A szívroham vagy a stroke okai és tünetei

A szívünk az izomzat és a vénák dobogó húsa, amelyek a mellkasunk által ketrecbe zárt bal oldali irányba haladnak. A motor, amely vért pumpál a test zugába, ezáltal életben és fitt állapotban tart bennünket, egy izmos test, amely olyan, mint egy zárt ökl. Naponta gazdag oxigénnel dúsított vér áramlik be az egyik koszorúérnek nevezett artérián, és eléri a szívet, ahonnan a többi részbe szivattyúzódik.

Gyakran előfordul, hogy koszorúér -trombózisnak nevezett helyzet jön létre, amikor a vérellátó artéria meghibásodása miatt a szív egy része nem kapja meg a szükséges mennyiségű vért. Ez oxigénhiányt is okoz, mivel a bevitt friss vér általában tele van oxigénnel. Ha ez az állapot sokáig fennáll, a szívizom egy része halni kezd, ami hatalmas rohamot okoz, amit általános szavakkal szívrohamnak nevezünk.

A szívroham okai és tünetei

A szívinfarktus, a szívinfarktus egy másik orvosi kifejezése, ezért az egyik leghalálosabb betegségnek minősül, amely megütheti Önt, és amely valóban gyógyítható, de ha a megfelelő időben nem írják elő a szívet, a károk valószínűleg visszafordíthatatlanok. Minden szívroham a szív egy szegmensének vérellátásának a következménye. A sérülés intenzitása közvetlenül arányos az érintett területtel, ami azt jelenti, hogy a szívizmok elhalnak, és a támadás súlyosabb. Ez halványan függ a támadástól a kezelésig elfoglalt helytől is. Ha hosszabb ideig tart, a súlyosság növekedését okozza.

Gyakran a szívrohamokat gyakran CHD, koszorúér-betegség eseteként sorolják be, amikor egy viaszszerű anyag fokozatosan tölti fel az artériát. Ez a viaszos elem pestisnek nevezte az idők során az artériára történő felhalmozódást, ami atherosclerosisnak nevezett helyzetet teremtett, és miután telített, felszakad, és a szakadás megakadályozza a véráramlást. Az ilyen típusú szívbetegségeket ezért a pestisnek köszönhetik. Általánosabb megjegyzés, hogy időnként szívrohamot okozhat a koszorúér hirtelen megfeszülése a görcs miatt, amely megszakítja a vérellátást. Míg a CHD-esetek megtámadása időbe telik, az izmok spamelése hirtelen és életveszélyes.

A szívroham okai és tünetei:

Ez a cikk elmagyaráz egy fontos dolgot a szívroham okairól és tüneteiről, amelyek segítenek gondoskodni a kezelésről, mielőtt szenvedne.

A szívroham okai:

Íme néhány ok és oka annak, hogy miért kockáztathat szívrohamot.

1. Angina szívrohamot okoz:

Sok embernél van ez az anginának nevezett egészségügyi állapot, amely hasonló a szívrohamhoz, amikor a szív friss oxigén- és vérbefogadási képessége befolyásolja a rohamhoz hasonló helyzetet. Ezért az anginában szenvedők erősen gyanúsíthatják a szívrohamot. E kettő között finom vékony vonal húzódik, és nehéz megmondani, mikor lépik át a határt. Anginás roham esetén azonban a gyógyszerek ellazítják az izmokat, míg a támadást nem lehet egyszerű gyógyszerekkel megfékezni.

2. Az elhízás szívbetegségeket okoz:

A világ egyik félelmetes aggodalma az elhízás csillagászati ​​ütemben történő növekedése, amely manapság súlyosabb a gyermekek körében. Az orvosok úgy vélik, hogy ezeknek az artériáknak a zsírsejtek által történő elzáródása is oka lehet annak, hogy a gyermek is szívrohamot szenvedhet. Ugyanez vonatkozik az elhízott felnőttekre is.

3. Életkor:

Amikor nőként 55 évet élt egészségesen, akkor itt az ideje, hogy pánikba essen, mivel a szívrohamokkal és szívbetegségekkel kapcsolatos legnagyobb kulcsszó az életkor, pontosabban a régi. A férfiak esetében a tét sokkal magasabb, mivel 45 éves vagy annál idősebb korban egy férfi szívroham áldozata lehet. Miután átlépte élete közepének küszöbét, gyakori forgatókönyv, hogy szívbetegségek áldozata lehet. Valójában az orvosok a visszahúzódó hajszálakat és ráncokat szívrohamokkal és betegségekkel kapcsolják össze.

4. Stent utáni kiújulás okozta szívroham:

Azok a személyek, akiket korábban szívelégtelenségben kezeltek, jobban ki vannak téve a roham kockázatának. Ennek az az oka, hogy a szívroham idején, a hegszövetek által most helyreállított artériák gyengék és jobban elzáródnak, mint valaha.

5. A halláskárosodás életmódbeli okai:

Az életmód vezetése nagy oka annak, hogy miért lehet szívroham áldozata. Ha az embert hosszú ideig hatalmas nyomás és stressz éri, szívroham gyanúsítottja lesz. Aztán vannak magas vérnyomásban szenvedő betegek, akik gyakran szorongásos rohamokban szenvednek, majd a láncdohányosok. Az életmód határozza meg a szív állapotát. Mielőtt azonban ilyen súlyos helyzetet elérhetnénk, bizonyos tüneteket tapasztalunk a szervezetünkben, amelyek bejelentik a bejövő támadásokat.

6. Légszomj:

A légszomj vagy a nehézlégzés gyakori tünet a roham előtt, amikor ez a bonyolult nehézségi érzés továbbra is fennáll a mellkasán, ami megnehezíti a normális légzést. Ezért lélegzete eláll, és zihálni fog, hogy többet használjon szívizmait. Ez viszont nagyobb nyomást gyakorol az őket ellátó artériára.

7. Fájdalom:

Egy másik tünet a nyilvánvaló mellkasi fájdalom, enyhe vagy súlyos, a már elszenvedett károsodástól függően. Ez a fájdalom jelzi a bejövő szívrohamot.

8. Hideg verejték:

Kérdésükre a szívrohamban szenvedő betegek azt mondják, hogy izzadtnak és ragacsosnak érzik magukat, de nem forróak, mivel az izzadság hűvös természetű, és az állaga ragadós, ami nyirkossá teszi őket. Még az AC alatt is megmarad az izzadás.

9. Szédülés:

Ez személyes tapasztalatból és az orvos szájából gyakori jel, amikor a beteg nyelvet köt, és a beszéd homályos. Ezzel együtt jön a szédülés, amikor úgy érzi, hogy bármelyik pillanatban elájul vagy összeomlik.

10. Hányinger:

A szédülés és a légszomj miatt, amelyet nyirkos verejtékezéssel fordítottak össze, testünk ilyenkor rosszabbul érzi magát, mint valaha. Ez émelyítő érzést válthat ki, amikor az ember vagy ugat, vagy állandó hányás érzi magát.

Gyakori szívroham tünetek:

Íme néhány szívroham leggyakoribb jele és tünete. Javasoljuk, hogy ezeket megfelelően végezze el, hogy kiderüljön, szívrohama van -e vagy sem, ha ezek a tünetek megjelennek.

Igaz, hogy a szívroham tünetei személyenként változnak. Íme azonban a szívrohamok fő tünetei.

1. Nyomás:

Ez a szívroham jele a szív azon tüneteinek egyike, amelyet minden szívrohamon átesett szívbeteg tapasztalt. A vérnyomás emelkedik szívroham alatt, és ez arra utal, hogy súlyos szívrohama lehet. Sokan túlélték a szívinfarktust azzal, hogy teljesen nyugodtak maradtak és megfelelően lélegeztek.

Vannak kisebb és nagyobb szívrohamok. Általában kisebb szívrohamok során nincs nagy nyomás a szívben. Az emberek továbbra is túl tudják élni a támadást, ha előzetesen intézkedéseket hoznak. Régen a szívroham szinte mindenki számára sokk volt. De a modern időkben sokféleképpen lehet túlélni a támadást.

2. Szorító érzés a mellkasban:

A szívroham másik gyakori tünete a szorító érzés a mellkasban. Az ember úgy fogja érezni magát, mintha a mellkas megfeszülne, és egy szorító tényező hatna belül. Ez egy nagyon természetes tünet, és sok szívbeteg ember tud róla. Ennek az érzésnek nincs megállása, és ez a kérdés biztosan idegessé tesz, és csökkenti a túlélési esélyeket a támadás során.

Ezért különösen óvatosnak kell lennie, amikor látja vagy érzi ezt a tünetet. Sok idős ember nem tudja túlélni a szívrohamot, mivel nincs tisztában ezzel, és nem tudja, mit tegyen az adott pillanatban.

3. A hideg verejték a szívroham indikátora:

Előtte izzadni fog, ha szívrohamot kap. A verejték hideg lesz, és ez jelzi a szívrohamot. Határozottan érezheti, hogy a verejték leesik a homlokáról, ami hideg lesz. Ezután fel kell készítenie az elméjét, és pozitívan kell gondolkodnia. Olyan mentalitással kell rendelkeznie, amely segít a támadás túlélésében. Meg kell nyugtatnia az elméjét, és fel kell készítenie a testét, mert rosszabb lesz, ha gyenge az elméje és a szíve. Minden az elmében van. Ha az elme tudja, hogy a test képes elviselni, akkor remélhetőleg élni fog a támadás után.

4. Fáradtság:

Fáradtnak érzi magát közvetlenül a támadás előtt. Ez a szívroham fontos tünete. Az izomfájdalom gyakran a szívroham jele. Ez a szívmegállás tünete is. Az izomszövetek gyengék és hidegek lesznek, és leállnak. A szív nem megfelelő véráramlása mellett nincs megfelelő véráramlás az izmokhoz sem. Röviden, a test elgyengül, és az ember nem tud semmit tenni, ami szinte mindenkinél gyakori, ahol a halál is küszöbön áll.

5. Felső hátfájás:

Ne keverje össze ezt a pontot a fáradtsággal. A felső hátfájás a szívroham egyik legnépszerűbb tünete. Sok ember szerint gyulladás van a hát felső részén, mivel a szív a felső test része, és valahogy ez a kettő összekapcsolódik. Ez azonban az egyik leggyakoribb jel, és szinte mindenki szembesült vele, aki szívrohamot szenvedett.

A fájdalom ebben a testrészben egy kicsit a támadás előtt kezdődik. Felismerhető, hogy szívrohamot kap -e vagy sem.

6. Karfájdalom:

A felkarban és az alsó karban jelentkező fájdalom szívroham tünete. Elviselhetetlen fájdalom lesz a karokban, és ez a szívroham jele. A nem megfelelő vérkeringés miatt a karokban is fáradtság lesz. Felmelegednek, és túlzott fájdalom jelentkezik, különösen az ízületekben. Az, akinek már vannak közös problémái, valahogy elképzelést alkothat arról, hogy mi a célja.

Ha fájdalom van a karokban, akkor még a karokat sem lehet megfelelően mozgatni vagy működtetni, és még a szükséges eszközöket sem lehet megmenteni a támadás során, ami ismét növeli a halál esélyét.

7. Emésztési zavarok:

A gyomorproblémák nagyon jól kapcsolódnak a rossz szívbetegséghez. Az ember emésztési problémákat tapasztalhat szívroham előtt. A gyomor zavaros marad, és nem fog megfelelően működni. Ennek a tünetnek a megismerése után várhatóan kiderül, hogy szívrohamot kap -e vagy sem.

8. Hányás:

Egy másik népszerű szívroham tünet a hányás. Egy személy elég gyakran hány, amikor éppen szívrohamot kap. Ennek a tünetnek az oka még mindig ismeretlen. Senki nem találta meg a hányás konkrét okát. Ez csak egy szívroham tünete, és nagyon természetes. A szívinfarktusban szenvedő emberek többsége tapasztalja ezt a tünetet, és így előre tudni fogják a rohamot. Mivel az emésztési zavar a szívroham tünete, gyakran hányásproblémákkal is jár.

9. Szorongás:

Az ember könnyen ideges lesz, mielőtt szívrohamot tapasztal. Ezt a tipikus szívroham -tünetet természettudományos könyveken keresztül oktatják a gyerekeknek, amikor iskolában vannak. A nőknél ez a leggyakoribb szívroham tünet. Sok nő közvetlenül a támadás előtt félelmet érez. A félelem valós, és gyengíti a szívüket, és csökkenti a túlélési lehetőségeket. Ez egy fontos jel, és ez az az idő, amikor teljesen nyugodtnak kell lennie, és csökkentenie kell a benne lévő szorongást. Bár a legtöbb esetben a halál volt az egyetlen eredmény.

10. Fog- és állkapocsfájás:

Mind a férfiak, mind a nők fogfájást tapasztalnak a szívroham előtt. Óriási fájdalom lesz a fogban és az állkapcsokban is. A szívroham ezen klasszikus tünete gyakran fejfájással is jár (korábban tárgyalt).