihtoehdot lehmänmaidolle Maidon vaihtoehdot soijamaito

Riisimaito

Riisimaito on makeampaa kuin muut laktoosittomat maitovaihtoehdot ja sen koostumus on ohut ja vetinen. Se on luonnostaan ​​makeaa, vaikka jotkin merkit lisäävät makeutusainetta. Riisimaito on siis erityisen maukas valinta. Soijamaitoon verrattuna se on kuitenkin vähäproteiininen (vain 1 gramma proteiinia annosta kohti) ja tarjoaa silti saman kaloripitoisuuden kuin kuppi lehmänmaitoa, jossa on 2% maitoa (120 kaloria).

Riisimaidolla on ohut ja vetinen koostumus

Vaihtoehtoja lehmänmaidolle Maidon vaihtoehdot, riisimaito

Mantelimaito

Mantelimaidolla on hienovarainen, pähkinäinen maku, mikä tekee siitä suosikin niille, jotka haluavat hieman enemmän makua. Se on sileä ja lievästi makea, ja siinä on vain 30 kaloria annosta kohti. Se on alle puoli annosta rasvatonta maitoa. Mantelimaito on kuitenkin vähäistä proteiinia ja riisimaidon tavoin sisältää vain 1 gramman proteiinia annosta kohti.

Maukasta mantelimaitoa

Vaihtoehtoja lehmänmaidolle Maitovaihtoehdot mantelimaito

Kookospohjainen maito

Kookosmaito ei ole sama kuin purkitettu kookosmaito. Kookospohjaisilla maitovaihtoehdoilla on tämä runsas, kermainen kookosmaku, mutta ne maistuvat enemmän lehmänmaidolta, toisin kuin purkitetun kookosmaidon erittäin paksu koostumus. Kookospohjaisissa maitovaihtoehdoissa on yleensä enemmän rasvaa kuin esimerkiksi mantelimaitoa, mutta on myös versioita, jotka ovat vähemmän kaloreita kuin lehmänmaito.

Kookosmaidon ja kookospohjaisen maidon välillä on ero

Vaihtoehdot lehmänmaidolle Maidon vaihtoehdot, maidoton ruokavalio

Cashewmaito

Tämä maito vaihtoehto on hieman pähkinäinen maku aivan kuten muut pähkinäpohjaiset maito vaihtoehtoja. Annos cashewmaitoa sisältää noin 45 prosenttia päivittäisestä kalsiumin tarpeesta. Se on noin 15% enemmän verrattuna lehmänmaidon annokseen.

Cashewpähkinöistä valmistettu kasviperäinen maito

Vaihtoehtoja lehmänmaidolle Maitovaihtoehdot cashew -maidolle

Hasselpähkinämaito

Pähkinäinen makuinen hasselpähkinämaito on maukas vaihtoehto. Kuitenkin, jos et ole hasselpähkinän makuinen rakastaja, se ei tietenkään ole sinua varten. Yritä kuitenkin löytää hasselpähkinämaitoa markkinoilta. Se on sen arvoista.

Hasselpähkinämaitoa ei kuitenkaan ole saatavana kaikissa supermarketeissa

Vaihtoehtoja lehmänmaidolle Maidon vaihtoehdot hasselpähkinämaito

Hamppumaito

Hamppumaito on valmistettu hampunsiemenistä, jotka sisältävät runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka tarjoavat niin monia terveysvaikutuksia, kuten tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Hamppunsiemeniä valmistetaan myös kannabiksesta, jota käytetään marihuanan valmistukseen, mutta hamppumaidolla ei ole mitään lääkkeen psykoaktiivisia vaikutuksia.

Hamppumaito on terveellistä ja runsaasti omega-3-rasvahappoja

Vaihtoehdot lehmänmaidolle Maidon vaihtoehdot hamppumaidolle

Kauramaito

Kauramaito ei ole kermaista eikä vetistä. Jotkut nauttivat tästä maitovaihtoehdosta rasvattoman maidon koostumuksen ja lievän makeuden vuoksi.

Kauramaito vaihtoehtona lehmänmaidolle

Vaihtoehdot lehmänmaidolle Maidon vaihtoehdot, kauramaito

vuohenmaito

Usko tai älä, vuohenmaito lasketaan itse asiassa laktoosittomaksi maitoksi vain siksi, että se sisältää vähemmän laktoosia kuin lehmänmaito. Se on suosittu vaihtoehto lehmänmaidolle, jota useimmat ihmiset, joilla on laktoosi -intoleranssi, voivat käyttää ilman huonoa oloa myöhemmin.

Vuohenmaito sisältää paljon vähemmän laktoosia kuin lehmänmaito

Vaihtoehdot lehmänmaidolle Maidon vaihtoehdot, vuohenmaito, laktoositon

Maapähkinämaito

Jos sinulla ei ole maapähkinäallergiaa, maapähkinämaito voi olla sinulle laktoositon maidovaihtoehto. Sitä käytetään usein äidinmaidonkorvikkeissa, koska se sisältää runsaasti proteiineja, rasvoja ja kaloreita. Joten jos haluat ottaa muutamia ylimääräisiä kaloreita kuntosalin jälkeen, maapähkinämaito on maukas vaihtoehto, jota haluat ehkä kokeilla.

Maapähkinämaito sisältää paljon proteiinia, rasvaa ja kaloreita 

Vaihtoehtoja lehmänmaidolle Maidon vaihtoehdot, maapähkinämaito

Laktoositon maitovaihtoehto nuorille ja vanhoille

Vaihtoehdot lehmänmaidolle Maitovaihtoehtojen luettelo

Lapset haluavat juoda maitoa 

Vaihtoehtoja lehmänmaidolle Maidon vaihtoehdot Lapset haluavat juoda maitoa

Kasvimaito on terve vaihtoehto lehmänmaidolle

Vaihtoehdot lehmänmaidolle Laktoositon maidovaihtoehto