Aranyér tünetei

Az aranyér szó olyan egészségügyi állapotot ír le, amelyben a végbélnyílás régió egyes vénái vagy szövetei felduzzadnak, ami nagyon fájdalmas utazást eredményez. Ezt az állapotot általában a lágy csomós anyajegyek jelenléte jellemzi, amelyek kezelés nélkül halmozódnak a gyulladáson. Az aranyér azonban meglehetősen gyakori, mint gondolná. Ezek a kis fürthalmazok mindenben jelen vannak. Csak akkor, ha megnagyobbodik vagy gyullad, szenvedünk aranyér problémától.

Aranyér tünetei

Ennek ellenére nincs határozott oka annak, hogy az aranyér mirigye megnagyobbodhat. Az elsődleges és biztos ok a terhesség. A kismedencei régió daganatai vagy a székrekedés állandó epizódja is az egyik ok lehet. Fertőzésnek is nevezhetjük annak okát, hogy ez a megnagyobbodott mirigyek miért maradnak fenn. Azonban gyakran vannak olyan tünetek, amelyek az aranyér jelenlétét okozzák.

Fájdalom:

A testünk végbélnyílása vagy végbélnyílása teljes súlyunkat elviseli, de még mindig az egyik legérzékenyebb hely a testünkben, ahol egy nagyon kis meghibásodás vödörnyi fájdalmat és álmatlan éjszakákat okozhat. Ugyanez történik az aranyérrel. A cölöpök a következő szakasz, az aranyér egy fájdalmas történet, ahol fájdalmat fog érezni, amikor leül vagy a belek folyamán, amikor a végbélnyílásnak ki kell tágulnia vagy össze kell húzódnia, és az izmok vagy csomók együtt kell mozogniuk. A jobb eredmény érdekében könnyebb, ha kerek fenékpárnát hord.

Vérrög:

Aranyér is kialakulhat a végbélnyílás külső régióján, és ha ez megtörténik, akkor fizikai kellemetlenséget érezhet, mielőtt megérkezik. Ez általában apró kiütéseket, például csomókat tartalmaz, amelyek vérvörösek, ami vérrögképződést jelez. Ezek is fájdalmasak, és idővel növekednek és kibővülnek.

Vér kiömlés:

A belső vagy külső aranyér időnként vérzik. Ezeket első fokú aranyérnek nevezik, ahol a csomók, például szerkezetek vagy megnagyobbodott szövetek vérzik. Ez kiváltható lehet, amikor kiválasztódik, ahol látható, hogy a vér áthalad a székleten, vagy csak így tovább. A jobb elővigyázatosság érdekében hordjon mérőórát és pamutot, hogy megszüntesse a hirtelen kiömlött vér mennyiségét.

Viszketés:

Az aranyérroham első tünetei a végbélnyílás környékén kialakult súlyos viszketés. ennek oka lehet a túl sok nedvességtartalom, ezért tartson biztonságos, puha pamutot a közelben. Az aranyér csomókkal nevezett izzadság vagy nedvesség valóban rossz kombináció.

Izgató irritáció:

Még akkor is, ha az aranyér szövetei nem működnek, az irritáció és a kellemetlen érzés állandóan fennáll egész nap. Ha valami hasonlót tapasztal, amit korábban nem, akkor tartsa be az orvosi ellenőrzést a teendők listájába. Ez a hirtelen kellemetlen érzés átadhatja helyét az aranyérnek.

Változás a bélmozgásban:

Ha az aranyér felfelé hat, az ember hirtelen megváltozik a bélmozgás rutinjában, állaga, jellege, illata és színe mellett. Ez az aranyér gyakori tünete, amikor a végbélnyílás csomósejtjeinek köszönhetően a bél elhaladása megváltoztatja önmagát és rutinját.

Nyálkakibocsátás a székletben:

Ez lehet egy másik jele annak, hogy aranyérproblémával küzd. A nyálkahártya jelenléte a székletben és a vér egyértelmű megjelenése miatt a széklet konzisztenciája megváltozik, és mivel ez nem normális megoldás, feltételezhetjük az aranyér súlyosságát, miközben megpróbáljuk kezelni ezt a problémát.