15 különböző típusú hangya nevek a világon

Tudja, hogy a világon több mint tizenegy -tizenkétezerféle hangyafaj létezik? Nos, ez egyszerre izgalmas és megrázó. Amit látunk magunk körül a mindennapi életünkben és a környezetünkben, az szinte semmi, és nagyon sokféle hangya. Ha érdekli, hogy mindent megtudjon ezekről a fajokról, valamint arról, hogy több fajta és fajta van bennük, ma összefoglalót készítünk róluk!

Ma itt mindent megtudhatunk a hangyák különböző típusairól és fajtáiról, azok fajtáiról, fajtáiról és egyebekről.

hangyák típusai

Minden a hangyák fajtájáról, jellemzői:

Mennyire ismered a hangyákat? A hangyák a Formicidae családba és a Hymenoptera rendbe tartoznak. Ebben a sorrendben hasonló lények vannak, mint például a méhek és a darazsak. Ezen a sorrenden belül több mint 12000 hangyafaj és 300 nemzetség található bennük. A különböző hangyák tudományos nevei változatosságuk szerint változnak. Például a legelterjedtebb fekete hangya tudományos neve lasius niger, a fehér hangya pedig az Isoptera. A legtöbb hangya vörös vagy fekete, és hossza a fajtától függően körülbelül 1/3 ”és ½” lehet. Hat lábuk és három ízületük van, és erős állkapcsokkal rendelkeznek.

Különböző hangyatípusok a világon:

Most menjünk előre, és fedezzük fel az összes hangyatípust, amelynek nevei körülöttünk vannak a világon. De először megnézzük a legnépszerűbb hangyafajok és -fajták listáját, amelyet gyakran észlelnek.

1. Argentin hangyák:

argentin

Ahogy a név is sugallja, ezek az argentin hangyafajok őshonosak Argentína területein, és Brazília később elterjedt az Egyesült Államokban. A hangyák körülbelül 1/16 ″ – ¼ ”hosszúságúak, ovális alakúak. Sötétbarna és fekete színű fényes testük van. Ezek az argentin hangyák azonban az édes anyagokat részesítik előnyben az ételekhez, de mindent megehetnek, amit találnak, beleértve a húst és a zsírokat is. Így nemcsak élelmiszerek összegyűjtésén dolgoznak, hanem élelmiszert is keresnek. A legtöbb esetben az argentin hangyák nedves helyeken és olyan környezetben vannak, amelyek táplálékforrással rendelkeznek.

2. Asztalos hangyák:

Asztalos hangya

Asztalos hangyatípusok világszerte meglehetősen elterjedtek, és mint sejthető, inkább a fészkeket és a fa közelében lévő területeket részesítik előnyben. Ezek az ács hangyák veszélyesek az otthonaikra, mivel fából táplálkoznak, és károsítják a lakóhely környezetét és tárgyait. Ezek úgy mozognak, mint egy kolónia, ahol a dolgozó hangyák követik a kolónián lévő hangyák királynőit, és növelik az élelmiszer -ellátást. Nagyon nagy számban mozognak együtt. Az asztalos hangyák színe körülbelül pirostól a feketéig terjed, és körülbelül 5/8 hüvelyk hosszú.

3. Őrült hangyák:

Őrült

Az őrült hangyák sötétbarna színűek és körülbelül 2,5 mm hosszúak. Nagyon zsúfoltak, és kolóniákban mozognak együtt, különösen meleg és nedves környezetben. Fészkeik a nedves helyek körül vannak, és magvakból, növényi váladékokból, gyümölcsökből és háztartási hulladékokból táplálkoznak.

4. Szagos házi hangyák:

Szagtalan ház

Lehet sejteni a névből- a házi hangyák szagos típusai az erőteljes szagról és szagról kapják nevét, amelyet összetörnek. A szagos házi hangyák a házakban fészkelnek, és az Egyesült Államokban őshonosak. Ezek a méretek 1/6 hüvelyk körül mozognak, és barna vagy fekete színűek. Ez a fajta házi hangya szívesebben eszik cukrot, édességet, elhalt rovarokat. Szeretnek fészkelni a talaj, a törmelék, a talajtakaró vagy a padló- és falrepedések körül.

5. Járda hangyák:

Járda hangya

A járda hangyái a furatokat a repedések alatt vagy a járdán belül teszik, és innen kapják a nevet. A járda hangyái hatalmas számban mozognak, elsősorban akár 3000-5000 fős csoportokban. Ezek a hangyafajták sötétbarna vagy fekete színűek, és rovarokat, mézharmatot, zsírt, magokat, kenyeret és diót esznek.

6. Tűz hangyák:

Tűzhangyák

A Tűz hangyák típusai meglehetősen gyakori hangyafajok, amelyek rézbarna színtartományban vannak, nagyon sötét színű hassal. A tűzoltó hangyák szívesebben fészkelődnek a rönkök és az alapok körül, harapnak embereket, vagy agresszíven nagyon viszkető és fájdalmas csípéseket adnak. Rovarokkal, gilisztákkal, édességekkel és zsírokkal táplálkoznak. Ezek a hangyák elterjedtek, hogy különböző környezetekben éljenek, és akár el is pusztíthatják a környezetet, beltéren és kültéren egyaránt.

7. Levélvágó hangya:

Levélvágó

A levélvágó hangyák csak a trópusi régiókhoz tartoznak, elsősorban a mezőgazdaság és a termőföld területén. Fenyegetést jelenthetnek azonban a lombozat eltávolításával, és még a hírekben is ismerősek, hogy több kereső számára csökkentik az éves hozamot. A legtöbb esetben ezek a hangyák a telepek és talajok alatt élnek, és levélnyírással, kártevővel, gombával táplálkoznak.

8. Rover Hangya:

Rover

A rover hangyák sötét színű hangyák, akik fészket építenek természetes és más élőhelyeken. Fészkelnek a föld alatti területek, kövek, téglák, fák és így tovább, beleértve a cserepes növényeket is. A rover növények fertőzéseit nehéz ellenőrizni, mivel nagy csoportokban mozognak. Apró és nagyon invazív jellegűek, és egyenetlen alakú testük van. Cukorral, talajjal, kártevőkkel és rovarokkal táplálkoznak.

9. Hangyák fáraó:

fáraó

A fáraó hangyatípusai nagyon aprók és minimális méretűek; alig terjednek körülbelül 1,5-2 mm hosszúra. Sárga és barna színű hasuk van, és nagyon nehéz észrevenni őket. A legtöbben úgy vélik, hogy a fáraó hangyák Afrikából származnak a melegebb éghajlaton, és több részre elterjedtek. Idővel azonban forró és párás, ideális időjárási körülmények között is élhetnek. Ezek a hangyák elpusztult rovarokkal, hússal és más ételekkel táplálkoznak, és nedves körülményekhez kapcsolódó fűtött épületek körül fészkelnek.

10. Acrobat Hangyák:

Acrobat hangya

Az Acrobat hangyák körülbelül 1/16 és 1/8 hüvelyk méretűek, kicsik és aprók, nem túl nagyok, hogy észrevegyék őket. Ezek a hangyák híresek, mivel mérget hordoznak magukkal, hogy megvédjék és szükség esetén támadjanak. Ezek a mérgező hangyatípusok azonban nem árthatnak az embereknek, ha a bőrbe szúrják őket. Az akrobata hangyák a szabadban élnek és lényegében barna színűek. Erdőben vagy sérült szerkezetekben élnek, és agresszívak.

11. Golyóhangya:

Bullet Hangya

A golyó hangyák hihetetlenül és rendkívül fájdalmasak, ha megharapják őket. Így jött a név, hiszen az ember úgy érzi, mintha golyó lőtte volna őket. Azonban ez sem túl halálos. Ez egy szúró hangya, amely tiszta, intenzív fájdalmat okozhat, amely akár 24 óráig is eltarthat. Ezek a hangyák fák körül fészkelnek, és a fa nedvével, apró rovarokkal táplálkoznak stb. Fekete vagy barna színűek.

12. Bulldog Hangya:

Bulldog Ant

A bulldog hangyák kissé nagyobbak, mint mások, és Ausztráliában őshonosak. Hatalmasabb állkapcsokkal rendelkeznek, és intenzív fájdalmat okozhatnak. Ezek a hangyák vörösek és narancsszínűek, lényegében erdők és erdőterületek körül élnek, és otthonukat a föld alatt teszik. Az ausztrál hangyatípusok agresszívak, és a bulldog hangyák által fecskendezett méreg allergiás a reakciókra.

13. Afrikai hangya:

afrikai

Az afrikai hangyák a legnagyobb hangyafajok, amelyek különböző típusú és színűek. Közép- és Kelet -Afrika régióiban őshonosak. Ezek a hangyák élénk színűek, és kisebb vagy közepes méretűek, akár 14 mm is lehetnek. Ezek az óriási hangyafajok fészkelhetnek a föld alatt, vagy fa munkák, beltéren és kültéren egyaránt. Főleg ártalmatlanok és nem ártanak.

14. Redwood Hangya:

Redwood hangya

A vörösfenyő hangya Európában és Észak -Amerikában őshonos, amely fában és környékén fészkel. Bár nem veszélyes az emberre, a vörösfenyő típusú hangyák károsíthatják a környezetet. Ezek a hangyák nagyrészt rovarokból és levéltetvekből táplálkoznak. Nagy számban mozognak, népesek, és ellenőrzésre van szükségük a károk megszüntetéséhez.

15. Harvester Hangya:

Harvester hangya

A betakarító hangyák olyan mezőgazdasági hangyák, amelyek magokat gyűjtenek és a szabadban építik otthonukat. Elsősorban ragadozókat vetnek, és különösen forró és száraz területeken élnek. Az ilyen típusú hangyák nem támadják meg az otthonokat, nem szívesen lépnek be a beltérbe, és gyakran fészket építenek a kertekben, udvarokban és gazdaságokban.

Érdekes tények a hangyákról:

Kevés érdekes és szórakoztató tény van, amit esetleg nem tud a hangyákról.

  • A hangyáknak nincs fülük és tüdejük. Tudta ezt?
  • A hangyák tudnak úszni. Ha enyhe vízfelületen hagyja őket, nem halnak meg azonnal.
  • A hangyáknak két gyomra van!
  • A tűzhangyák azon fajták közé tartoznak, amelyek súlyos károkat okoznak a környéken és környékén. Becslések szerint a tűzoltó hangyák évente több millió dollár kárt okoznak.
  • A hangyák akár 30 évig is élhetnek, így ők a leghosszabb ideig élő rovarok.
  • Az Antarktiszon kívül mindenhol, minden régióban és kontinensen megtalálhatók a hangyák.
  • Az egyik valaha talált nagy hangyafészek több mint 3700 mérföld széles volt. Elhitte ezt?!

Reméljük, felfedeztél és megtudtál valami újat a hangyatípusokra és azok fajtájára vonatkozó mai útmutatóból. Valójában mi magunk sem tudtuk, hogy többféle faj létezik a hangyatípusokban. Mit gondolsz erről? Ossza meg velünk észrevételeit alább.

Jogi nyilatkozat:

Ez kizárólag tájékoztató jellegű útmutató a hangyafajok típusairól. A cikkben szereplő vélemények és áttekintések az internet különböző forrásaiból származnak. A szerző nem garantálja és nem ígéri a cikkben közölt tények pontosságát.