A tífusz láz okai és tünetei

Tífusz láz! Részletesen szeretne tudni a tífuszról? Ha igen, olvassa el figyelmesen ezt a cikket, hogy megtudja az okokat és a tüneteket. A tífusz tífuszként is elismert, máskülönben a bélbetegség a Salmonella typhi baktérium fertőző gyökere. A baktériumokat egy emberi hordozó lerakja a vízbe vagy az élelmiszerbe, majd kiterjeszti a környék többi emberére.

A tífusz láz okai és tünetei

Tudnia kell, hogy India, Egyiptom és Pakisztán is magas kockázatú területeknek számít a betegség fokozódásához. Világszerte a tífusz évente több mint 21 millió embert érint, mintegy 200 000 ember hal meg a betegségben.

A tífusz láz okai és tünetei:

Ez az útmutató elmondja, hogy melyek a tífusz tünetei és okai, amelyek hasznosak ennek az egészségügyi rendellenességnek a megismerésében.

A tífusz láz okai:

Az alábbiakban megemlítjük a tífusz fő okait.

1. Amint felismerte, hogy a tífuszos láz Salmonellae typhi baktériumok okozza. A tífusz összehúzódik az ivással, különben megeszik a piszkos ételekben lévő baktériumokat, különben vizet. Ez a tífuszos láz egyik fő oka.

2.  Az éles betegségben szenvedő népesség szennyezheti a környező vizet a székletben, amely tele van a baktériumok fokozott figyelmével.

3. A vízellátás szennyeződése ronthatja az ételeket. A baktériumok hetekig folytatódhatnak vízben, különben szárított szennyvízben.

4. A belekbe, majd a vérbe kerülnek. A baktériumok az elejétől a végéig eljutnak a vérig a nyirokcsomóiba, az epehólyagba, a lépbe, a májba, valamint a test más részeibe.

5. A betegek és a hordozók is ürítik a székletükbe a Salmonella typhit. Ha a szennyvíz az ivóvízbe szivárog, különben az ezt követően elfogyasztott élelmiszert, akkor nagy a veszélye annak, hogy a betegség megszorul.

6. Ez a betegség gyakori azokon a területeken, ahol nem követik a jó kézmosási technikát. Ez nagyon egyszerű, de a tífusz egyik fő oka.

7. Diéta ellenőrzés:

Rendkívül fontos, hogy ellenőrizze étrendjét, miközben úgy dönt, hogy távol tartja magát a tífusztól. Itt természetesen étrend szerint az első választás a higiénikus táplálkozás. Az elavult ételek, még ha csak két naposak is, meglehetősen szaporítóhelye lehet ezeknek a baktériumoknak. Azonban itt, amikor az étrendről beszélünk, általában két különlegességre utalunk: a tengeri ételek leépítésének képességére és a túlzott organikus étrendi megközelítésre. Az organikus zöldségeket gyakran főzik és termesztik, ürülékeket trágyaként. Megfelelő mosás vagy főzés nélkül fogyasztásuk veszélyeztetheti Önt. ugyanez vonatkozik a tenger gyümölcsei tálakra is, amelyek gyakran ki vannak téve a tengervíz hatalmas impotenciájának, ami nem alkalmas fogyasztásra.

8. Szexuális vágyak:

Annak ellenére, hogy a magánéleti intimitást soha nem igazán mérik jól, és nem követik szabályok és normák, van néhány korlátozás, amelyet bátorítani kell, hogy egészséges és fitt maradjon. Egy közelmúltbeli tanulmány kimutatta, hogy az intimitás során a szájüregi élvezetben részesülve olyan személyekkel, akik magukban hordozzák a baktériumokat, a tífusz növekvő oka lehet. Ez a kapcsolatterjedés, amikor a hordozó esetleg nincs tisztában a helyzetével, és kapcsolatba lépve az egészséges ember is összehúzódhat a baktériumokkal.

9. A higiénia hiánya:

A higiénia fontos szerepet játszik olyan betegségekben, mint a sárgaság, hasmenés és tífusz. ezek általában vírusos baktériumok, amelyek beszivárognak a védelmi rendszerbe, és instabillá teszik az ellenanyagok visszavágását. A tífusz okai ezáltal az állott víz, az elavult ételek, az egészségtelen életkörülmények, a nedves, napfény nélküli helyiségek és sok más ok.

10. Alacsony immunitás:

A test immunitása alapvetően a test védelmi rendszere, amely megvédi a rendszert és teljes mértékben gondoskodik róla. ez a pajzs védi szervezetét a szezonális baktériumoktól, köztük a tífuszbaktériumoktól. Ha gyenge az immunrendszere a szervezet számára, akkor valószínű, hogy hamarabb kap tífust, mint az erős immunitással rendelkező személy..

A tífusz láz tünetei:

Az alábbiakban a tífusz láz főbb jeleit és tüneteit említjük.

1.  Egy alkalommal, amikor a baktériumot lenyelik, gyorsan szaporodik a gyomor, az epehólyag vagy a máj körül, és végül belép a véráramba..

 2. A tífusz egyik jellegzetes tünete a „lépcsős láz”. Így a láz nagyon magas és alacsony hőmérsékletek között ingadozhat egy ideig, fordítsa meg a csúcsot 1030F – 1040F között.

3. A szövődményektől mentes betegeknél a helyzet a kezdetét követő 3-4 hétben összeomlik. Ami az emberek 10% -át illeti, a helyzet 1 hét lábadozás után ismét kiújul.

4.  A mellkas elzáródása sok embernél kialakul, ráadásul gyakori a hasi fájdalom és nyugtalanság. A láz állandóvá válik. A javulás a harmadik és a negyedik héten következik be azoknál, akiknél nincs komplikáció.

5.  Az emberek körülbelül 10% -ának vannak visszatérő tünetei, miután egy -két hétig jobban érzik magukat. Térjen vissza az antibiotikumokkal kezelt személyeknél gyakrabban előforduló gyakorlatokhoz.

6. A korai tünetek közé tartozik a láz, az általános rossz közérzet és a hasi fájdalom. Emelkedett láz (103 ° F vagy 39,5 ° C), máskülönben magasabb, valamint súlyos hasmenés fordul elő a betegség súlyosbodásával.

7. A tífuszos betegek egy része kiütést „rózsás foltoknak” nevez, amelyek kis vörös foltok a hason és a mellkason.

8. Az inkubációs időszak gyakran 1-2 hét, plusz a betegség időtartama körülbelül 3-4 hét.

9. A tífuszos láz tünetei: gyenge éhség, általános fájdalom, fejfájás, valamint fájdalmak, letargia és láz.

10. Rossz étvágy, hasmenés, kiütések (lapos, rózsaszín foltok), hányás, bélperforáció vagy belső vérzés, székrekedés, általános fáradtság, valamint étvágytalanság.

11. Hasi érzékenység, ingadozó hangulat, hallucinációk, lassú, lassú, letargikus érzés, zavartság, véres széklet, izgatottság és hidegrázás.

12. A tífuszban más tünetek is megfigyelhetők, például gyengeség, orrvérzés, delírium, súlyos fáradtság, odafigyelési nehézség (figyelemhiány) és súlyos fáradtság.

Tehát ezek a tífusz tünetei és okai, és ha ezeket a tüneteket észleli, azonnal menjen orvoshoz, és vigyázzon magára!