Melyek a gyakori felső hátfájások és tüneteik

A felső hátfájás általában stressz, sérülés vagy ficam jele, amelyet a nehéz súlyok emelése okoz. Fontos azonban, hogy tudd, miért tapasztalsz felső hátfájást, tekintve, hogy a fájdalom szokatlan.

Statikusan a legtöbb embernek hátfájást kell tapasztalnia életének egy bizonyos szakaszában. A legtöbb esetben a felső hátfájás, amely a nyak alatt, a lapockák között vagy az egyik lapocka felé esik, sérülés vagy rossz testtartás miatt következik be, és könnyen kezelhető vagy korrigálható. A felső hátfájás tüneteinek gondos tanulmányozása azonban elvezethet minket annak okához, kisebb vagy nagyobb, ezáltal megkönnyítve a kezelést.

Ha biztos a helyes testtartásban, nincs stressz az elmeben és az esetleges ficamban, és hirtelen kellemetlen érzéseket tapasztal, a felső hátfájás jeleit legkorábban elemezni kell, hogy elkerülje az esetleges egészségügyi kockázatokat..

Melyek a gyakori felső hátfájások és tüneteik

Myofacialis fájdalom és tünetei:

 1. A myofacialis fájdalom a hát felső részén nem olyan gyakori, mint a hátsérülés vagy az izmok megfeszítése. Ez azonban krónikus fájdalom, amely élethosszig tartó kihívásnak bizonyulhat.
 2. A myofacialis fájdalom a hát felső részén gyakran hirtelen jelentkezik. Bár az okok nagyrészt ismeretlenek, az ortopédiai szakemberek úgy vélik, hogy ez a felső hát szalagjainak, inakának vagy izmainak megfeszülése vagy sérülései eredménye..
 3. A myofacialis fájdalmat a folyamatos fájdalom jellemzi, amely enyhe vagy súlyos lehet. Ilyen körülmények között meglehetősen gyakori, hogy a felső háton nyomáspontok vannak, amelyek fájnak az érintéskor.
 4. Ha nyomást gyakorol ezekre a pontokra, a fájdalom fokozódhat, és az izmok feszültek és kemények lehetnek ezeken a pontokon.
 5. A hát felső részén kialakuló myofacialis fájdalom egyéb tünetei lehetnek: enyhe, intenzív égő vagy szúró fájdalom. A felső hátsó rész gyengesége is meglehetősen gyakori.

Scoliosis és tünetei:

 • A gerincferdülés, bár nem túl gyakori, szintén a felső hátfájás egyik oka. Míg az átlagos gerincvelő egyenes és függőleges.
 • Ismeretes, hogy a gerincvelő gerincvelőjében S vagy C alakú. Míg a gerincferdülés általában enyhe születési rendellenesség vagy sérülés következtében kialakult rendellenesség, súlyos esetben intenzív felső vagy akár alsó hátfájáshoz vezethet, amelyet légzési nehézség kísér.

Kyphosis és tünetei:

 • A kyphosisra lekerekített gerincgörbület jellemző, amely gyakran púpos hátat eredményez.
 • Ez nagyrészt születési rendellenesség, de gyakran csontritkulás okozza.
 • A kyphosis gyakori tünetei a krónikus felső hátfájás, amelyet gyakran légzési nehézség kísér.

Osteoporosis és tünetei:

 • Bár a férfiak nincsenek teljesen kizárva, a nők nagyobb valószínűséggel szenvednek csontritkulásban az életkor előrehaladtával.
 • A csontritkulást a csontok szilárdságának csökkenése jellemzi, ami miatt a csontok törékennyé válnak, és könnyen törnek vagy törnek.
 • A csontritkulásról ismert, hogy a hát felső részét érinti, a hátsó csont kompressziós töréseit okozva.
 • Gyakori tünetek a görbe hát, vagy egy megérzés, és fokozatosan erősödő hátfájás, még akkor is, ha az állapot idővel rosszabbodik.

Osteoarthritis és tünetei:

 • Míg az osteoarthritisről ismert, hogy az egész test ízületeit érinti, gyakran a porcokat érinti, amelyek párnázzák a gerinc csípőízületeit, ami miatt lebomlanak. Ennek következtében a hátsó csontok egymáshoz simulnak, ami erős fájdalmat okoz.
 • Az oszteoartritisz gyakori betegség, amely a korral jár, hasonlóan a csontritkuláshoz. Az osteoarthritis miatti felső hátfájásban szenvedők néhány tünete a merevség, különösen a hosszabb ideig tartó nyugalom után.
 • A fájdalmat szinte mindig izomgyengeség, deformált ízületek és szélsőséges esetekben mozgásképtelenség, valamint az ízületek repedése és recsegése kíséri.

Sérülés és tünetei:

 • A felső hátfájás leggyakoribb oka a sérülés, amelyet számos tényező okozhat.
 • A tünetek általában hirtelen fellépő fájdalom, amely a sérülés kezeléséig és gyógyulásáig tart.

Mikor kell orvoshoz fordulni?

Ilyenkor a felső hátfájás azonnali orvosi beavatkozást igényel

 • Felső hátfájás lövöldözése, amely a mellkasra vagy a gyomorra sugárzik, mivel epehólyag -probléma lehet.
 • Felső hátfájás, amely bal kézbe sugárzik, és kellemetlen légzést kísér. Ez szívroham lehet.
 • A felső hátfájás, amelyet zsibbadás és bizsergő érzés kísér a mellkasba és a karokba, némi gerincprobléma lehet.

Minden olyan felső hátfájás, amely kényelmetlenséget okoz és megszakítja a napi tevékenységeit, mindenképpen orvosi beavatkozást igényel. Bármi, ami normális stresszes fájdalmat érez, figyelmen kívül hagyható.

Most, hogy tudod, mikor kell aggódnod a felső hátfájásod miatt, és mikor tudsz csak időt szakítani, és kipróbálni az otthoni gyógymódokat, maradj nyugodt és lazíts.